Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ακυρώθηκε η συμμετοχή των Αγγελάκη, Σγουρόπουλου στο γερμανικό World Tour

Sgouropoulos xaireta_diaititi

Sgouropoulos xaireta_diaititiΔεν θα πάρουν τελικά μέρος στο ισχυρό World Tour της Γερμανίας ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Η συμμετοχή τους ακυρώθηκε διότι θα έδιναν μικρό αριθμό παιχνιδιών και κατά συνέπεια δεν θα είχαν τόσο ουσιαστικό όφελος από το ταξίδι στο Βερολίνο. Οι δύο φερέλπιδες νεαροί είχαν δηλωθεί για το καθιερωμένο τουρνουά, που θα γίνει από τις 27 έως τις 31 Ιανουαρίου, μαζί με τους αθλητές της εθνικής ομάδας ανδρών Παναγιώτη Γκιώνη, Καλλίνικο Κρεάνγκα και Κώστα Παπαγεωργίου. Η διοργάνωση εντάσσεται στην κορυφαία βαθμίδα των World Tour, δηλαδή τα Super Series και περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού και του διπλού σε επίπεδο ανδρών, όπως και τους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών. Ακριβώς όμως, επειδή είναι της συγκεκριμένης σειράς και συγκεντρώνει στα αγωνιστικά του τραπέζια πάρα πολύ κόσμο, έχει διαφορετική φόρμα αγώνων, όπως και ορισμένα αριθμητικά όρια. Τα δεδομένα αυτά αναλύθηκαν κι έδειξαν ότι τα αγωνιστικά τεστ δεν θα ήταν αρκετά ώστε να βοηθήσουν πραγματικά τους Αγγελάκη και Σγουρόπουλο.Κατ’ αρχάς, οι νεαροί πρωταθλητές δεν θα είχαν την ευκαιρία να μετάσχουν στο διπλό.

Σε World Tour Super Series της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) μπορεί να προβλεφθεί ποσόστωση όταν είναι πολλές οι συμμετοχές και στο Βερολίνο έφτασαν τις 336 από 48 χώρες όλου του κόσμου. Στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μάλιστα, έφτασε ειδοποίηση ειδικά για το γερμανικό τουρνουά ότι έχει δικαίωμα να μετάσχει με 4 το πολύ αθλητές στο αγώνισμα του διπλού. Οι θέσεις καλύπτονται καθώς ο Κρεάνγκα θα παίξει με τον Παπαγεωργίου, ενώ ο Γκιώνης βρήκε παρτενέρ στο πρόσωπο του Ούγγρου (επίσης αμυντικού) Άνταμ Πατάντιους. Επίσης, στο απλό ανδρών και το απλό για αθλητές έως 21 ετών ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών δεν δίνει την ευχέρεια για προκριματικά γκρουπ, όπως συμβαίνει κλασικά σε αυτά τα επαμειβόμενα όπεν, αλλά θα εφαρμοστεί το σύστημα των νοκ άουτ προκριματικών γύρων.

Έτσι τα παιχνίδια θα μειώνονταν για τους Αγγελάκη, Σγουρόπουλο και σε συνεργασία με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Κώστα Βατσακλή κρίθηκε προτιμότερο να μην κάνουν τώρα το ντεμπούτο τους σε World Tour και να κοιτάξουν να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα μέσα από άλλο τουρνουά στο κοντινό μέλλον. Βασική επιλογή είναι τώρα το 9ο ανοιχτό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών του Λουξεμβούργου, το οποίο θα γίνει από τις 28 έως τις 31 Μαρτίου.

 

* Ο Γιάννης Σγουρόπουλοςκαθώς χαιρετά διαιτητή μετά το τέλος αγώνα του σε διεθνές τουρνουά.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ