Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Καθοριστικά ευρωπαϊκά ματς για τις ομάδες του Γκιώνη και του Κρεάνγκα

MECL logo

MECL logoΗ 6η και τελευταία αγωνιστική των γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ είναι αυτή που θα κρίνει αύριο το ευρωπαϊκό μέλλον για τις ομάδες του Παναγιώτη Γκιώνη και του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Η Μπορούσια Ντίσελντορφ του πρώτου βρίσκεται πολύ κοντά στο να περάσει και φέτος στην τελική 8άδα της διοργάνωσης, αλλά πρέπει να διασφαλίσει τη 2η προνομιούχο θέση στο γκρουπ D έναντι της Οστρόφ. Τη συναντά στην Τσεχία το βράδυ της Παρασκευής (20:30 ώρα Ελλάδας) και μπορεί να πετύχει τον στόχο της ακόμα και σε περίπτωση ήττας. Η Ενεμπόν του Κρεάνγκα έχασε κάθε ελπίδα να συνεχίσει στον κορυφαίο θεσμό από το γκρουπ Β μετά την ήττα από την πολωνική Ολύμπια Γκρούντιαζ πριν από δύο εβδομάδες. Μπορεί όμως, να πάρει την 3η θέση, η οποία θα της επιτρέψει να βρεθεί στο E.T.T.U. Cup. Αντιμετωπίζει αύριο στις 18:15 τη Νιντερόστεριχ στην Αυστρία και με όποιο σκορ κι αν νικήσει θα φτάσει στον δεύτερο στόχο της. Και οι δύο αγώνες θα μεταδοθούν ζωντανά στο διαδίκτυο από το πρόγραμμα laola1.tv.

Η Μπορούσια έχει πληγωθεί και αγωνιστικά από τα διαδοχικά προβλήματα τραυματισμών κι ενώ πέρσι ήταν μία ..ανάσα από την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, φέτος πρέπει να περιμένει την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης για να μάθει αν θα μπει στα προημιτελικά! Είναι 2η στο γκρουπ Dμε 8 βαθμούς και η Οστρόφ ακολουθεί με 7. Στον αγώνα του 1ου γύρου είχε νικήσει τους Τσέχους με 3-1 και είχε 9-6 τα σετ υπέρ της. Αυτό σημαίνει ότι, εκτός φυσικά από τη νίκη, την ευνοεί αύριο σε πιθανή ισοβαθμία και ήττα με 3-2 ή ακόμα και με 3-1 και μικρότερη διαφορά στα σετ από εκείνη που καταγράφηκε στο Ντίσελντορφ.

Οι νταμπλούχοι Γερμανίας πήγαν πλήρεις στην Τσεχία, δηλαδή έχουν ξανά μαζί τους τον Τίμο Μπολ, που προέρχεται από τραυματισμό. Το αν θα παίξει ο Γερμανός άσος όμως, θ’ αποφασιστεί πριν από τον αγώνα, αφού δεν είναι 100% έτοιμος. Ο Γκιώνης, ο Ινδός Καμάλ Ασάντα και ο Γερμανός Πάτρικ Φρανζίσκα είναι οι υπόλοιποι αθλητές, που έχει στη διάθεσή του ο Ντανι Χάιστερ. Ο Ιάπωνας Μαζατάκα Μοριζόνο είναι το αστέρι της Οστρόφ. Βασικοί και οι Τσέχοι Τόμας Τρέγκλερ, Πάβελ Σίρουτσεκ, αναπληρωματικός ο βετεράνος Πετρ Κόρμπελ. Στο άλλο ματς της τελευταίας αγωνιστικής η αήττητη Σαρτρ, που έχει εξασφαλίσει την πρωτιά, υποδέχεται στη Γαλλία την πολωνική Μπογκόρια.

Στο γκρουπ Β η Ενεμπόν έχει σημειώσει μία νίκη έως τώρα κι αυτή ήταν απέναντι στην αυριανή της αντίπαλο, την πρωταθλήτρια Ευρώπης του 2008 Νιντερόστεριχ. Εάν καταφέρει να επαναλάβει την επιτυχία της και εκτός έδρας τότε θα ισοβαθμήσει με τους Αυστριακούς στην 3η θέση με 8 βαθμούς και θα πάρει το εισιτήριο για το E.T.T.U. Cup με βάση τα καλύτερα αποτελέσματα στα μεταξύ τους ματς. Η Ενεμπόν παίζει σταθερά έως τώρα στην Ευρώπη με τον Κρεάνγκα, τον Γάλλο Κουεντέν Ρομπινό και τον Τσέχο Ντιμίτρι Προκόπκοφ. Η Νιντερόστεριχ, που είχε αρχίσει με δύο νίκες, αλλά …τα χάλασε στην πορεία, στηρίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ στους Αυστριακούς Ντάνιελ Χάμπεσον, Στέφαν Φέγκερλ, Ντομινίκ Χάμπεσον και στον Κινέζο αμυντικό Χου Γινγκτσάο. Να σημειωθεί πως ούτε η Νιντερόστεριχ ελπίζει σε πρόκριση στην 8άδα του Τσάμπιονς Λιγκ διότι υστερεί ακόμα και σε ενδεχόμενη ισοβαθμία με την Ολύμπια Γκρούντιαζ στη 2η θέση. Οι Πολωνοί τελειώνουν τα παιχνίδια τους χωρίς άγχος στην πόλη Βερκάγια της Ρωσίας, όπου θ αντιμετωπίσουν την πρωτοπόρο UMMC.

Οι βαθμολογίες στα γκρουπ, όπου βρίσκονται οι ομάδες των κορυφαίων Ελλήνων πρωταθλητών:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ Β (σε 5 αγώνες):

ΟΜΑΔΑ                       ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ   ΒΑΘΜΟΙ

1. U.M.M.C.                       12-9             9

2. Ολύμπια Γκρούντιαζ   12-10            8

——————————————————–

3. Νιντερόστεριχ                10-10         7

——————————————————–

4. Ενεμπόν                        9-14          6

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ D (σε 5 αγώνες):

ΟΜΑΔΑ                       ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ   ΒΑΘΜΟΙ

1. Σαρτρ                             15-7          10

2. Μπορούσια                     11-10        8

———————————————————

3. Οστρόφ                         10-11         7

———————————————————

4. Μπογκόρια                     7-15      5

* Την 4η θέση στην ψηφοφορία για την ανάδειξη των καλύτερων αθλητών της χρονιάς πήρε ο Παναγιώτης Γκιώνης. Στην καθιερωμένη διαδικασία, που οργανώνεται από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου και φέτος πραγματοποιήθηκε με νέα μορφή και την αρχή της μίας και μοναδικής ψήφου, ο 36άχρονος πρωταθλητής πήρε 3 ψήφους και μαζί με τον γυμναστή Βλάσση Μάρα βρέθηκε πίσω από τους τρεις επικρατέστερους αθλητές (τον γυμναστή Λ. Πετρούνια, τον κολυμβητή Σπ. Γιαννιώτη και τον επικοντιστή Κ. Φιλιππίδη). Το 2013 ήταν 3ος στη αντίστοιχη ψηφοφορία των αθλητικών συντακτών και η καλή θέση και φέτος επιβραβεύει τη σταθερότητα και τη συνέπεια των τελευταίων χρόνων. Η γιορτή θα γίνει την προσεχή Τρίτη στο Μέγαρο Μουσικής και σίγουρα μαζί με την ειδική βράβευση του Γιάννη Σγουρόπουλου ως ανερχόμενου ταλέντου, είναι θετικό και το αποτέλεσμα του Γκιώνη αναφορικά με την πορεία του αθλήματος μέσα στο 2015.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ