Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Την πρώτη του εμφάνιση στη γαλλική λίγκα έκανε ο Παπαγεωργίου

Papa-Jian Joun

Papa-Jian JounΞεχωριστή βραδιά η χτεσινή για τον Κώστα Παπαγεωργίου. Ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας της τελευταίας εξαετίας αγωνίστηκε με τη Ρουέν κι έκανε το ντεμπούτο του στην Α’ εθνική κατηγορία της Γαλλίας. Έδωσε δύο παιχνίδια, δεν κατάφερε κάτι ουσιαστικό, όμως η πρώτη του εμφάνιση σ’ ένα κορυφαίο ευρωπαϊκό διασυλλογικό πρωτάθλημα κρίνεται θετική. Είναι βέβαιο επίσης, ότι όσο περισσότερους αγώνες κάνει τόσο περισσότερο θα βοηθηθεί σε μία πολύ απαιτητική χρονιά, που περιλαμβάνει και τον μεγάλο στόχο μίας ολυμπιακής πρόκρισης. Γενικά τις τελευταίες ημέρες είχαν αγώνες στο εξωτερικό πολλοί Έλληνες «ξενιτεμένοι», καθώς άρχισε και η δεύτερη φάση στις κατηγορίες National της Γαλλίας. Εκεί είχαν δραστηριότητα οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Κώστας Λαγογιάννης, Μαρία Χριστοφοράκη, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Αγγελίνα Παπαδάκη, Αντώνης Μαλινάκης και Γεωργία Ζαβιτσάνου. Επίσης, ο Παναγιώτης Γκιώνης είχε αγωνιστική υποχρέωση στην Μπουντεσλίγκα, ενώ η Φιλαρέτη Εξάρχου ήταν παρούσα στην έναρξη της δεύτερης φάσης στη σούπερ κατηγορία της Σουηδίας.

Ο Παπαγεωργίου είχε κλείσει από καιρό συμφωνία με τη Ρουέν για συμμετοχή σε ορισμένα παιχνίδια. Η ομάδα είχε συμπληρωμένη τη βασική τριάδα κι αυτός είναι και ο λόγος που άργησε να καλέσει για πρώτη φορά τον 37χρονο άσο. Το έκανε τώρα, στην αρχή του 2ου γύρου, κόντρα στην πανίσχυρη Ποντουάζ Σερζί, όπου δεν θα ήταν παρών ο Κροάτης, πρώην δευτεραθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών, Ταν Ρούι Βου. Η Ρουέν περιορίζεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας και υποδέχτηκε για τη 10η αγωνιστική την πρωτοπόρο της ProA, σημερινή πρωταθλήτρια Γαλλίας και κάτοχο του Τσάμπιονς Λιγκ το 2014. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας φημίζεται, έτσι κι αλλιώς για την ηρεμία του στο τραπέζι, αλλά ο αντίπαλος έδινε σίγουρα την ευκαιρία για ντεμπούτο χωρίς έντονο άγχος. Πράγματι, ο Παπαγεωργίου (νούμερο 138 αυτόν τον μήνα στην παγκόσμια κατάταξη) έδειξε άμεση προσαρμογή και με καλό ρυθμό έφερε σε πολύ δύσκολη θέση τον Σουηδό Κριστιάν Κάρλσον (No 36). Έχασε με οριακή διαφορά το 1ο σετ, ισοφάρισε εύκολα και στο 3ο είχε δύο σετ μπολ (10-9 και 11-10) και δεν τα αξιοποίησε. Στο 4ο σετ είχε σερβίς με το σκορ στο 8-8 και στιγμιαία λάθη έφεραν την ήττα με 3-1. Ο αριστερόχειρας Σκανδιναβός αγωνίστηκε μόλις την περασμένη Παρασκευή εναντίον της Μπορούσια του Γκιώνη για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ και θα την αντιμετωπίσει πάλι μεθαύριο στη ρεβάνς. Στο Ντίσελντορφ χάρισε στο φινάλε τη νίκη στην ομάδα του επικρατώντας του Γερμανού Φρανζίσκα, ενώ είχε παίξει καταπληκτικά και στο πρώτο του ματς όταν ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 3-2 από τον ρέκορντμαν των ευρωπαϊκών τίτλων Τίμο Μπολ. Στο χτεσινό ματς η Ρουέν έχασε 4-1 και ο Παπαγεωργίου ήταν αυτός που έκλεισε κιόλας τη σειρά των αγώνων. Αντιμετώπισε τον Γουάνγκ Τζιαν Τζουν και μόνο εκεί είχε διαστήματα μειωμένης απόδοσης, καθώς φάνηκε ότι δεν τον βόλευε και το στυλ παιχνιδιού του Κινέζου με το ασιατικό κράτημα στη ρακέτα. Κάμφθηκε με 3-0, πάντως είχε την ευκαιρία του στο 2ο σετ όταν προηγήθηκε 6-2. Ο Γουάνγκ είναι επίσης βασικός της Ποντουάζ, έπαιξε και θα ξαναπαίξει εναντίον της Μπορούσια. Μετά από το χτεσινό αποτέλεσμα η Ρουέν είναι στη 10η θέση της κατάταξης με 12 βαθμούς. Η Ενεμπόν του Κρεάνγκα παίζει για τη 10η αγωνιστική την προσεχή Κυριακή.

Ο ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΚΗ ΛΙΓΚΑ

Μετά τον Παναγιώτη Γκιώνη, τον Καλλίνικο Κρεάνγκα, τον Ντανιέλ Τσιόκα, τον Γιάννη Βλοτινό και τον Γιώργο Φραγκούλη ο Παπαγεωργίου έγινε ο 6ος Έλληνας, που αγωνίστηκε στην κορυφαία γαλλική κατηγορία. Η πρώτη του εμφάνιση άργησε, πάντως ήρθε σε καλό χρονικό σημείο υπό την έννοια ότι ο αθλητής θα δώσει συνεχόμενα γερά ματς μέχρι το τέλος του μήνα, αφού μετά την Pro A, έχει ελληνική Α1 το προσεχές Σαββατοκύριακο και ακολούθως το World Tour του Βερολίνου. Συμπαίκτες του ήταν χτες ο Ισπανός Χέσους Καντέρο και ο Κινέζος Σι Βέι Ντονγκ (πέτυχε και τη μοναδική νίκη εναντίον του Γουάνγκ). Ύστερα από παρουσία στην 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας έζησε και την πρώτη εμπειρία στη λίγκα και σαφώς είδε και εικόνες, που θα του μείνουν στη μνήμη. Οι πάντες στην ομάδα τον υποδέχτηκαν με θέρμη, ενώ οι φίλαθλοι, που είχαν γεμίσει σχεδόν τις μικρές εξέδρες στις δύο πλευρές της αίθουσας, φώναζαν ρυθμικά «Πάπα, Πάπα» για να τον εμψυχώσουν στα παιχνίδια του. Έγινε επίσημη παρουσίαση των ομάδων από μικροφώνου, μουσική και τσιρλίντερς συμπλήρωσαν το όμορφο σκηνικό.

Στην Μπουντεσλίγκα η Μπορούσια συνέχισε την Κυριακή με σπουδαία νίκη, η οποία μαρτυρά ότι μπορεί να καλύψει οριστικά το χαμένο έδαφος και να εξασφαλίσει θέση στα πλέι οφ της πρώτης 4άδας. Στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής κατέβαλλε εντός έδρας με 3-0 τη Βέρντερ Βρέμης, με την οποία ισοβαθμούσε στην 4η θέση. Ο Παναγιώτης Γκιώνης (No 24 στον κόσμο τον Ιανουάριο) επανεμφανίστηκε στην τριάδα και ήταν πολύ δυνατός κόντρα στον Γερμανό Μπάστιαν Στέγκερ (No 37). Τον νίκησε με 3-0 σετ και παρουσιάστηκε έτοιμος για τον μεθαυριανό καθοριστικό προημιτελικό με την Ποντουάζ (την τελευταία αγωνιστική έμεινε στον πάγκο ο Φρανζίσκα). Στη βαθμολογία οι πρωταθλητές Γερμανίας πέρασαν μόνοι στην 4η θέση με 14 βαθμούς και μετά το Τσάμπιονς Λιγκ έχουν την Κυριακή άλλο ένα ντέρμπι απέναντι στην πρωτοπόρο Σααρμπρίκεν.

Στην Α’ κατηγορία γυναικών της Σουηδίας άρχισε το Σάββατο η δεύτερη φάση, όπου παίρνουν μέρος οι 4 πρώτες ομάδες από τους ομίλους του βορρά και του νότου. Έγινε μία αγωνιστική και η Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου έχασε 6-4 από τη Σπορβάγκεν. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του 2012, που έχει κάνει καλό πρωτάθλημα, δεν ήταν αποδοτική αυτή τη φορά και υπέστη τρεις ήττες. Η αντίπαλος στηρίχτηκε κυρίως σε δυνατή Κινέζα αθλήτρια, η οποία επικράτησε και στα τρία ατομικά παιχνίδια της. Η διοργάνωση συνεχίζεται στις αρχές Φεβρουαρίου και ο επόμενος στόχος της Στόρφορς είναι να τερματίσει στην πρώτη 6άδα ώστε να μετάσχει και φέτος στα πλέι οφ.

Στις National κατηγορίες της Γαλλίας έγινε το Σάββατο η εκκίνηση των γκρουπ της δεύτερης φάσης. Οι ομάδες δεν μεταφέρουν βαθμούς από την πρώτη φάση.

H Αζέν του Τάσου Ρηνιώτη και του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου είναι στο 1ο γκρουπ της 3ης κατηγορίας (National 1) και είχε ισοπαλία 7-7 με την Τουρ εντός έδρας. Σημειώνουμε ότι η συγκεκριμένη ομάδα ήταν αήττητη στην αρχική φάση των γκρουπ και θυμίζουμε ότι η ισοπαλία δίνει 2 βαθμούς. Ο Ρηνιώτης, που ήταν ο κορυφαίος αθλητής της κατηγορίας στο πρώτο κομμάτι του πρωταθλήματος, είχε μία ακόμα έξοχη εμφάνιση και σημείωσε 3 νίκες. Η μία από αυτές εναντίον του πολύ αξιόλογου Νιγηριανού Μάντεϊ Μεροτόχουν. Ο Κωνσταντινόπουλος εμφάνισε 1 νίκη και 2 ήττες, ενώ μαζί οι δύο αθλητές πανηγύρισαν νίκη και στο διπλό.

Στο 2ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας αγωνίζεται η Καπέλ λα Γκραντ του Κώστα Λαγογιάννη κι άρχισε επίσης με ισοπαλία και 2 βαθμούς. Την έφερε εκτός έδρας με 7-7 κόντρα στην Ντουάι. Ο πολύπειρος διεθνής ήταν εξαιρετικός και είχε καθοριστικά για την ομάδα του αποτελέσματα με 3 νίκες στο απλό και 1 στο διπλό.

Στην 4η κατηγορία (National 2) η Ρομάν δείχνει όντως πιο δυνατή στο κυνήγι της ανόδου, όπως περίμενε ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος. Στο 1ο γκρουπ νίκησε εντός έδρας την Ποντουάζ 2 με 8-5 και πήρε ήδη το πρώτο τρίποντο. Ο αριστερόχειρας δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών ήταν …άψογος και επικράτησε και στα τρία ατομικά του παιχνίδια. Αξιοσημείωτη μάλιστα, η νίκη εναντίον του Γάλλου Ντάνι Λο. Ο Κωνσταντινόπουλος κατέγραψε ήττα στο διπλό.

Στην 3η κατηγορία των γυναικών (National 1) η Μαρία Χριστοφοράκη και η Γεωργία Ζαβιτσάνου θα παίζουν μαζί πλέον στη 2η ομάδα της Σεν Πιερέζ. Το κλαμπ είχε εύκολο έργο στο ξεκίνημα του 2ου γκρουπ και συντρίβοντας 8-1 την Μπρουίγ κατέκτησε τους πρώτους τρεις βαθμούς. Η Χριστοφοράκη πέτυχε δύο νίκες στο απλό, η Ζαβιτσάνου μία νίκη και μία ήττα, ενώ ως δίδυμο επικράτησαν και στο διπλό. 

Η Πασαζουά της Αγγελίνας Παπαδάκη συνεχίζει στο 2ο γκρουπ της 4ης κατηγορίας (National 2). Έπαιξε στην έδρα της και κατέβαλλε εύκολα 8-1 τη Σεν Χριστόλ. Η αριστερόχειρας διεθνής σημείωσε δύο νίκες στο απλό και άλλη μία στο διπλό.

Επίσης, μπήκε στη δεύτερη φάση και η 6η κατηγορία ανδρών της Γαλλίας (Prenational) όπου πρωταγωνιστεί ο Αντώνης Μαλινάκης με τη φανέλα της Σελονκούρ. Η ομάδα του έχασε στις λεπτομέρειες την άνοδο στην πρώτη φάση, αλλά λογικά θ’ αξιοποιήσει τη δεύτερη ευκαιρία της. Στον πρώτο της αγώνα επιβλήθηκε 8-1 εντός έδρας της Μανόμ με τον Χανιώτη πρώην διεθνή αθλητή να πετυχαίνει δύο νίκες στο απλό και μία στο διπλό.

Τέλος, άρχισε ο 2ος γύρος στην Α1 κατηγορία γυναικών της Ιταλίας (8η αγωνιστική) και ο Ζευς έχασε 4-0 εκτός έδρας από τη Νορμπέλο με απούσα τη Λάουρα Νικουλάε. Βρίσκεται στην 6η θέση του πρωταθλήματος με 6 βαθμούς, είναι σε καλό δρόμο για τον στόχο της παραμονής, γι’ αυτό η πολύπειρη αθλήτρια, που έτσι κι αλλιώς είχε κάνει συμφωνία για λίγους αγώνες με το σωματείο, αναμένεται να ξαναπάει τον Μάρτιο στη γειτονική χώρα.

 

* Ο Κώστας Παπαγεωργίου σε προσπάθειά του από τον χτεσινό αγώνα με τον Γουάνγκ Τζιαν Τζουν (η φωτογραφία είναι μέσα από τη ζωντανή μετάδοση του καναλιού της γαλλικής λίγκας στο διαδίκτυο). 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ