Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Θαυμάσια ψυχαγωγία για τους Χιώτες στο 2ο τουρνουά βετεράνων-ανεξαρτήτων του Παγχιακού

Xios tournoua_fasi_2

Xios tournoua_fasi_2Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Χίο το τουρνουά βετεράνων-ανεξαρτήτων στη μνήμη της Σούλας Αναγνώστου και του Λεόντιου Χριστοφορίδη, που διοργάνωσε ο Παγχιακός Γυμναστικός Σύλλογος για δεύτερη συνεχή χρονιά. Παλιοί και ενεργεία αθλητές, όπως και άνθρωποι, που έχουν γίνει φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης και ασχολούνται εντελώς ερασιτεχνικά με το άθλημα, μαζεύτηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της Χίου και ξέδωσαν με αγωνιστική δράση για κάτι λιγότερο από έξι ώρες. Αγωνίστηκαν με πάθος και κέφι, πρόσφεραν ωραίο θέαμα και αμφίρροπες αναμετρήσεις κι έδειξαν ότι η ενασχόληση με τον υγιή αθλητισμό δεν έχει όριο ηλικίας. Αγωνίστηκαν συνολικά 34 αθλητές και αθλήτριες σε τρεις κατηγορίες. Οι συμμετέχοντες έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη διοργάνωση κι έδωσαν ραντεβού για την επόμενη χρονιά εκφράζοντας την επιθυμία να καθιερωθεί το event. Κατά τη διάρκεια των αγώνων μοιράστηκαν δώρα με κλήρωση στους αθλητές, κίνηση που αποτέλεσε προσφορά του καταστήματος με είδη πινγκ πονγκ GP Sports.

Xios tournoua_oloiΑναλυτικά τα αποτελέσματα:

Κατηγορία Ανεξαρτήτων:

1. Θωμάς Τραπτσιώνης

2. Μανώλης Βουρνούς

3. Στέργιος Κεσίδης

Κατηγορία Βετεράνων:

1. Κώστας Μισόβουλος

2. Ανδρέας Καραμούζος

3. Γιάννης Μικέδης

Κατηγορία Αθλητών εν ενεργεία 37+:

1. Νίκος Γανιάρης

2. Παναγιώτης Πάτρας

3. Κώστας Μακκάς

Οι δυο εκλιπόντες, στη μνήμη των οποίων έγινε το τουρνουά, όχι απλά είχαν ζωηρή σχέση με την επιτραπέζια αντισφαίριση, αλλά άφησαν σημαντικό έργο στο νησί.

Η Σούλα Αναγνώστου υπήρξε η πρώτη προπονήτρια του Παγχιακού Γ.Σ.. Ήταν κάτοχος πτυχίου προπονητών Β’ κατηγορίας και ομοσπονδιακή προπονήτρια στο κλιμάκιο της Χίου, όπου ανέδειξε πολλούς ταλαντούχους αθλητές του νησιού. Ως μέλος προπονητικού επιτελείου είχε πάρει μέρος σε προπονητικά καμπ της ομοσπονδίας, ενώ είχε παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια της ομοσπονδίας. Επίσης, ήταν επίσημη διαιτήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης και είχε διαιτητεύσει στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Αθήνας το 1987.

Ο γιατρός Λεόντιος Χριστοφορίδης ήταν από τα πρόσωπα, που έφεραν το πινγκ-πονγκ στη Χίο μέσα στη δεκαετία ‘60-‘70 και το κράτησε στον Ναυτικό Όμιλο Χίου. Υπήρξε η ψυχή του Ν.Ο. Χίου για όλα τα αθλήματα, αλλά είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το  πόλο και το πινγκ-πονγκ. Όπως τονίζουν στο νησί ο Χριστοφορίδης και η Αναγνώστου ήταν από τους στυλοβάτες στην ανάπτυξη και τη διάδοση του αθλήματος κατά τις δεκαετίες του ‘80 και ’90.

Xios tournoua_aponomiΟ Παγχιακός Γ.Σ. θέλησε να ευχαριστήσει δημόσια όλους όσοι συνέβαλλαν στην πραγματοποίηση του τουρνουά. Την εφημερίδα Πολίτης, που ήταν χορηγός επικοινωνίας, το κατάστημα GP Sports για τα δώρα, καθώς και τους μικρούς αθλητές του συλλόγου για τη βοήθεια που έδωσαν στις διαιτησίες των αγώνων. Επιπλέον, τους Νίκο Γανιάρη, Παναγιώτη Πάτρα, Βαγγέλη Παπαφίγκο, Λίνα Νεράκη και Μαρκέλλα Φουρνάρη για την πολύτιμη βοήθεια τους ώστε να διεξαχθεί με επιτυχία το τουρνουά.

Να σημειωθεί τέλος, ότι ο προπονητής του Παγχιακού Κωνσταντίνος Αναγνώστου του Μιλτιάδη, που ανέλαβε και την οργάνωση της αθλητικής εκδήλωσης, ετοίμασε και μικρό βίντεο με πλάνα, φωτογραφίες, αλλά και δηλώσεις συμμετεχόντων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν το όμορφο βίντεο στο youtubeστη διεύθυνση https://www.youtube.com/watch?v=LMRgIMDqMSg

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ