Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όλα τα βλέμματα στο τουρνουά μικρών ηλικιών του Καρέα

Kareas 2016_trapezia

Kareas 2016_trapeziaΑπό την Αθήνα αρχίζει ο δεύτερος κύκλος των ανοιχτών πρωταθλημάτων μικρών ηλικιών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Το τουρνουά του Αθλητικού Ομίλου Καρέα αρχίζει νωρίς αύριο το πρωί στο κλειστό γυμναστήριο «Τάκης Παπαγεωργίου» (Οδός Ελλήνων Αξιωματικών, Λεωφόρος Κατεχάκη), ολοκληρώνεται το βράδυ της Κυριακής και υπόσχεται νέες συγκινήσεις μέσα από …πανδαισία αγώνων. Είναι το 2ο διαδοχικό του σωματείου, το 8ο συνολικά της φετινής σειράς και το εναρκτήριο, όπως και πέρσι τέτοιο καιρό, στο νέο έτος. Έχει ως πολύ καλό οιωνό τη μεγάλη ανταπόκριση των σωματείων με τις 222 δηλώσεις συμμετοχής και φιλοδοξεί να πετύχει σε κάθε τομέα σ’ ένα event, που αναγκαστικά θα περιλαμβάνει «μαραθώνιο» αγωνιστικής δράσης, όπως και πολύωρη αναμονή στο γυμναστήριο. Το τουρνουά γίνεται σε συνεργασία με την ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης και υπό την αιγίδα του δήμου Βύρωνα.

Θα διεξαχθούν επτά κατηγορίες. Οι κλασικές στον θεσμό των αναπτυξιακών όπεν συν αυτή των μίνι παμπαίδων, για την οποία δημιουργήθηκαν οριακά οι προϋποθέσεις. Θα χρησιμοποιηθούν 12 τραπέζια. Πρόκειται να πάρουν μέρος 40 έφηβοι, 23 νεάνιδες, 62 παίδες, 38 κορασίδες, 28 παμπαίδες, 23 παγκορασίδες και 8 μίνι παμπαίδες. Πέρα από τα σωματεία της Αττικής, θα υπάρξουν αγωνιστικές παρουσίες από την Κόρινθο, την Έδεσσα, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, την Τήνο, τα Χανιά, τη Φλώρινα, την Πάτρα, τη Χίο, την Αλεξανδρούπολη, τα Γιάννενα και τη Λέσβο. Όπως κάθε φορά, θα δώσουν το «παρών» ονόματα από τις πρώτες 5άδες των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης. Μεταξύ άλλων σπουδαίων αθλητών θα είναι στον Καρέα οι έφηβοι Γιάννης Σγουρόπουλος, Νίκος Αντωνιάδης, Στράτος Δαμιανής, Γιώργος Σταματούρος η νεάνιδα Ελένη Σοφρά, ο παις Γιάννης Δαμιανής, η κορασίδα Ιωάννα Γερασιμάτου και ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης από την κατηγορία παμπαίδων.

Και τις δύο ημέρες το αγωνιστικό πρόγραμμα θ’ αρχίσει νωρίς και συγκεκριμένα στις 08.40. Το Σάββατο θα διαρκέσει περίπου 13 ώρες, ενώ και την Κυριακή οι αγώνες πρόκειται να τελειώσουν γύρω στις 20:30. Σύμφωνα με τα ωράρια, που έχουν ανακοινωθεί επίσημα, οι τελικοί υπολογίζεται να γίνουν στις 19:50. Θυμίζουμε ότι η κλήρωση των γκρουπ σε κάθε ηλικιακή κατηγορία και τα ωράρια των αγώνων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α..

* Σχολή διαιτησίας στα Ιωάννινα προκήρυξε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Θα γίνει από τις 29 έως τις 31 Ιανουαρίου στην αίθουσα 111 του Α.Σ. Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων (Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 11). Οι υποψήφιοι θα πρέπει να καταθέσουν αίτηση στα  γραφεία της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας (2310-237108 και mailtemaked@httf.gr) το αργότερο μέχρι την Tετάρτη  27 Ιανουαρίου, μαζί µε υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τις ουσιαστικές και τυπικές προϋποθέσεις (όπως αναφέρονται στην προκήρυξη, που έχει αναρτηθεί στη διεύθυνση www.httf.gr). Το παράβολο συμμετοχής είναι 15 ευρώ.

* H δεύτερη φάση σε πολλά ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα, στα οποία μετέχουν Έλληνες πρωταθλητές, διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο. Στη Γαλλία μπαίνουν στο νέο στάδιο των γκρουπ οι Nationalκατηγορίες (από 3η και κάτω), στις οποίες υπάρχει και ο μεγαλύτερος αριθμός Ελλήνων «λεγεωνάριων». Στη Σουηδία, όπου παίζει η Φιλαρέτη Εξάρχου, αρχίζει το «πουλ» της τελικής 8άδας της Σούπερ κατηγορίας, ενώ και στην Α1 της Ιταλίας, όπου μετέχει η Λάουρα Νικουλάε, κάνει εκκίνηση ο 2ος γύρος.  

 

* Όλα έτοιμα στη σάλα του “Τάκης Παπαγεωργίου” για το 2ο αναπτυξιακό τουρνουά του Καρέα 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ