Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το πρώτο βήμα για πρόκριση στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ κυνηγά η Μπορούσια

Borussia Cup_panigirismoi

Borussia Cup_panigirismoiΈξι ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Γερμανίας η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη είναι μπροστά στον επόμενο μεγάλο στόχο της. Για την 1η μέρα των προημιτελικών του Τσάμπιονς Λιγκ υποδέχεται αύριο τη γαλλική Ποντουάζ και θέλει να φτάσει σε αποτέλεσμα, που θα της δώσει το πλεονέκτημα για την πρόκριση στην 4άδα. Ο αγώνας αρχίζει στις 19:30 ώρα Ελλάδας (18:30 τοπική) και θα μεταδοθεί απευθείας στο διαδίκτυο από το laola1.tv. Toέργο των περσινών δευτεραθλητών Ευρώπης θα είναι εξαιρετικά δύσκολο, όχι μόνο λόγω της δεδομένης ποιότητας της Ποντουάζ, η οποία κατέκτησε το Τσάμπιονς Λιγκ το 2014, αλλά και γιατί οι ίδιοι δεν έχουν σταθεροποιήσει ακόμα σε πολύ υψηλά επίπεδα την απόδοσή τους στο λίγο χρονικό διάστημα, που εμφανίζονται ξανά πλήρεις. Το ζευγάρι είναι στο πάνω μέρος του ταμπλό. Όποια ομάδα πάρει την πρόκριση θα συναντήσει στα ημιτελικά ρωσικό κλαμπ, καθώς το νούμερο 1 φαβορί και κάτοχος του τίτλου Όρενμπουργκ βρίσκει απέναντί της στα προημιτελικά τη φιναλίστ του τελικού το 2012 UMMC.

Στην πρώτη φάση της διοργάνωσης η Μπορούσια ήρθε 2η στο γκρουπ D και είχε εξασφαλίσει στην Τσεχία, την τελευταία αγωνιστική, το πολυπόθητο εισιτήριο. Η Ποντουάζ, στην οποία είχε αγωνιστεί ο Γκιώνης την περίοδο 2008-2009, κατέκτησε την 1η θέση στο γκρουπ C ευνοημένη από ισοβαθμία με τη σουηδική Έσλοβ. Και οι δύο ομάδες πάντως, είχαν τον ίδιο απολογισμό με 4 νίκες-2 ήττες και συγκέντρωσαν 10 βαθμούς.

Μπορούσια και Ποντουάζ συναντήθηκαν και πέρσι στους «8» του θεσμού. Έδωσαν δύο μεγάλα παιχνίδια και η πρόκριση είχε κριθεί υπέρ της ομάδας του Ντίσελντορφ στον υπολογισμό των συνολικών σετ. Είχε χάσει 3-1 στη Γαλλία και είχε νικήσει 3-1 στο ARAGCenter! Ο Γκιώνης είχε αγωνιστεί και στα δύο ματς. Μία ουσιαστική διαφορά δηλαδή, είναι ότι αυτή τη φορά ο πρώτος αγώνας γίνεται στη Γερμανία (η ρεβάνς την άλλη Παρασκευή, στις 22 του μήνα).

Η Ποντουάζ είναι πρωτοπόρος στη γαλλική λίγκα μαζί με τη Σαρτρ ύστερα από 9 αγωνιστικές. Μεγάλο αστέρι της ομάδας ο Πορτογάλος Μάρκος Φρέιτας και τον πλαισιώνουν ο Κινέζος Τζιαν Τζουν Γουάνγκ, ο Σουηδός Κρίστιαν Κάρλσον και ο Γάλλος Τριστάν Φλορέ. Η Μπορούσια έχει επηρεαστεί από τα προβλήματα τραυματισμών από την αρχή της χρονιάς, η πορεία της στην Μπουντεσλίγκα δεν είναι καλή κι έπειτα από 12 αγωνιστικές βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με τη Βέρντερ Βρέμης και την Μπεργκνέουσταντ. Σε αντίθεση με το φάιναλ φορ του Κυπέλλου είναι ξανά στη διάθεση του τεχνικού τιμ ο Ινδός Καμάλ Ατσάντα. Ετοιμοπόλεμοι και ο Γκιώνης με τους Γερμανούς Τίμο Μπολ, Πάτρικ Φρανζίσκα και ο Ολλανδός προπονητής Ντάνι Χάιστερ θα επιλέξει αύριο την τριάδα του ματς.

Η Μπορούσια είναι δέκα φορές πρωταθλήτρια Ευρώπης και παλεύει να ξαναβρεθεί στην κορυφή μετά τη «χρυσή» τριετία 2009-2011. Η Ποντουάζ έφτασε για πρώτη φορά στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ πριν από 1,5 χρόνο επικρατώντας οριακά στον διπλό τελικό με την Όρενμπουργκ. Νίκησε 3-1 εντός, έχασε 3-1 εκτός και ήταν καλύτερη στο σύνολο των σετ!!! Βασικοί και τότε για το γαλλικό κλαμπ οι Φρέιτας, Κάρλσον και Γουάνγκ Τζιαν.

Ο Παναγιώτης Γκιώνης κλήθηκε από την ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) να μιλήσει για το ματς, επειδή έχει και μεγάλη εμπειρία από το γαλλικό πρωτάθλημα και τόνισε: «Γνωρίζω πολύ καλά τους παίκτες της Ποντουάζ από τον καιρό, που αγωνιζόμουν στη γαλλική ProA. Ο Μάρκος Φρέιτας είναι ένας από τους καλύτερους Ευρωπαίους παίκτες και είναι ικανός να δίνει σε κάθε αγώνα δύο πόντους στην ομάδα του. Ο Γουάνγκ Τζιαν και ο Κρίστιαν Κάρλσον είναι επίσης πολύ ικανοί. Η ομάδα μας έχει το κίνητρο να νικήσει την Ποντουάζ και είμαστε αρκετά δυνατοί ώστε να το πετύχουμε. Θα είναι μία σκληρή αναμέτρηση ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης», τόνισε ο Έλληνας άσος.

Papadimitriou me_Giannoutso* Τέσσερις πρωταγωνιστές της παμπαιδικής κατηγορίας, ο Σωκράτης- Βησσαρίων Γιαννούτσος του Ολυμπιακού, η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου του Γ.Α.Ο. Πειραιά και τα αδέρφια Ζαχαρίας και Ιωσήφ Ελσαμί από τις Σάρισες Φλώρινας βρίσκονται στη Βουδαπέστη για να πάρουν μέρος στο διεθνές τουρνουά mini cadet, που θα γίνει εκεί από αύριο μέχρι την Κυριακή. Το όπεν περιλαμβάνει το ομαδικό και το απλό. Οι Ελσαμί θα παίξουν μαζί στο ομαδικό, ο Γιαννούτσος θα συγκροτήσει δίδυμο με Ούγγρο αθλητή και η Παπαδημητρίου με Σλοβάκα αθλήτρια. Στην ουγγρική πρωτεύουσα είναι και ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης.

 

* Φωτό 1: Πανηγυρικές στγμές όπως αυτή στο Κύπελλο Γερμανίας θέλουν να ζήσουν ο Γκιώνης και τα υπόλοιπα στελέχη της Μπορούσια στον μεγάλο ευρωπαϊκό αγώνα με την Ποντουάζ.

* Φωτό 2: Παπαδημητρίου και Γιαννούτσος στη σημερινή προπόνηση στη Βουδαπέστη. 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ