Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έκλεισε η γιορτή του αθλήματος στο ανοιχτό πρωτάθλημα των Χανίων

Xania aponomi_korasidon

Xania aponomi_korasidonΈνα τριήμερο γεμάτο παιδιά, θεαματικούς αγώνες και όμορφες εικόνες για συμμετέχοντες και συνοδούς ολοκληρώθηκε επιτυχώς σήμερα Xania 2015_geniko_planoτο μεσημέρι στα Χανιά. Από την πρώτη ημέρα της φιλοξενίας, την Παρασκευή, μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, που οι αποστολές πήραν τον δρόμο της επιστροφής συντελέστηκε μία γιορτή του αθλήματος στο πλαίσιο του 1ου αναπτυξιακού πρωταθλήματος των Χανίων και του 7ου συνολικά στο φετινό καλεντάρι. Εκατόν έντεκα αγόρια και κορίτσια από διάφορες περιοχές της χώρας απόλαυσαν την αγωνιστική τους παρουσία μέσα σε καλές συνθήκες και την ίδια ώρα οι υπεύθυνοι για το οργανωτικό κομμάτι έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φέρουν σε πέρας το έργο τους και να ικανοποιήσουν όλους τους  επισκέπτες. Το όπεν στο γυμναστήριο «Έλενα Βενιζέλου» συνδιοργάνωσαν ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ο δήμος Χανίων και η Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Χανίων) με την υποστήριξη του Πολυτεχνείου Κρήτης και του Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Βενιζέλος». Την 1η θέση κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους, η Αγγελίνα Δεβελέκου στις νεάνιδες, ο Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης στους παίδες, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, ο Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος στους παμπαίδες και η Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες.  

Πήραν μέρος αθλητές και αθλήτριες από το Ηράκλειο Κρήτης, την Αθήνα, την Καβάλα, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη και φυσικά τα Χανιά. Έδωσαν πολύωρη …παράσταση με αμφίρροπα και θεαματικά ματς και πήραν το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Σε όλους τους συμμετέχοντες, αλλά και σε προπονητές και συνοδούς δόθηκαν δώρα, ενώ το βάθρο των νικητών πρόσθεσε επισημότητα στην απονομή των επάθλων.

Xania telikos_efivoiΣτους νέους επανήλθε στα χρυσά μετάλλια ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Στον τελικό μάλιστα, κατέβαλλε με 3-1 σετ τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό Γιώργο Σταματούρο και του πήρε …ρεβάνς για την ήττα στην Πάτρα πριν από δύο εβδομάδες (11-8, 9-11, 11-3, 11-9).

Πολύ δυνατή αναμέτρηση στον τελικό των νεανίδων όπου η Αγγελίνα Δεβελέκου έκαμψε με 3-2 σετ την Αλεξάνδρα Τουντακώβα. Ήταν το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία για τη 15άχρονη διεθνή (11-8, 11-9, 2-11, 8-11, 11-6).

Στους παίδες ο Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης είχε άλλη μία πρωτιά έπειτα από εκείνη στην Ελευσίνα. Στον καθοριστικό αγώνα νίκησε τον Κωνσταντίνο Στάμου με 3-1 σετ (11-7, 11-7, 9-11, 11-5). O Στάμου κατάφερε να φτάσει τρίτη φορά στον τελικό, αλλά έμεινε στη θέση του φιναλίστ.

Στις κορασίδες επιβεβαίωσε τα προγνωστικά το νούμερο 1 φαβορί, η Ιωάννα Γερασιμάτου. Στον τελικό ξεπέρασε τη Χανιώτισσα Μαρία Λαδάκη με 3-0 σετ και συμπλήρωσε φέτος τέσσερα χρυσά μετάλλια στον θεσμό (11-3, 11-3, 11-6). Οι ίδιες αθλήτριες είχαν κοντραριστεί στον τελικό και στο τουρνουά της Καβάλας.  

Κάτι ανάλογο έγινε και στους παμπαίδες με τον Σωκράτη Γιαννούτσο να επικρατεί στον τελικό του Ευστάθιου Μανωλόπουλου με 3-2 και να φτάνει τα πέντε τρόπαια φέτος (11-4, 11-4, 5-11, 5-11, 11-7). Πρώτη παρουσία σε τελικό για τον Μανωλόπουλο.

Εξίσου δυνατή η Μαλαματένια Παπαδημητρίου στις παγκορασίδες. Στον τελικό λύγισε τη Μαρία Δημητρίου με 3-1 σετ και σε πέντε παρουσίες στη φετινή σειρά των όπεν κατέκτησε τον ισάριθμο τίτλο της (11-7, 11-7, 7-11, 11-9). Τρίτος τελικός για τη Δημητρίου, που επιζητά να ολοκληρώσει με πρωτιά μία φορά τις θετικές πορείες της.

Xania neanides_aponomiΠολύ σημαντικό στον απώτερο σκοπό της διάδοσης και προβολής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης το γεγονός ότι οι κερκίδες γέμισαν σχεδόν από 800 άτομα, όπως έλεγαν οι διοργανωτές, και πολλά από αυτά δεν ασχολούνται συστηματικά με το άθλημα. Χαρακτηριστικό επίσης του μεγάλου ενδιαφέροντος είναι ότι παρέστησαν πολλοί εκπρόσωποι από τους τοπικούς φορείς, ενώ επισκέφτηκαν τα Χανιά και άνθρωποι της ομοσπονδίας. Πέρα από τον πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης Βασίλη Διγαλάκη και την εκπρόσωπο της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και αρμόδια σε θέματα αθλητισμού Κατερίνα Ζομπανάκη, που έκαναν και χαιρετισμό, παρακολούθησαν τους αγώνες ο πρώην αντιδήμαρχος Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, ο εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κυδωνίας και Αποκορώνου πατέρας Αλέξανδρος, ο προϊστάμενος της Πυροσβεστικής Χανίων Αντώνης Πρωτοπαπαδάκης και φυσικά διοικητικά στελέχη του Ο.Α. Χανίων. Από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έδωσαν το «παρών», εκτός από τον πρόεδρο Μανώλη Κολυμπάδη, ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, η προϊσταμένη των διοικητικών υπηρεσιών Στέλλα Νικολουδάκη και η επίσης διοικητική υπάλληλος Μαρία Μυτακίδου, που σ’ ένα ακόμα τουρνουά δούλεψε στη γραμματεία των αγώνων για το κομμάτι της ηλεκτρονικής καταχώρησης. Επιδιαιτητής ήταν ο Ηλίας Ζαχαρόπουλος, ενώ την οργανωτική επιτροπή αποτέλεσαν η Κική Ερηνάκη, ο Μανώλης Λαδάκης και η Άννα ∆ελάκη.

Απονομές επάθλων έκαναν ο Κώστας Βατσακλής στις παγκορασίδες, ο πατέρας Αλέξανδρος στους παμπαίδες, ο εκπρόσωπος της Τεχνικής Εταιρείας Μίτος, η οποία είναι μεγάλος χορηγός της ανδρικής ομάδας του Ο.Α. Χανίων, Γιώργος Αθουσάκης στους παίδες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος στις κορασίδες, το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Ο.Α. Χανίων, έφορος του τμήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης και αντιπρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., Κική Ερηνάκη στις νεάνιδες και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης στους νέους.

Xania aponomi_pagorasidonΟι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΝΕΟΙ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)                                           

2. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)

4. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πρόοδος)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Αγγελίνα Δεβελέκου (Αθηνά Μαγκουφάνας)

2. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Γεωργία Χατζάκη (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Τζούλια Μιτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Α.Ο. Φοίνιξ Πειραιά)

2. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Αλέξιος Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Ρουφ 80)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

3. Ρόδω Πιπεράκη (Ο.Α. Χανίων)

4. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Α.Ο. Ελληνικού)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Σωκράτης Γιαννούτσος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος (Α.Ο. Δόξα Πεύκης)

3. Νικηφόρος Μύρος (Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Σωτήρης Σαπάκος (Α.Π.Σ. Αίας Ευόσμου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Ζωή Αγγελίδου (Ο.Α. Χανίων)

4. Μαρία Βαμβακάκη (Ο.Α. Χανίων)

Καθοριστική ήταν η βοήθεια από χορηγούς. Το τουρνουά στήριξαν οι εταιρείες ΑΝΕΚ LINES, Blue Star Ferries, Hotel Kriti, Site Cosmos Sport, Columbia Sportswear Company, Palmos, Γεράνι αναψυκτικά, Μίτος Τεχνική Εταιρεία, Φαρμακείο Καμαριανάκη, ΙΚΤΕΟ Χανίων, ΜΟΒΙΑΚ Α.Ε., Χρώματα-Σιδερικά Μαλινάκη και Κατάστημα Ζιγκουνάκη. Επίσης, ανέλαβαν χορηγοί  επικοινωνίας τα μέσα μαζικής ενημέρωσης Νέα τηλεόραση Κρήτης, Κύδων Τηλεόραση, Χανιώτικα Νέα, ιστοσελίδα Αthlitiko και Χανιά ΣΠΟΡ FM. Στη διάρκεια του διημέρου έγιναν ρεπορτάζ στο γυμναστήριο με πολλά πλάνα και δηλώσεις και πέρα από τον γραπτό Τύπο θα υπάρξουν και αύριο εκτενείς αναφορές στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

 

* Φωτογραφίες Ξένια Στάθη. Από απονομές επάθλων, από το γυμναστήριο σε ώρα δράσης και από την παρουσίαση του τελικού των νέων.

                                      

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ