Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ευρωπαϊκές ήττες για τις ομάδες του Γκιώνη και του Κρεάνγκα

Kre me_Abraham

Kre me_AbrahamΜία ακόμα ευρωπαϊκή βραδιά εξελίχθηκε άσχημα την Παρασκευή για τις ομάδες του Παναγιώτη Γκιώνη και του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Για την 5η αγωνιστική των γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ γνώρισαν εντός έδρας ήττες και προέκυψαν διαφοροποιήσεις αναφορικά με τους στόχους τους. Η Μπορούσια του Γκιώνη υπέστη τη βαρύτερη ήττα των τελευταίων χρόνων επηρεασμένη πάλι από τα συνεχή προβλήματα τραυματισμών. Κάμφθηκε 3-0 από τη γαλλική Σαρτρ αποτυγχάνοντας να πάρει ακόμα κι ένα σετ (!), έχασε οριστικά την πρωτιά στο γκρουπ Dκαι δεν έχει σιγουρέψει την προνομιούχο 2η θέση. Η Ενεμπόν του Κρεάνγκα λύγισε ξανά με 3-2 από την πολωνική Ολύμπια Γκρούντιαζ, όπως στον 1ο γύρο. Έχασε κάθε ελπίδα για την πρόκριση στην 8άδα και αυτό που θα κυνηγήσει σε δύο εβδομάδες, στην τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης, είναι η 3η θέση στο γκρουπ Β, η οποία θα της επιτρέψει να συνεχίσει την ευρωπαϊκή περιπέτεια στο E.T.T.U. Cup.

Στο Ντίσελντορφ η Μπορούσια συναντούσε με αρνητική προοπτική τη φιναλίστ του τελικού της διοργάνωσης το 2013, καθώς τις τελευταίες ημέρες τραυματίστηκε και ο Πίτερ Φρανζίσκα. Παράλληλα, παρέμενε ανέτοιμος στον πάγκο ο πρώτος παίκτης της ομάδας, ο Τίμο Μπολ κι έτσι η ομάδα θα εμφάνιζε αναγκαστικά στην τριάδα άλλη μια φορά τον παίκτη-προπονητή της Ντάνι Χάιστερ… Ο Γκιώνης είναι γνωστό ότι δεν έχει επανέλθει ακόμα 100%, ο Ινδός Καμάλ Ασάντα, που τοποθετήθηκε στη θέση 1 έχασε το 1ο σετ από τον Σουηδό Παρ Γκέρελ από 10-6 μπροστά και το 2ο από 5-0, ε, δεν ήθελε πολύ για να κυλήσει τραγικά όλο το ματς κόντρα στο πανίσχυρο γαλλικό κλαμπ…

Gio me_NingΟ Γκιώνης (νούμερο 26 στην παγκόσμια κατάταξη) αγωνίστηκε στο δεύτερο στη σειρά ματς και αντιμετώπισε τον Γκάο Νινγκ από τη Σιγκαπούρη. Ο σπουδαίος Ασιάτης (Νο 19 στον κόσμο) ήταν πολύ σταθερός, ο Έλληνας πρωταθλητής δεν μπόρεσε να βγάλει την αυτοσυγκέντρωση και την απόδοση, που θα του επέτρεπε να βρει διεξόδους κι έχασε εύκολα με 3-0 σετ. Στο τελευταίο ματς ο Χάιστερ ήταν απλά αξιόμαχος με τον Αυστριακό Ρόμπερτ Γκάρντος και μοιραία ήρθε η σκληρή ήττα από τους κυρίαρχους του γκρουπ με 3-0. Πριν από δύο μήνες η Μπορούσια είχε χάσει 3-2 στη Γαλλία και είχε αγωνιστεί πάλι με τον Ντάνι Χάιστερ.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Μπορούσια-Σαρτρ 0-3:

Καμάλ Ασάντα-Παρ Γκέρελ 0-3 (11-13, 7-11, 8-11)

Παναγιώτης Γκιώνης-Γκάο Νινγκ 0-3 (5-11, 6-11, 7-11)

Ντάνι Χάιστερ-Ρόμπερτ Γκάρντος 0-3 (10-12, 14-16, 8-11)

Για τον ίδιο όμιλο η Μπογκόρια θα υποδεχτεί την Κυριακή στην Πολωνία τη Στεν Οστρόφ. Σε περίπτωση νίκης της γηπεδούχου η Μπορούσια θα εξασφαλίσει από τώρα την είσοδο στα προημιτελικά. Αν όμως, επικρατήσει η Οστρόφ τότε στην τελευταία αγωνιστική, στις 18 Δεκεμβρίου, η Μπορούσια θα πρέπει να τη νικήσει στην Τσεχία ή να χάσει με καλύτερο σκορ από το 3-1 (με οποίο είχε επικρατήσει στη Γερμανία) προκειμένου να πάρει την πρόκριση.

Στο Λοριάν η Ενεμπόν τα έπαιζε όλα για όλα απέναντι στην Ολύμπια Γκρούντιαζ, ούσα στην τελευταία θέση του γκρουπ Β. Στο αντίστοιχο ματς του 1ου γύρου είχε ηττηθεί με 3-2 αν και προηγήθηκε 2-0, χτες επιζητούσε και τη ρεβάνς, αλλά δυστυχώς γι’ αυτήν ο αγώνας είχε παρόμοια εξέλιξη και ήττα πάλι με 3-2! Ο Κρεάνγκα (νούμερο 94 στον τρέχοντα πίνακα αξιολόγησης) τοποθετήθηκε δικαιολογημένα στη θέση 1 της ομάδας του, καθώς είχε δείξε σε φόρμα τον τελευταίο καιρό, όμως η χτεσινή δεν ήταν η βραδιά του και υπέστη δύο ήττες.

Στην έναρξη της αναμέτρησης κοντραρίστηκε με τον διεθνή Ιάπωνα Κάι Γιοσίντα-Κονίσι, ο οποίος βρίσκεται στο νούμερο 60 της παγκόσμιας κατάταξης. Στη 2η αγωνιστική του γκρουπ είχε πετύχει σπουδαία νίκη με 3-2 εναντίον του αθλητή με το ασιατικό πιάσιμο στη ρακέτα, τώρα όμως έχασε εκείνος με αυτό το σκορ. Στο 4ο σετ κι ενώ έχανε με 1-2 σετ γύρισε εντυπωσιακά την κατάσταση από 4-7 με 7 πόντους στη σειρά, όμως στο 5ο έγινε εκείνος «θύμα»! Προηγήθηκε 3-1 και είδε τον Κονίσι να το μετατρέπει άμεσα σε 3-9.

Ο Κρεάνγκα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στην υποδοχή κι αυτό συνεχίστηκε και στο τέταρτο επί μέρους ματς όπου αντιμετώπισε τον Ουκρανό Γιάροσλαβ Ζμουντένκο (Νο 125). Τον Οκτώβριο είχε δώσει ντέρμπι και με τον συγκεκριμένο αθλητή χάνοντας 3-2 στην παράταση, τώρα όμως ήταν αρνητικός και λύγισε με 3-0 παλεύοντας ουσιαστικά μόνο το 3ο σετ. Τις δύο νίκες επί της πολωνικής ομάδας σημείωσαν ο Τσέχος Ντιμίτρι Προκόπκοφ και ο Γάλλος Κουεντέν Ρομπινό, ώσπου φτάσαμε στο καθοριστικό πέμπτο παιχνίδι. Ο Γιοσίντα αποδείχτηκε πολύ δυνατός, κατέβαλλε τον Ρομπινό με 3-1 σετ και χάρισε την πολύτιμη νίκη στην ομάδα του. Ο Ρομπινό αφού μείωσε σε 1-2 βρέθηκε μπροστά με 6-2 στο 4ο σετ, αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε. Με αυτή τη νίκη η Ολύμπια πέρασε στη 2η θέση αντί της Νιντερόστεριχ και κάνει όνειρα πρόκρισης στα προημιτελικά.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ενεμπόν-Ολύμπια Γκρούντιαζ 2-3:

Καλλίνικος Κρεάνγκα-Κάι Γιοσίντα-Κονίσι 2-3 (8-11, 11-7, 7-11, 11-7, 4-11)

Κουεντέν Ρομπινό-Γιάροσλαβ Ζμουντένκο 3-1 (11-6, 2-11, 11-6, 11-7)

Ντιμίτρι Προκόπκοφ-Βανγκ Γιανγκ 3-0 (11-9, 11-7, 11-9)

Κρεάνγκα-Ζμουντένκο 0-3 (5-11, 7-11, 9-11)

Ρομπινό-Γιοσίντα-Κονίσι 1-3 (3-11, 5-11, 12-10, 7-11)

Στον άλλο αγώνα του ομίλου η ρωσική UMMC αναδείχτηκε νικήτρια 3-2 στο Βερκνάγια σε μεγάλο ντέρμπι με την αυστριακή Νιντερόστεριχ. Ο αγώνας άρχισε με τη  νίκη έκπληξη του Αυστριακού Στέφαν Φέγκερλ εναντίον του Ιάπωνα σταρ Τζουν Μιζουτάνι και μάλιστα με 3-0 σετ. Τα πράγματα ισορρόπησαν στη συνέχεια και στον τελευταίο αγώνα ο Ρώσος Αλεξάντερ Σιμπάεφ κατέβαλλε τον Φέγκερλ με 3-1 σετ. Στο φινάλε των γκρουπ η Ενεμπόν θα παίξει εκτός έδρας με τη Νιντερόστεριχ και νίκη με οποιοδήποτε σκορ θα την εδραιώσει στην 3η θέση.

Οι βαθμολογίες στα γκρουπ των ομάδων των κορυφαίων Ελλήνων πρεσβευτών διαμορφώθηκαν ως εκής:

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ Β (σε 5 αγώνες):

ΟΜΑΔΑ                       ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ   ΒΑΘΜΟΙ

1. U.M.M.C.                       12-9             9

2. Ολύμπια Γκρούντιαζ   12-10            8

——————————————————–

3. Νιντερόστεριχ                10-10         7

——————————————————–

4. Ενεμπόν                        9-14          6

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΓΚΡΟΥΠ D (σε 5 αγώνες):

ΟΜΑΔΑ                       ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ   ΒΑΘΜΟΙ

1. Σαρτρ                             15-7          10

2. Μπορούσια                   11-10        8

———————————————————

3. Οστρόφ (σε 4 ματς)      7-11         5

———————————————————

4. Μπογκόρια (σε 4 ματς)  7-12      4

* Στη 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας (Pro B) έχει καιρό ν’ αγωνιστεί ο Γιώργος Φραγκούλης, ωστόσο έχει χρησιμοποιηθεί τις δύο τελευταίες αγωνιστικές σε ματς της 3ης κατηγορίας (National 1) με την Μπαγιάρ Αρζεντάν 2. Η ομάδα μετέχει στο 4ο γκρουπ της πρώτης φάσης και μετά από 6 αγωνιστικές είναι στην 3η θέση με 13 βαθμούς. Ο πρώην δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών πήρε μέρος στα παιχνίδια με την Ανζέ 2 εκτός έδρας και τη Ραμπούιγ εντός. Τα αποτελέσματα ήταν ισοπαλία 7-7 στο πρώτο και νίκη 8-3 στο δεύτερο, ο ίδιος ο Φραγκούλης πάντως, παρουσιάστηκε πολύ αποδοτικός και σημείωσε στα ατομικά του παιχνίδια από 3 νίκες.

 

* Φωτό 1: Ο Κρεάνκα έχει πάρει τάιμ άουτ στον αγώνα με τον Ζμουντέκνκο και ακούσει τις οδηγίες του προπονητή του Μπόρις Αμπραχάμ

* Φωτό 2: Από την αναμέτρηση του Γκιώνη με τον Γκάο Νινγκ (και οι δύο φωτό μέσα από τις μεταδόσεις των αγώνων στο ίντερνετ).

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ