Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρώτο διήμερο στην Α1 κατηγορία για τον νέο χρόνο

Papadaki agona_OSFP

Papadaki agona_OSFPΣτην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και τους αγώνες για τα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας μεταφέρεται αυτό το Σαββατοκύριακο το μεγαλύτερο μέρος του ενδιαφέροντος για τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η διοργάνωση θα κάνει την είσοδό της στο νέο έτος με τρεις αγωνιστικές και μπορεί να λείπει το μεγάλο ντέρμπι, ωστόσο υπάρχουν αρκετά ματς για να τραβήξουν τα βλέμματα. Στους άνδρες αρχίζει ο 2ος γύρος και θα διεξαχθούν η 10η, η 11η και η 12η αγωνιστική. Ο Ολυμπιακός είναι πρωτοπόρος και αήττητος, το Πέρα Αθηνών βρίσκεται έναν βαθμό πίσω του και ο Α.Ο. Ταταύλα δύο. Στις γυναίκες ο 2ος γύρος μόλις άρχισε στις 20 Δεκεμβρίου και τώρα θα γίνουν η 9η, η 10η και η 11η αγωνιστική. Το προβάδισμα έχει ο Δ.Α.Ο. Ταύρου, που κρατά και το απόλυτο των επιτυχιών και πίσω του βρίσκονται ο μοναδικός ανταγωνιστής του, ο Ολυμπιακός και το Πέρα Αθηνών. Το διήμερο διεξάγονται και μπαράζ για τη Β’ Εθνική σε Θεσσαλονίκη και Αλεξανδρούπολη, ενώ συνεχίζονται και τα τοπικά πρωταθλήματα.

Στην Α1 των ανδρών τα παιχνίδια με βαθμολογική σημασία αφορούν στην αποφυγή των δύο τελευταίων θέσεων, οι οποίες οδηγούν στα μπαράζ για την παραμονή. Ο Άρης Βούλας είναι αυτή τη στιγμή στην 8η θέση και θα έχει τις ευκαιρίες του για νίκη ή νίκες, που θα τον φέρουν σε καλύτερη μοίρα. Ο Ο.Α. Χανίων, που είναι ακριβώς πάνω από τη ζώνη, έχει πιο δύσκολο πρόγραμμα, αλλά θα κυνηγήσει από την πλευρά του μία νίκη

Βαθμούς για να νιώσει πιο άνετα επιζητά και ο 6ος της κατάταξης Α.Ο. Πεύκης και ο αγώνας της με τον Άρη Βούλας το μεσημέρι του Σαββάτου είναι από τους πιο σημαντικούς. Δίχως νίκη παραμένει ο Ίφιτος Πατρών και λογικά θα είναι η μία ομάδα των μπαράζ.

Στις γυναίκες, το μεγαλύτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον προκαλούν τρεις αγώνες μεταξύ ομάδων, που παλεύουν για ν’ αποφύγουν τις θέσεις 6 και 7 και τα έξτρα ματς για τη σωτηρία. Αρχικά έρχονται οι αυριανοί αγώνες του Α.Ο. Ταταύλα. Το μεσημέρι αντιμετωπίζει τον Φοίνικα Πειραιά, που είναι ακριβώς πάνω από τη ζώνη των μπαράζ και στη συνέχεια τον Τελαμώνα Σαλαμίνας, με τον οποίο βρίσκεται στις θέσεις των μπαράζ μ’ έναν βαθμό περισσότερο. Το πρωί της Κυριακής συναντά τον Φοίνικα και η ομάδα της Σαλαμίνας.

Παραδοσιακά εξάλλου, συγκεντρώνει βλέμματα και ο αγώνας του Ολυμπιακού με το  Πέρα Αθηνών. Γίνεται το πρωί της Κυριακής, απλά σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές έχει ξεκάθαρο φαβορί και είναι ο 2ος της βαθμολογίας Ολυμπιακός. Χωρίς νίκη είναι εδώ η Έδεσσα και μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο πια ν’ αποφύγει τον υποβιβασμό.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Στην Α1 ανδρών:

Το Σάββατο στις 13:00:

Α.Σ. Ίφιτος Πατρών-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Α.Ο. Πεύκης-Γ.Σ. Άρης Βούλας

Α.Σ. Πρόοδος-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Ο.Α. Χανίων-Α.Ο. Ταταύλα

Ρεπό ο Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

Το Σάββατο στις 16:00:

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Σ. Πρόοδος

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Ο. Πεύκης

Γ.Σ. Άρης Βούλας-Α.Σ. Ίφιτος Πατρών

Ολυμπιακός-Γ.Σ. Φιλία Ορεστιάδας

Ρεπό ο Ο.Α. Χανίων

Την Κυριακή στις 10:00:

Φιλία Ορεστιάδας-Άρης Βούλας

Α.Σ. Ίφιτος Πατρών-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Α.Ο. Πεύκης-Α.Ο. Ταταύλα

Α.Σ. Πρόοδος-Ο.Α. Χανίων

Ρεπό ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Στην Α1 γυναικών:

Το Σάββατο στις 13:00:

Ολυμπιακός-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Α.Ο.Σ. Τελαμών-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας-Α.Ο. Ταταύλα

Το Σάββατο στις 16:00:

Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας-Ολυμπιακός

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Ο.Σ. Τελαμών

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Ο.Ε.Α. Έδεσσας

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή στις 10:00:

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Ο.Ε.Α. Έδεσσας-Α.Ο. Ταταύλα

Α.Ο.Σ. Τελαμών-Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας

* Στη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη διεξάγονται τα μπαράζ της Β’ Εθνικής για τους ομίλους των ανδρών στη συμπρωτεύουσα και για τους ομίλους των γυναικών στη Θράκη αντίστοιχα. Θυμίζουμε ότι γίνεται διαβάθμιση για όλες τις θέσεις. Στη Θεσσαλονίκη θα παίξουν το Σάββατο για τις θέσεις 1-4 ο Α.Ο. Νέμεσις, η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, ο Π.Α.Σ. Εχέδωρος και ο Μ.Γ.Σ. Απόλλων Καλαμαριάς. Στην Αλεξανδρούπολη θα κοντραριστούν την Κυριακή στην πρώτη 4άδα ο Μ.Γ.Σ. Εθνικός, ο Α.Σ. Φάρος, ο Α.Ο. Ορεστιάδας και ο Α.Σ.Κ.Α. Ο Προμηθέας.

* Διορθωμένους τους πίνακες αξιολόγησης ανδρών και γυναικών για τον μήνα Δεκέμβριο επανεξέδωσε η ομοσπονδία. Στους άνδρες η διόρθωση αφορά στον Βούλγαρο Τεοντόρ Αλεξαντρόφ, ο οποίος έπρεπε να υπολογιστεί με βάση και τη θέση του στη διεθνή κατάταξη (τον Δεκέμβριο ήταν στο νούμερο 397 και παρεμπιπτόντως, τον Ιανουάριο πήγε στο 375) και όχι μόνο τα αποτελέσματά του στην Α1 εθνική κατηγορία, όπως εκ παραδρομής έγινε. Ο πολύ αξιόλογος αθλητής της Φιλίας Ορεστιάδας βρίσκεται στην κορυφαία 10άδα και συγκεκριμένα στο νούμερο 9. Μετά την απαραίτητη αλλαγή ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος εμφανίζεται στο νούμερο 4 από το 2 του Νοεμβρίου, ενώ ο Γιάννης Βλοτινός παρέμεινε στο νούμερο 5.    

* Την αποβολή του Α.Ο. Ελληνικού από το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής Αττικής γυναικών αποφάσισε η Τεχνική Επιτροπή της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Ο λόγος είναι ότι η αθλήτρια Αργυρή Μαλλιαρού συνέχισε ν’ αγωνίζεται με την ομάδα της αν και από τις 10 Νοεμβρίου βγήκε από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονητή, για την οποία είχε καταθέσει τα χαρτιά της. Το Ελληνικό, που διεκδικούσε θέση στα μπαράζ ανόδου, υποβιβάζεται, τα παιχνίδια του δεν υπολογίζονται πια και αυτό το γεγονός έφερε συνολικά τις αλλαγές και στον τελευταίο πίνακα αξιολόγησης των γυναικών.

* Εξάλλου, ένας μηδενισμός στο φινάλε της Β’ Εθνικής ανδρών της Θεσσαλίας προκάλεσε ανακατάταξη στην κορυφή! Στην τριάδα του για τον αγώνα στην Καρδίτσα με τον τοπικό Φ.Ο., ο Ε.Φ.Ε.Α. Απόλλων Βόλου είχε τον αθλητή Ευάγγελο Αποστόλου, ο οποίος δεν είχε ανανεώσει στο δελτίο του τη θεώρηση από γιατρό (τελευταία από τον Νοέμβριο του 2014). Ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνα σε βάρος του Απόλλωνα, η Τεχνική Επιτροπή επικύρωσε τον μηδενισμό και με αυτή την εξέλιξη το σωματείο του Βόλου (που ήταν αήττητο) έχασε την πρωτιά. Νικητής του ομίλου αναδείχτηκε ο Φ.Ο. Καρδίτσας και πηγαίνει στα μπαράζ Β’ Εθνικής της Βόρειας Ελλάδας.  

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ