Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δηλώσεις Λάμη, Χριστοφοράκη, Παπαδημητρίου για τα πρώτα μεγάλα ματς της Α1 ανδρών

OSFP

OSFPLamis coachΖυγώνει η ώρα των πρώτων μεγάλων ντέρμπι στην Α1 εθνική κατηγορία επιτραπέζιας αντισφαίρισης των ανδρών. Το προσεχές Σαββατοκύριακο, 21 και 22 Papa me_ManousofΝοεμβρίου, θα γίνουν στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας δύο συναντήσεις μεταξύ των συνολικά τριών ομάδων, που εμφανίζονται ως μνηστήρες για τον τίτλο της περιόδου 2015-2016 και οι φίλοι του αθλήματος τις περιμένουν με έντονο ενδιαφέρον. Και στα δύο ματς θα είναι παρών ο Ολυμπιακός. Το Σάββατο στις 16:00 ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2014 αντιμετωπίζει τον σημερινό πρωταθλητή Α.Σ. Πέρα Αθηνών για την 5η αγωνιστική και την Κυριακή στις 10:00 τον πρωταθλητή του 2011 Α.Ο. Ταταύλα για την 6η αγωνιστική. Και οι τρεις ομάδες προχώρησαν με νίκες στο πρώτο διήμερο της διοργάνωσης, στις 10-11 Οκτωβρίου (σε τρία ματς Ταταύλα και Πέρα, σε δύο ο Ολυμπιακός). Με αφορμή αυτές τις πρώτες γερές κόντρες του φετινού πρωταθλήματος η ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. συνομίλησε μ’ έναν εκπρόσωπο από κάθε ομάδα και ζήτησε γνώμες και προγνωστικά. Ο προπονητής του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης, ο προπονητής του Α.Σ. Πέρα Χρήστος Λάμης και ο αθλητής του Α.Ο. Ταταύλα Δημήτρης Παπαδημητρίου κατέθεσαν τις εκτιμήσεις τους για τα επικείμενα παιχνίδια, αλλά και γενικότερα για τη «μάχη» της πρωτιάς.

Και οι τρεις άνδρες κλήθηκαν να τοποθετηθούν σε δύο ίδια ερωτήματα: Το πρώτο αν υπάρχει φαβορί και να αιτιολογήσουν την άποψή τους. Το δεύτερο πού κρίνονται αυτά τα παιχνίδια κι αν μπορούμε να μιλήσουμε για πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα αυτών των ομάδων, οι οποίες διαθέτουν ικανότατες τριάδες. Άπαντες συμφώνησαν ότι ο Ολυμπιακός έχει προβάδισμα στα προγνωστικά, αλλά τόνισαν ότι η υπόθεση του τίτλου είναι ανοιχτή.

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΗΣ: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΙΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΕΣ»

Ο επί σειρά ετών τεχνικός υπεύθυνος του Ολυμπιακού Γιώργος Χριστοφοράκης δήλωσε: «Πιστεύω ότι φέτος είναι λίγο πιο μπροστά στην κούρσα για τον τίτλο ο Ολυμπιακός. Με τον Πορτογάλο Μέντες στη σύνθεσή μας παρουσιάζουμε γεμάτη ομάδα. Το Πέρα είναι εντελώς καινούργιο, αλλά φυσικά γνωρίζουμε τους παίκτες και νομίζω ότι θα επικρατήσουμε. Θεωρώ ότι είναι πιο δύσκολος ο αγώνας με τα Ταταύλα γιατί μετακινήθηκε εκεί ο Γιάννης (σ.σ. Βλοτινός), ενώ αγωνίζονται δύο ακόμα έμπειροι αθλητές και περιμένω να βγάλει η ομάδα τους και περισσότερο πάθος για τη νίκη. Αυτά τα παιχνίδια είναι θέμα ημέρας, αλλά μετράει και η ψυχολογία. Και πέρσι ήμουν σχεδόν σίγουρος ότι θα φτάσουμε στη νίκη με το Πέρα, αλλά χάσαμε. Θα κριθεί από την απόδοση του Μέντες και του Παπαγεωργίου. Περιμένω ότι ο Κώστας θα είναι πιο δυνατός σε σχέση με πέρσι. Γενικά περιμένω να είμαστε πιο έτοιμοι, καθώς και ο Τάσος (σ.σ. Ρηνιώτης) είναι σε καλή κατάσταση, ενώ έχουμε πάντα και τη λύση του Σγουρόπουλου. Να δούμε πώς θ’ αρχίσουν τα ματς, αλλά θεωρώ ότι δε θα έχουμε πρόβλημα. Μετά έρχεται ο αγώνας με τα Ταταύλα. Γίνεται και πρωί και αυτό είναι στοιχείο, που παίζει κάποιο ρόλο, ενώ το ότι έχουμε τα δύο ματς σε λιγότερο από 24 ώρες δεν είναι κάτι που μας απασχολεί. Η απόδοση του Βλοτινού θα μετρήσει στο μεταξύ μας, αλλά πιστεύω ότι μόνο αυτός δεν φτάνει τώρα. Ίσως είναι και θέμα στησίματος των τριάδων».

ΛΑΜΗΣ: «ΙΣΩΣ ΜΕΤΡΗΣΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΔΙΠΛΟ ΜΑΣ»

Ο Χρήστος Λάμης, που μετά από πετυχημένη θητεία στα Ταταύλα, κάθεται από φέτος στον πάγκο του Πέρα Αθηνών, σχολίασε: «Θεωρώ ότι έχει μικρό προβάδισμα ο Ολυμπιακός και με μας και σίγουρα απέναντι στα Ταταύλα. Παρόλα αυτά, όπως την περασμένη σεζόν εμφανιζόταν ξανά ως φαβορί κι αυτό δεν επιβεβαιώθηκε στο τραπέζι, μπορεί κάτι ανάλογο να γίνει και φέτος. Για μένα είναι ανοιχτό το μεταξύ μας παιχνίδι και φυσικά η υπόθεση του τίτλου. Δεν γνωρίζω σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Μέντες και ποια σύνθεση θα παρατάξει ο αντίπαλος, πάντως εμείς είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι για το ντέρμπι. Θεωρώ ότι έχουμε ισορροπημένη τριάδα και ίσως αποδειχτεί πλεονέκτημα το πολύ καλό μας διπλό με τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους. Με το σύστημα διεξαγωγής του ομαδικού το διπλό μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο. Για τα Ταταύλα, που επίσης διαθέτουν μεγάλη εμπειρία, μπορώ να πω μόνο ότι ο Μανουσώφ δεν βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση και γι’ αυτό θα τους έδινα τις λιγότερες πιθανότητες μεταξύ των τριών ομάδων».

ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ: «ΘΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ Ο,ΤΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ»

Ο αριστερόχειρας πρωταθλητής Δημήτρης Παπαδημητρίου, που έχει και προπονητικό ρόλο στα Ταταύλα, ανέφερε: «Προφανώς και υπάρχει φαβορί και είναι ο Ολυμπιακός. Διαθέτει πολύ δυνατή τριάδα, ενώ τα Ταταύλα με το Πέρα θεωρούνται υποδεέστερες ομάδες. Πιστεύω ότι εμείς δεν βρισκόμαστε στην καλύτερη κατάσταση, όμως θα δώσουμε τα πάντα την Κυριακή με σκοπό να κερδίσουμε ό,τι μπορούμε περισσότερο από ένα τέτοιο ματς. Αυτούς τους αγώνες τούς κρίνουν η φόρμα της κάθε ομάδας, η εμπειρία, που θεωρώ ότι παίζει κι αυτή μεγάλο ρόλο, αλλά και το πόσο συγκεντρωμένοι είναι οι παίκτες την ημέρα του αγώνα. Για παράδειγμα, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει το Σάββατο το Πέρα, όμως την Κυριακή υπάρχει και το ντέρμπι με μας και θα είναι για όλους μία διαφορετική ημέρα. Ο Ολυμπιακός παρουσιάζεται πολύ καλύτερος στο μεταξύ μας, ωστόσο θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσα πιο πολλά μπορούμε για τον δεύτερο γύρο και νομίζω ότι αυτό θα κάνει και το Πέρα. Ο Ολυμπιακός έχει τρεις παίκτες, οι οποίοι μπορούν να κερδίσουν τον οποιονδήποτε, έχει τον Μέντες, που μπορεί κάλλιστα να σημειώσει δύο νίκες απέναντι σε όλες τις ομάδες, απλά δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί ένα τέτοιος παίκτης να συνδυαστεί πετυχημένα στο διπλό, καθώς δεν υπάρχει η κατάλληλη προπόνηση με κάποιον από τους συμπαίκτες του».

* Παιχνίδι, με το οποίο ολοκληρώθηκε η 5η αγωνιστική της γαλλικής λίγκας (Pro A) έδωσε χτες βράδυ η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Λύγισε πολύ δύσκολα στην έδρα της τη Τζούρα Μορέ με 4-2 και βρέθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας με 12 βαθμούς. Ο πρωταθλητής μας έδωσε δύο πολύ γερές αναμετρήσεις, που κρίθηκαν στα πέντε σετ. Αρχικά κάμφθηκε από τον Κινέζο Βανγκ Ζεν (11-9 έληξε το 5ο σετ) και μετά κατέβαλλε τον Νιγηριανό διεθνή Κουάντρι Αρούνα (11-4 το «κόντρα» σετ). Εδώ να σημειωθεί ότι το Ενεμπόν βρίσκεται στη δυτική πλευρά της Γαλλίας πολύ μακριά από το Παρίσι, το οποίο εξακολουθεί να δοκιμάζεται μετά την αιματοχυσία της Παρασκευής. Κεντρικά εξάλλου, αλλά σε απόσταση περίπου 2,5 ωρών από τη γαλλική πρωτεύουσα, είναι το Αρζεντάν, όπου αγωνίζεται και μένει τα τελευταία χρόνια ο Γιώργος Φραγκούλης.

 

* Η ομάδα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ στο πρώτο αγωνιστικό διήμερο (όπου έλειπε ο Μέντες) με τον Γιώργο Χριστοφοράκη να διακρίνεται στο πλάι δεξιά.

* Φωτό 2: Ο Χρήστος Λάμης, προπονητής του Πέρα Αθηνών

* Φωτο 3: Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου δίνει οδηγίες στον Στέφανο Μανουσώφ στην πρεμιέρα του Α.Ο. Ταταύλα στο φετινό πρωτάθλημα. 

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ