Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έλαμψε και ο Σγουρόπουλος στη γιορτή για τους κορυφαίους του ελληνικού αθλητισμού

Sgouros vravefsi_PSAT

Sgouros vravefsi_PSATΣτην πολύ ευχάριστη θέση ν’ αποτελέσει και φέτος κομμάτι στη μεγάλη γιορτή για τους κορυφαίους του  ελληνικού αθλητισμού βρέθηκε Sgouros sto_mikrofonoαπόψε η επιτραπέζια αντισφαίριση. Αυτή τη φορά μέσω του Γιάννη Σγουρόπουλου, ο οποίος βραβεύτηκε με το «έπαθλο του ανερχόμενου ταλέντου». Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου πραγματοποίησε στην αίθουσα Banquet του επιβλητικού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών την ετήσια εκδήλωση του για τη βράβευση των κορυφαίων αθλητών, προπονητών και ομάδων της χρονιάς, όπως αυτοί αναδείχτηκαν μέσα από την ψηφοφορία των επαγγελματιών αθλητικών δημοσιογράφων-μελών του. Η βραδιά έχει πάντοτε και ειδικές βραβεύσεις και ο Π.Σ.Α.Τ. αποφάσισε να εντάξει σε αυτές τον χαρισματικό 15άχρονο άσο, ο οποίος έκανε καταπληκτική χρονιά και μεταξύ άλλων διακρίσεων κατάφερε να φτάσει στο χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων! Η τιμή, που γνώρισε από τους αθλητικούς συντάκτες, είναι μία ακόμα επιβράβευση των κόπων του ίδιου και της οικογένειάς του, όπως φυσικά κι ένα «μπράβο» προς την ομοσπονδία, την τεχνική ηγεσία στην εθνική ομάδα και όσους ακόμα τον στηρίζουν. Η γιορτή μεταδόθηκε τηλεοπτικά από το NOVAsports 1 και το NOVAsports 1 HD, ραδιοφωνικά από την ΕΡΑ ΣΠΟΡ και μέσω live streamming από την ιστοσελίδα του Π.Σ.Α.Τ..

20151222 213014Πέρα από τους γονείς του Νίκο και Νεκταρία και τον μεγαλύτερο αδερφό του Κώστα (επίσης ταλέντο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ανεξάρτητα από το αν διάλεξε κάποια στιγμή το ποδόσφαιρο και πλέον εξελίσσεται σε αυτό) ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού παίδων είχε κοντά του σε αυτή την ιδιαίτερη προσωπική στιγμή αρκετούς ακόμα συγγενείς του. Εξίσου σημαντικό ότι προς τιμήν του βρέθηκαν στη γιορτή το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Γιώργος Παπαγεωργίου και ο κορυφαίος Έλληνας πινγκπονίστας Παναγιώτης Γκιώνης.

Η βράβευση έγινε λίγη ώρα πριν αρχίσουν οι ανακοινώσεις για τους κορυφαίους αθλητές του 2015. Το πολύ όμορφο έπαθλο μ’ έναν αθλητή κι ένα τραπέζι απένειμε στον Σγουρόπουλο ο Γιάννης Δάρας, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αθλητικών Συντακτών (AIPS EUROPE).

Ως είθισται, έγιναν ερωτησούλες στον τιμώμενο, ο οποίος αναφορικά με το αν δεχόταν συμβουλές από τον πατέρα του Νίκο, που ήταν διεθνής αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και πρωταθλητής, τόνισε: «Μία ήταν η βασική του συμβουλή. Να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό και μέσα από αυτό τον δρόμο είναι σίγουρο ότι οι επιτυχίες θα έρθουν κάποια στιγμή». Σημείωσε επίσης, ότι το καθημερινό του πρόγραμμα είναι αρκετά δύσκολο εφόσον πρέπει να μετακινείται από την Ελευσίνα στο Σ.Ε.Φ. για προπονήσεις, «πάντως το σχολείο, που έχω πάει φέτος με διευκολύνει καθώς μπορώ να φεύγω νωρίτερα και να κάνω περισσότερες ώρες προπόνηση».

PSAT Sgouros_me_Gio_2Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της γιορτής ο Γιάννης Σγουρόπουλος είπε λίγα λόγια και στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. «Θέλω να ευχαριστήσω τον Π.Σ.Α.Τ. για την τιμή που μου έκανε να με βραβεύσει ως ανερχόμενο ταλέντο. Είναι μία ακόμα ανταμοιβή και μία αναγνώριση της σκληρής προσπάθειάς της δικής μου και όλων όσων είναι δίπλα μου και με βοηθούν. Εύχομαι τα επόμενα χρόνια να φτάσω σε ακόμα μεγαλύτερες διακρίσεις στο εξωτερικό και να βρεθώ ξανά στην όμορφη αυτή γιορτή ως ένας από τους υποψήφιους πια για το βραβείο του κορυφαίου αθλητή, όπως ξέρω ότι έχει γίνει στο παρελθόν με τους συναθλητές μου Παναγιώτη Γκιώνη και Καλλίνικο Κρεάνγκα».

Το 2015 έκλεισε ιδανικά για τον αθλητή του Ολυμπιακού, που είχε την κατάλληλη ευκαιρία και για ευχαριστίες. «Πρώτα απ’ όλα ευχαριστώ την οικογένειά μου, η οποία με βοηθά και με στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια με όποιον τρόπο μπορεί. Ευχαριστώ την ομοσπονδία και τον προπονητή της εθνικής ομάδας Κώστα Βατσακλή, όπως και τους χορηγούς μου, την εταιρεία Butterfly και το κατάστημα GPSports. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το νέο μου σχολείο, το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο Παπαχαραλάμπους στο Μπουρνάζι, διότι με διευκολύνει όποτε χρειάζεται με τις προπονήσεις και τους αγώνες.  Θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά και θα κάνω ό,μτι μπορώ για να πάω ακόμα καλύτερα».

Ο Σγουρόπουλος βρέθηκε δίπλα σε πολύ μεγάλα ονόματα του ελληνικού αθλητισμού, όπως τους μπασκετμπολίστες Βασίλη Σπανούλη, Δημήτρη Διαμαντίδη, τον πρωταθλητή του στίβου στα εμπόδια Περικλή Ιακωβάκη και τους διεθνείς ποδοσφαιριστές Κώστα Κατσουράνη και Βαγγέλη Μόρα, οι οποίοι ήταν επίσης μέσα στις ειδικές βραβεύσεις. Φυσικά ήταν ανάμεσα και στα κεντρικά πρόσωπα της εκδήλωσης, δηλαδή τον γυμναστή Λευτέρη Πετρούνια, την πρωταθλήτρια του επί κοντώ Νικόλ Κυριακοπούλου και την εθνική ομάδα πόλο των ανδρών, που κατέκτησαν τα βραβεία του καλύτερου αθλητή, της καλύτερης αθλήτριας και της καλύτερης ομάδας αντίστοιχα για το 2015. Αναδείχτηκαν ακόμα οι καλύτεροι προπονητές, όπως και οι κορυφαίοι αθλητές, αθλήτριες και ομάδες της χρονιάς στα άτομα με αναπηρίες.

20151222 213054Ο Σγουρόπουλος ήταν αναμφίβολα το πρόσωπο που ξεχώρισε φέτος στο άθλημα στις νεαρές ηλικίες. Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων, που έγινε τον Οκτώβριο στο Μπουζάου της Ρουμανίας. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, τον Ιούλιο στη Μπρατισλάβα, έφτασε στις θέσεις 5-8 του διπλού παίδων κι έχασε στο καθοριστικό ματς για το μετάλλιο (συμπαίκτης του ο Λιθουανός Στανκεβίτσιους), ενώ πλασαρίστηκε στις θέσεις 9-16 του απλού παίδων. Στην ίδια διοργάνωση συνέβαλε καθοριστικά στην 7η θέση των παίδων στο ομαδικό και την άνοδο στην Α’ κατηγορία της Ευρώπης. Τον Μάρτιο στο Λινιάνο κατέλαβε την 3η θέση στο απλό παίδων του διεθνούς όπεν της Ιταλίας. Τον Νοέμβριο αναδείχτηκε νικητής στο απλό του κυπριακού τουρνουά ανδρών-γυναικών. Τον Απρίλιο κατάφερε να φτάσει στο νούμερο 20 της παγκόσμιας κατάταξης παίδων και τώρα τον Δεκέμβριο κλείνει την παρουσία του στην ηλικιακή κατηγορία των παίδων ως νούμερο 7 της ευρωπαϊκής κατάταξης U15.

Επισημαίνουμε τέλος, ότι την αναγνώριση των αθλητικών συντακτών κέρδισε γι’ άλλη μια χρονιά και ο Παναγιώτης Γκιώνης. Μπορεί ν’ άλλαξε ο τρόπος ανάδειξης των κορυφαίων και να εφαρμόστηκε η αρχή της μίας ψήφου, όμως ο αθλητής της Μπορούσια Ντίσελντορφ πήρε 3 ψήφους και πλασαρίστηκε 4ος στην ψηφοφορία των αθλητών μαζί με τον γυμναστή Βλάσση Μάρα. 

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ Π.Σ.Α.Τ. 

Φωτό 1: Ο Γιάννης Σγουρόπουλος τη στιγμή της βράβευσής του από τον δημοσιογράφο Γιάννη Δάρα.

Φωτό 2: Ο πρωταθλητής μας μπροστά στο μικρόφωνο για τις καθιερωμένες δηλώσεις

Φωτό 3: Η οικογένεια Σγουρόπουλου ποζάρει με καμάρι δίπλα στο τιμώμενο πρόσωπο. Μαζί οι γονείς, ο αδερφός, ο παππούς, θείοι και ξαδέρφια του αθλητή

Φωτό 4: Ένας από τους καλύτερους αθλητές της Ευρώπης, ο καταξιωμένος Παναγιώτης Γκιώνης πήγε στο Μέγαρο Μουσικής για να τιμήσει τον νεαρό αθλητή σε αυτή την πολύ σημαντική στιγμή. 

Φωτό 5: Ο Γιάννης δίπλα στον πατέρα του και τον αδερφό του, που βεβαίως έχουν τη δική τους έντονη σχέση με το άθλημα. 

Υ.Γ. Τις δύο φωτογραφίες ψηλά, από τη στιγμή της απονομής του επάθλου, πρόσφερε στην ομοσπονδία η συνάδελφος Σεβαστή Βρακατσέλη και το γραφείο Τύπου της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. την ευχαριστεί θερμά

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ