Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με 158 συμμετοχές στην ευθεία για το αναπτυξιακό τουρνουά της Πάτρας

Open Patras_2015

Open Patras_2015Με καλή ανταπόκριση και φέτος από αθλητές και σωματεία ετοιμάζονται στην Πάτρα για το καθιερωμένο ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών «Ιωάννης Ασημακόπουλος». Το τουρνουά διεξάγεται στις 28-29 Νοεμβρίου στην κεντρική σάλα του Π.Ε.Α.Κ. «Δημήτρης Τόφαλος» (διεύθυνση Πανεπιστημίου 480), είναι το 6ο διαδοχικό της αχαϊκής πρωτεύουσας και παράλληλα το 6ο στη φετινή σειρά των αναπτυξιακών της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Το διοργανώνει η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της ομοσπονδίας σε συνεργασία με τον δήμο Πάτρας και, όπως πάντα, είναι αφιερωμένο στη μνήμη  του Γιάννη Ασημακόπουλου, πρώην προέδρου της Τ.Ε. κι επί σειρά ετών μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ομοσπονδίας. Στην κλήρωση, που έγινε σήμερα το μεσημέρι στα γραφεία της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., μπήκαν 158 αγόρια και κορίτσια και θα διαγωνιστούν στις ηλικιακές κατηγορίες εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων και παμπαίδων-παγκορασίδων. Δεν θα δημιουργηθεί ρεκόρ συμμετοχών, όμως και αυτός ο αριθμός είναι ικανοποιητικός και φανερώνει αναγνώριση του κόσμου στην ετήσια διοργάνωση.

Είχαν δηλώσει συμμετοχή 169 παιδιά και τα νούμερα μειώθηκαν είτε επειδή υπήρξαν ακυρώσεις, είτε επειδή δεν καλύφθηκαν οι προϋποθέσεις για να γίνουν και μεγαλύτερες (Ελπίδων) ή μικρότερες (μίνι παμπαίδων) κατηγορίες. Οι 158 συμμετοχές χωρίζονται σε 27 νέους, 13 νεάνιδες, 49 παίδες, 27 κορασίδες, 24 παμπαίδες και 18 παγκορασίδες. Πέρα από την Πάτρα και άλλες περιοχές τα Πελοποννήσου, προέρχονται από την Αθήνα, τα Χανιά, την Καβάλα, τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη, τη Ναύπακτο, την Έδεσσα, τη Φλώρινα και την Αλεξανδρούπολη!

Όλοι οι άνθρωποι της Τοπικής Επιτροπής Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δυτικής Ελλάδος εργάζονται πυρετωδώς εδώ και αρκετές ημέρες προκειμένου η Πάτρα να φέρει το καλύτερο οργανωτικό αποτέλεσμα σε μία ακόμα διοργάνωση μικρών ηλικιών και να προσφέρει στους αθλητές και σε όλους του φίλους του αθλήματος, που θα την επισκεφτούν, ιδανικές συνθήκες για τους αγώνες. Το τουρνουά θα στηριχθεί και φέτος από τον δήμο Πατρέων, ο οποίος βρίσκεται σταθερά κοντά στην Τοπική Επιτροπή και η συμβολή του στην επιτυχία των αγώνων είναι σημαντική όλα αυτά τα χρόνια. Υπερπολύτιμη και η βοήθεια από πατρινές επιχειρήσεις με πρώτη την εταιρία αναψυκτικών Λουξ, που είναι και αυτή τη χρονιά ο μεγάλος χορηγός του πρωταθλήματος. Το όπεν στηρίζουν επίσης, τα ξενοδοχεία Mediterranee Hotel, Delfini Hotel, Galaxy City Center Hotel, Airotel Achaia Beach, η εταιρία επεξεργασίας λαδιού Xenia, η βιομηχανία γάλακτος Πρώτο, η εταιρία λουκουμιών Κούλος, το εστιατόριο Κληματαριά, το κατάστημα αθλητικών ειδών GP Sports, η εταιρία Ι. Σακαλίδης Α.Ε., το γυμναστήριο Ευεξία και τα Σούπερ Μάρκετ Ανδρικόπουλος. Πολύ σύντομα θ’ αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας τα αποτελέσματα των κληρώσεων (httf.gr).

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΤΕΣ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

Στο εξωτερικό εξάλλου, είχαν χτες βράδυ δραστηριότητα στη Γαλλία δύο Έλληνες πρωταθλητές. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα έπαιξε με την Ενεμπόν στην 1η εθνική κατηγορία και η εορτάζουσα σήμερα Κατερίνα Τόλιου ενίσχυσε την Παρί ΤΤ στη 2η κατηγορία.

Στην ProA η Ενεμπόν έχασε 4-2 εκτός έδρας από την πρώην ομάδα του Γκιώνη, την Ανζέ. Το ματς ήταν για την 6η αγωνιστική. Ο Έλληνας πρωταθλητής νίκησε 3-2 σετ τον διεθνή Σουηδό Γιον Πέρσον (από 0-2 πίσω) και στο δεύτερο παιχνίδι του έχασε 3-0 από τον Κινέζο Τσεν Γιαν.   

Στο ίδιο πρωτάθλημα, η Ρουέν κάμφθηκε εκτός έδρας 4-2 από τη Τζούρα Μορέ με τον Κώστα Παπαγεωργίου να μην έχει κληθεί ακόμα για να κάνει το ντεμπούτο του. Στη βαθμολογία η Ενεμπόν βρίσκεται στην 4η θέση με 13 βαθμούς, ενώ η Ρουέν είναι στην τελευταία με 8 μαζί με τη Τζούρα Μορέ. Ο Κρεάνγκα παραμένει στη Γαλλία διότι μεθαύριο υπάρχει ο αγώνας με τη ρωσική UMMCγια το Τσάμπιονς Λιγκ, όπως επίσης την Παρασκευή παίζει για τον ίδιο θεσμό στην Πολωνία με την Μπογκόρια η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη.

Στην ProBη Παρί ΤΤ διατήρησε το αήττητο ύστερα από πέντε παιχνίδια. Στο ντέρμπι κορυφής, που έδωσε στο «σπίτι» της με την Ετιβάλ, έφερε ισοπαλία 3-3 και διατηρήθηκε στο ρετιρέ της βαθμολογίας. Έχει 14 βαθμούς και η Ετιβάλ ακολουθεί με 12. Η Τόλιου τα πήγε εξαιρετικά από την πλευρά της και σημείωσε δύο νίκες. Κατέβαλλε τη Ρωσίδα Σβετλάνα Μπατίκινα με 3-1 σετ και τη Σουηδέζα Λίντα Μπέργκστρομ με 3-0.

Τέλος, στη 2η εθνική κατηγορία των ανδρών η Μπαγιάρ Αρζεντάν του Γιώργου Φραγκούλη έχασε 4-0 στην έδρα της από τη Σεν Ντενί του Μεχντί Μπουλουσά, πρώην αθλητή του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας πρωταθλητής δεν ήταν στη σύνθεση της ομάδας. Ύστερα από έξι αγωνιστικές η Μπαγιάρ βρίσκεται στην 3η θέση της κατάταξης με 15 βαθμούς.

                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ