Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δράση με δυνατά παιχνίδια στον 2ο γύρο της Α2 εθνικής κατηγορίας

Amerikanos

AmerikanosΟι αναμετρήσεις για την Α2 εθνική κατηγορία προκαλούν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο πρόγραμμα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης αυτό το Σαββατοκύριακο. Στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας θα γίνουν από τρεις αγωνιστικές σε άνδρες και γυναίκες για τον 2ο γύρο των πρωταθλημάτων και περιλαμβάνουν πολλά δυνατά ματς. Για την κορυφή τα πράγματα είναι ρευστά μόνο στους άνδρες όπου προπορεύεται ο Άρης Νικαίας, αλλά πολύ κοντά του βρίσκονται ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης και ο Α.Ο. Ελληνικού στη πρώτη τριάδα και η Ένωση Ποντίων Μελισσίων με το Π.Κ.Δ. Ταύρου αμέσως μετά. Επίσης αύριο και μεθαύριο, υπάρχει συνέχεια στις τοπικές διασυλλογικές κατηγορίες, ενώ θυμίζουμε ότι την Κυριακή διεξάγονται και τα μπαράζ ομίλων στη Θράκη και την Ανατολική Μακεδονία για τη Β’ Εθνική των ανδρών.  

Στην Α2 των ανδρών έχουμε τα πρώτα ματς του 2ου γύρου. Θα γίνουν η 10η, η 11η και η 12ηαγωνιστική, απλά η κάθε ομάδα έχει 8 αγώνες προς το παρόν επειδή οι συμμετοχές είναι 9. Μεταξύ των ομάδων της πρώτης 5άδας θα διεξαχθούν τρεις συναντήσεις. Το μεσημέρι του Σαββάτου ο πρωτοπόρος Άρης αντιμετωπίζει τους Πόντιους Μελισσίων, ενώ ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης συγκρούεται με το Π.Κ.Δ. Ταύρου. Το πρωί της Κυριακής οι Πόντιοι αναλαμβάνουν νέα πολύ δύσκολη αποστολή εναντίον του Ελληνικού. Στις χαμηλές θέσεις παραμένει χωρίς νίκη το Ηράκλειο 2001 και αυτό το διήμερο παίζει ενδεχομένως ένα από τα τελευταία του χαρτιά για ν’ αποφύγει την 9η θέση και τον υποβιβασμό.  

Στις γυναίκες μόλις άρχισε τον Δεκέμβριο ο 2ος γύρος και τώρα θ’ ακολουθήσουν η 9η, η 10η και η 11η αγωνιστική. Οι Σάρισες Φλώρινας δεν απειλούνται στο ρετιρέ της βαθμολογίας, ενώ πλεονέκτημα για τις θέσεις των μπαράζ εμφανίζουν ο Άρης 2006 και το Π.Κ.Δ. Ταύρου. Ενδιαφέρουσα το απόγευμα του Σαββάτου η αναμέτρηση του Άρη με την 4η της κατάταξης Αθηνά Μαγκουφάνας. Αν φτάσει στη νίκη το σωματείο της Βούλας, τότε το τοπίο θα καθαρίσει ακόμα πιο πολύ για τις ομάδες, που θα πάρουν τη 2η και την 3η θέση. Αν επικρατήσει η Αθηνά το ενδιαφέρον ανανεώνεται διότι πιθανότατα θα χάσει έδαφος και το Π.Κ.Δ.Τ., που το Σάββατο έχει ν’ αντιμετωπίσει τις Σάρισες Φλώρινας.

Στα χαμηλά βαθμολογικά στρώματα ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, που είναι στην 7η θέση, αντιμετωπίζει αύριο τον Γ.Α.Ο. Πειραιά, ο οποίος βρίσκεται ακριβώς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα στην Α2 κατηγορία:

Στους άνδρες:

Το Σάββατο στις 13:00:

Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων Άρης Νικαίας

Α.Ο. Ηράκλειο 2001-Ε.Α. Βόχας

Α.Σ. Αετοί Πόλης-Α.Ο. Ελληνικού

Ηρακλής Θεσσαλονίκης-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Ρεπό ο Α.Σ. Γυμνάσιο

Το Σάββατο στις 16:00:

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Αετοί Πόλης

Α.Ο. Ελληνικού-Α.Ο. Ηράκλειο 2001

Ε.Α. Βόχας-Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων

Άρης Νικαίας-Α.Σ. Γυμνάσιο

Ρεπό ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Σ. Το Γυμνάσιο-Ε.Α. Βόχας

Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων-Α.Ο. Ελληνικού

Ηράκλειο 2001-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Αετοί Πόλης-Ηρακλής Θεσσαλονίκης

Ρεπό ο Άρης Νικαίας

Στις γυναίκες:

Το Σάββατο στις 13:00:

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Φοίνικες Πάτρας-Σάρισες Φλώρινας

Α.Ο. Άρης 2006-Ρουφ 80

Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας-Αθηνά Μαγκουφάνας

Το Σάββατο στις 16:00:

Γ.Α.Ο. Πειραιά-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Αθηνά Μαγκουφάνας-Άρης 2006 

Ρουφ 80-Φοίνικες Πάτρας  

Σάρισες Φλώρινας-Π.Κ.Δ. Ταύρου

Την Κυριακή στις 10:00:

Σάρισες Φλώρινας-Γ.Α.Ο. Πειραιά

Π.Κ.Δ. Ταύρου-Ρουφ 80

Φοίνικες Πάτρας-Αθηνά Μαγκουφάνας

Άρης 2006-Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας

Τα μπαράζ για τους ομίλους της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης θα γίνουν σε νοκ άουτ ματς στη Δράμα (στην έδρα των τοπικών σωματείων) και την Αλεξανδρούπολη (Ζαρίφειος Ακαδημία) αντίστοιχα. Στην Ανατολική Μακεδονία θα παίξουν για τις θέσεις 1-4 ο Α.Σ.Ε.Α Δράμας, ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, οι Βετεράνοι Δράμας και η Ακαδημία Καβάλας. Για τις θέσεις 5-8 θ’ αναμετρηθούν ο Γ.Σ. Σέρρες 93, ο Α.Σ. Σερρών ο Πλάτων, ο Σ.Ε.Α. Μονομάχοι Δράμας και ο Α.Σ.Ε.Α. Κορωναίος από την Καβάλα. Στη Θράκη είναι στην πρώτη 4άδα ο Φάρος Αλεξανδρούπολης, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, ο Α.Σ. Πετεινοί Κομοτηνής και ο Γ.Σ. Ατρόμητος και στις θέσεις 5-8 ο Α.Σ.Κ.Α. Προμηθέας, ο Α.Σ. Δημοκρίτειο, ο Α.Ο. Ορεστιάδας και ο Ζευς από την Ξάνθη.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΣΚΗΠΤΡΑ ΣΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ Η ΜΠΟΡΟΥΣΙΑ

Μπροστά σ’ έναν ακόμα μεγάλο στόχο βρίσκεται η Μπορούσια Ντίσελντορφ και ο Παναγιώτης Γκιώνης. Το ιστορικό κλαμπ μετέχει αύριο στο φάιναλ φορ του γερμανικού Κυπέλλου στην πόλη Ουλμ και θέλει να διατηρήσει τα πρωτεία, τα οποία κατέχει σταθερά την τελευταία τριετία. Παράλληλα ο Έλληνας άσος, που χτες είχε γενέθλια κι έκλεισε τα 36 χρόνια ζωής, κυνηγά το τρίτο του τρόπαιο στο εξωτερικό σε διασυλλογικό επίπεδο μετά το περσινό νταμπλ στη Γερμανία. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ratiopharm Arena της πόλης. Οι ημιτελικοί αρχίζουν στις 12:00 ώρα Ελλάδας (11:00 τοπική) και στις 15:00 Ελλάδας (14:00 τοπική) ακολουθεί ο τελικός. Η Μπορούσια αντιμετωπίζει την Μπεργκνέουσταντ, ενώ στον άλλο ημιτελικό συγκρούονται η περσινή φιναλίστ του τελικού Φούλντα με τη Σααρμπρίκεν. Προβλέπεται ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο από το ttbl.de. Η Μπορούσια έχει κατακτήσει το Κύπελλο Γερμανίας 6 φορές στα τελευταία 8 χρόνια, ενώ συνολικά οι τίτλοι στον θεσμό είναι 23, αριθμός που αποτελεί εθνικό ρεκόρ.

 

* Φωτό: Ο πρώην διεθνής Ευθύμης Αμερικάνος, που θα είναι κομμάτι της πολύ δύσκολης αποστολής της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων το Σαββατοκύριακο απέναντι στον Άρη και το Ελληνικό  (φωτό Βασίλης Καραουλάνης).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ