Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις θέσεις 9-16 του απλού Τόλιου και Αγγελάκης, στη 16άδα και το διπλό Αγγελάκη/Αντωνιάδη!

Με θρίαμβο της…άμυνας η ελληνική αποστολή χαίρεται ήδη μία ακόμα επιτυχία στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σβέσατ, αυτή τη φορά στα ατομικά αγωνίσματα! Η Κατερίνα Τόλιου στις νεάνιδες και ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης στους παίδες, οι δύο φερέλπιδες αθλητές με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού μπήκαν απόψε στον 4ο γύρο του απλού και πιο συγκεκριμένα στην πρώτη 16άδα! Προχώρησαν μάλιστα, με εντυπωσιακές νίκες κόντρα σε αθλητές, που είναι δυνατά ονόματα του ευρωπαϊκού στερεώματος στις κατηγορίες τους. Επιπλέον, η όγδοη ημέρα των αγώνων επιφύλαξε το βράδυ την πρόκριση των Νίκου Αντωνιάδη/Κωνσταντίνου Αγγελάκη στις θέσεις 9-16 του διπλού παίδων και θα ‘λεγε κάποιος ότι έκλεισε με ονειρεμένο τρόπο για τα ελληνικά χρώματα!

Στις «32» του απλού νεανίδων η Κατερίνα Τόλιου ανταποκρίθηκε άψογα σε μία ακόμα πρόκληση. Αντιμετώπισε την πρωταθλήτρια Ευρώπης του απλού νεανίδων το 2010 Μπριτ Έρλαντ και παίρνοντας από την αρχή τον έλεγχο του αγώνα έφτασε στη μεγάλη νίκη με 4-2 σετ (11-8, 11-2, 7-11, 11-6, 7-11, 11-7). Με τα χαρακτηριστικά της ηρεμίας και της προσήλωσης στον αμυντικό τρόπο παιχνιδιού η 17χρονη πρωταθλήτρια αιφνιδίασε την Ολλανδέζα και το κυριότερο είχε τις λύσεις από το 3ο σετ και μετά όταν η αντίπαλός της άρχισε να βρίσκει καλύτερο ρυθμό. Η Έρλαντ ήταν από τα φαβορί του αγωνίσματος, καθώς είναι σήμερα στο νούμερο 6 της ευρωπαϊκής κατάταξης νεανίδων, ενώ η Τόλιου βρίσκεται στο νούμερο 49. Αύριο στις 13:30 ώρα Ελλάδας η Τόλιου κυνηγά πρόκριση στην 8άδα και… ρεβάνς. Τίθεται αντιμέτωπη με τη Ρουμάνα Μπερναντέτ Μπάλιντ, την αθλήτρια που την περασμένη Κυριακή στο ομαδικό την υποχρέωσε με 3-1 σετ στην πρώτη ήττα της στη διοργάνωση…

Στο απλό παίδων ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης έμοιαζε να συνεχίζει με…κεκτημένη ταχύτητα από τη νίκη που είχε σημειώσει το απόγευμα εναντίον του Ιταλού Ντανιέλε Πίντο. Το βράδυ στον γύρο των «32» ήταν καταπληκτικός με αντίπαλο τον Αυστριακό Αντρέας Λεβένκο και τον υπέταξε με 4-0 σετ μπροστά στα μάτια του τελευταίου παγκόσμιου πρωταθλητή από τη γηραιά ήπειρο, του Βέρνερ Σλάγκερ, που κάθισε στην εξέδρα για να συμπαρασταθεί στον νεαρό συμπατριώτη του! Ο πρωταθλητής Ελλάδας παίδων μπέρδεψε τον Λεβένκο με το «κομπίνα» λάστιχο και παράλληλα ήταν πολύ αποτελεσματικός στις επιθέσεις του με το forehand. Είχε ψυχολογία νικητή από την πρώτη στιγμή και δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Αυστριακό! Τα σετ: 11-8, 11-7, 11-6 και 13-11!

Σημειωτέον ότι ο Λεβένκο φιγουράρει τον Ιούλιο στο νούμερο 14 του ευρωπαϊκού rankinglistU15 και στο 53 του παγκοσμίου, ενώ ο Αγγελάκης είναι νούμερο 36 και 84 αντίστοιχα. Στον γύρο των «16» ο 15άχρονος «αμυντικός» έχει, όπως είναι φυσικό, πολύ υψηλό εμπόδιο μπροστά του. Συναντά αύριο στις 14:10 τον Γάλλο Καν Ακουζού, που είναι νούμερο 3 της Ευρώπης και την Τρίτη αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο ομαδικό παίδων.

Η Φιλία Εμίρη ηττήθηκε στον 3ο γύρο του απλού κορασίδων από ισχυρή αντίπαλο, αλλά έχει την ικανοποίηση πρώτον ότι εξάντλησε τις πιθανότητες για μία ακόμα σπουδαία νίκη και δεύτερον ότι κατάφερε να πλασαριστεί στις θέσεις 17-32 του αγωνίσματος, μόλις στην παρθενική της εμφάνιση σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Αποκλείστηκε με 4-1 σετ από την ασιατικής καταγωγής Χο Τιν Τιν, η οποία αγωνίζεται με τα χρώματα της Αγγλίας και μόνο στο τελευταίο σετ απέτυχε ν’ ασκήσει πίεση. Γενικά ήταν πολύ ανταγωνιστική και σε αυτό το ματς και το παιχνίδι θα μπορούσε να πάρει άλλη τροπή (12-14, 8-11, 12-10, 8-11, 3-11).

Στο διπλό παίδων η Ελλάδα πέτυχε το βράδυ μία ακόμα νίκη εναντίον της γηπεδούχου Αυστρίας για να πανηγυρίσει την πρόκριση του Νίκου Αντωνιάδη και του Κωνσταντίνου Αγγελάκη στον γύρο των «16». Ο Αγγελάκης μάλιστα, βρήκε ξανά μπροστά του τον Λεβένκο, τον οποίο είχε νικήσει λίγο πριν και στο απλό… Το ελληνικό δίδυμο λοιπόν, απέκλεισε με 3-2 σετ τους Ντέιβιντ Κλάους/Αντρέας Λεβένκο ύστερα από συναρπαστικό αγώνα. Οι πρωταθλητές μας βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 1-0 και 2-1, αλλά ανέτρεψαν την κατάσταση με πολύ σωστή τακτική και καθαρό μυαλό (11-13, 11-7, 9-11, 11-9, 11-8). Αύριο στις 13:00 αντιμετωπίζουν τους Σλοβένους Ντάρκο Γιόργκιτς/Τομ Σφίλιγκο.

Η Γεωργία Χατζηλυγερούδη και η Φιλία Εμίρη ολοκλήρωσαν την καταπληκτική πορεία τους στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα χάνοντας στον γύρο των «32» του διπλού κορασίδων. Κάμφθηκαν δύσκολα από τις Ουγγαρέζες Τσίλα Νάτζιπαλ/Λέιλα Ίμρε με 3-1 σετ (7-11, 9-11, 11-9, 7-11).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ