Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα νέα από την αγωνιστική δράση του Σαββάτου για 10 «λεγεωνάριους»

Exarchou Storfors_anoigma

Exarchou Storfors_anoigmaΔράση στη Σουηδία, την Ιταλία και τη Γαλλία περιελάμβανε το Σάββατο για τους Έλληνες «ξενιτεμένους». Συνολικά 10 αθλητές κι αθλήτριες είχαν αγωνιστικές υποχρεώσεις, από τις οποίες προέκυψαν και ενδιαφέροντα νέα, μια και σε όλα σχεδόν τα πρωταθλήματα ολοκληρώθηκαν συγκεκριμένα στάδια. Στην 1η εθνική κατηγορία της Σουηδίας η Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου τελείωσε στη 2η θέση τον όμιλο του βορρά και θα συνεχίσει με υψηλές βλέψεις στην τελική 8άδα. Στις National κατηγορίες της Γαλλίας έκλεισε η πρώτη φάση των γκρουπ και στην επόμενη, από τον Ιανουάριο, κλαμπ Ελλήνων πρωταθλητών θα διεκδικήσουν ανόδους. Στη Γαλλία αγωνίστηκαν οι Τάσος Ρηνιώτης, Κώστας Λαγογιάννης, Μαρία Χριστοφοράκη, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Αγγελίνα Παπαδάκη, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Αντώνης Μαλινάκης. Στην 1η κατηγορία γυναικών της Ιταλίας έκανε θετική επανεμφάνιση η Λάουρα Νικουλάε παίζοντας για την 5η αγωνιστική.

Στη Σούπερ κατηγορία της Σουηδίας και τον όμιλο του βορρά η Στόρφορς έκλεισε την πρώτη φάση στη 2η θέση της βαθμολογίας συγκεντρώνοντας 12 βαθμούς. Έκανε πολύ καλή πορεία, υπέστη μόλις μία ήττα και τη γνώρισε προχτές από τη νικήτρια Μαλαρένερτζι. Η Στόρφορς τερμάτισε εύκολα στην πρώτη 4άδα και γι’ άλλη μια χρονιά πέρασε στην τελική 8άδα της διοργάνωσης, όπου θα λάβουν μέρος και οι τέσσερις πρώτες ομάδες από τον όμιλο του νότου. Στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, την 6η και την 7η, κατέβαλλε αρχικά την BooKFUMμε 6-2. Η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2012 σημείωσε μία νίκη και μία ήττα στο απλό, όπως κι ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα στο διπλό με παρτενέρ την Κριστιάνα Σάβα. Στον επόμενο αγώνα η Στόρφορς γνώρισε την πρώτη φετινή ήττα της και ήταν από την πρωτοπόρο Μαλαρένερτζι με 6-2. Η Εξάρχου κάμφθηκε από τη Λιθουανή Έγκλε Στουκίτε, νίκησε τη Σουηδέζα Μικαέλα Κάρλσον και είχε άλλη μία ήττα στο διπλό παίζοντας με την Οντρέ Ματενέ.

Στη SerieAγυναικών της Ιταλίας ο Ζευς επανήλθε το Σάββατο στις νίκες και κατέβαλλε στην έδρα του με 4-2 ο Ζευς τη Βαλεκαμόνικα. Η ομάδα της Σαρδηνίας πέρασε τώρα στην 6η θέση με 4 βαθμούς ύστερα από 5 αγωνιστικές. Η Νικουλάε ήταν πολύ αποδοτική και αυτή τη φορά και νίκησε με 3-0 σετ τη Μαρίνα Κονκιαούρο και τη Νόρα Χαράτσι.

ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΡΗΝΙΩΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΤΗΣ NATIONAL 1  

Riniotis Hellas_SEFΤο Σάββατο έγινε η 7η και τελευταία αγωνιστική στην πρώτη φάση των National κατηγοριών της Γαλλίας με έντονη, όπως κάθε φορά, ελληνική παρουσία. Με τη βοήθεια των αθλητών δίνουμε διάφορες πληροφορίες για το πώς πήγαν στους τελευταίους αγώνες και τί περιμένουν οι ομάδες τους από δω και μπρος. Στους άνδρες και το 3ο γκρουπ της 3ης κατηγορίας (National 1) η Αζέν των Τάσου Ρηνιώτη, Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου και η Καπέλ λα Γκραντ του Κώστα Λαγογιάννη τερμάτισαν μαζί στην 3η θέση της κατάταξης με 17 βαθμούς (στο μεταξύ τους είχε επικρατήσει η Αζέν). Τον Ιανουάριο, στη δεύτερη φάση, σχηματίζονται, ύστερα από κλήρωση, τέσσερα νέα γκρουπ. Η Αζέν θα επιδιώξει την πρωτιά κι εν συνεχεία την άνοδο στην Ρro Β μέσα από πλέι οφ (σ.σ. μαζί με τις υπόλοιπες τρεις ομάδες, που θα βρεθούν στην κορυφή του ομίλου τους), αντίθετα η Καπέλ δεν μπορεί να θέσει υψηλό στόχο. Το φινάλε του πρώτου μισού επιφύλαξε ενδιαφέρουσες ειδήσεις και σε ατομικό επίπεδο.

Κατ’ αρχάς, η Αζέν επιβλήθηκε 8-2 εκτός έδρας της Κρεζό Βαρέν. Οι πρωταθλητές μας είχαν από δύο νίκες στο απλό και μία μαζί στο διπλό. Εξαιρετική και η συνολική στατιστική τους στην πρώτη φάση. Ο Ρηνιώτης είναι προς το παρόν ο κορυφαίος αθλητής της κατηγορίας (γενικά και στα τέσσερα γκρουπ δηλαδή), καθώς τελείωσε με 17 νίκες και μόλις 1 ήττα στο απλό! Θα μπορούσε μάλιστα, να κλείσει και αήττητος το γκρουπ αν δεν είχε χάσει ματς από 2-0 μπροστά στα σετ. Ο Κωνσταντινόπουλος, που θυμίζουμε ότι αγωνίζεται πρώτη χρονιά στο εξωτερικό, ολοκλήρωσε αυτό το στάδιο με 11 νίκες και 3 ήττες. Μαζί οι δυο τους επίσης, ήταν εντυπωσιακοί στο διπλό με 7 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια! Να σημειωθεί ακόμα ότι ο αειθαλής πολιτογραφημένος Αργεντινός Λιου Σονγκ, επί σειρά ετών πρωταθλητής Νοτίου Αμερικής, δεν μετείχε καθόλου στην πρώτη φάση για προσωπικούς λόγους! Στην Αζέν περιμένουν να τον ενισχύσει στο νέο γκρουπ και γι αυτό τονίζουν ότι μπορούν να φτάσουν στην άνοδο.

Η Καπέλ λα Γκραντ λύγισε στην έδρα της τη Ρουέν 2 με 8-4. Ο Λαγογιάννης βοήθησε καθοριστικά και σ’ αυτό το ματς πετυχαίνοντας τρεις νίκες στο απλό και μία στο διπλό. Μαζί με τη θετική πορεία της ομάδας, πήγε συνολικά και ο ίδιος καλά, μάλιστα το Σάββατο ολοκλήρωσε με αξιοσημείωτη νίκη 3-0 σετ εναντίον του πρώην διεθνή Γάλλου Ερίκ Βαρέν! Ο εν λόγω αθλητής είχε κατακτήσει με την εθνική του ομάδα το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 1998 και την 6η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2001. Στην Αθήνα εξάλλου, είχε κάνει το 2004 την τελευταία του εμφάνιση σε ProTour (τα νυν WorldTour), εκεί όπου είχε αγωνιστεί και ο Λαγογιάννης.

Στην 4η κατηγορία (National 2) και το 5ο γκρουπ η Ρομάν ASPTT του Γιώργου Κωνσταντινόπουλου ολοκλήρωσε με νίκη στη Μασσαλία και τερμάτισε στην 5η θέση της κατάταξης με 14 βαθμούς. Κατέβαλλε τη Μαρσέιγ με 8-2. Ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών προχώρησε με νέες νίκες, δύο στο απλό και μία στο διπλό. Η ομάδα του συνεχίζει στην επόμενη φάση σε νέο γκρουπ από τις 15 Ιανουαρίου και θα κυνηγήσει νέα ευκαιρία για άνοδο στη National 1. Πιθανότατα δε, θ’ αποκτήσει Ινδό αθλητή, ο οποίος αγωνιζόταν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Malinakis Gallia_spinΤο Σάββατο έκλεισε και η πρώτη φάση της 6ης κατηγορίας, της λεγόμενης Prenational. Ο Αντώνης Μαλινάκης έδωσε τον δεύτερο αγώνα του με τη Σελονκούρ και συνέβαλε σε σπουδαία εντός έδρας νίκη με 8-3 κόντρα στη Σεν Λούι. Η συγκεκριμένη ομάδα πήρε την πρωτιά στον όμιλο. Ο Χανιώτης πρωταθλητής σημείωσε τρεις νίκες στο απλό και μία στο διπλό, όπως και πριν από δύο εβδομάδες στο ντεμπούτο του. Ωστόσο, το χρονικό διάστημα, στο οποίο δεν πήγαινε στη Γαλλία, φαίνεται ότι στοίχισε στην ομάδα του, αφού δεν έφτασε στην πρωτιά, αρκέστηκε στη 2η θέση του γκρουπ και δεν κατάφερε να φτάσει άμεσα στην άνοδο. Για να πετύχει τον στόχο της θα έπρεπε να είναι η καλύτερη 2η σε όλα τα γκρουπ του πρωταθλήματος. Τον χειμώνα γίνεται η δεύτερη φάση με νέο γκρουπ και θα επιδιώξει εκεί την άνοδο.  

Στην 3η κατηγορία (National 1) των γυναικών και το 2ο γκρουπ η Σεν Πιερέζ 2 της Χριστοφοράκη κατέκτησε την 4η θέση με 15 βαθμούς. Στο φινάλε έχασε εκτός έδρας 8-2 από τη Σελ. Σε αυτό το ματς η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών το 2014 έφερε νικηφόρο αποτέλεσμα μόνο στο διπλό. Μετά από κλήρωση θα σχηματιστούν κι εδώ νέα γκρουπ και ο στόχος της ομάδας είναι βασικά να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Στην 4η κατηγορία (National 2) και το 1ο γκρουπ ολοκλήρωσε τα παιχνίδια της πρώτης φάσης και η Σεν Πιερέζ 3 της Ζαβιτσάνου. Μάλιστα, η διεθνής αθλήτρια αντιμετώπισε την πρώην ομάδα της, την Αμικάλ Λεγκ Σεζέρ. Στο εκτός έδρας ματς η Σεν Πιερέζ πήρε τη νίκη με 8-5 και τερμάτισε προτελευταία με 9 βαθμούς. Η 22άχρονη Πατρινιά πρωταθλήτρια είχε τρεις νίκες στο απλό και μία στο διπλό. Το έργο της παραμονής γίνεται δύσκολο, πάντως η Ζαβιτσάνου δεν θα παίξει άλλο στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα και από τον Ιανουάριο θα χρησιμοποιείται μαζί με τη Χριστοφοράκη στη Σεν Πιερέζ 2 στη Νational 1.

Στο 4ο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας η Πασαζουά της Παπαδάκη επιβλήθηκε εκτός έδρας με 9-1 της Ρεν. Κατέκτησε τη 2η θέση με 16 βαθμούς, δεν έφτασε τώρα στην άνοδο και θα προσπαθήσει να το πετύχει στη δεύτερη φάση, που αρχίζει τέλη Ιανουαρίου. Η 26άχρονη αριστερόχειρας κατάφερε δύο νίκες στο απλό και μία στο διπλό.

 

* Φωτό 1: Η Φιλαρέτη Εξάρχου σε προσπάθειά της από αγώνα της Στόρφορς

* Φωτό 2: Ο Τάσος Ρηνιώτης πριν από προπόνηση στο Σ.Ε.Φ. (φωτό Πέτρος Γιαννακούρης)

* Φωτό 3: Ο Αντώνης Μαλινάκης σε forehand spin από τον αγώνα του Σαββάτου 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ