Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πέρασαν στον 3ο γύρο του απλού Τόλιου, Αγγελάκης και Εμίρη

Την πρόκριση στον 3ο γύρο του απλού εξασφάλισαν το μεσημέρι στο Σβέσατ η Κατερίνα Τόλιου, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης και η Φιλία Εμίρη. Μπήκαν στους «32» του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο απλό νεανίδων, το απλό παίδων και το απλό κορασίδων αντίστοιχα και το βράδυ διεκδικούν την είσοδο στις θέσεις 9-16! Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και η Γεωργία Χατζηλυγερούδη αποκλείστηκαν από εκπροσώπους της Γαλλίας, της πιο δυνατής ευρωπαϊκής χώρας τα τελευταία χρόνια στις μικρές ηλικίες.

Στο απλό νεανίδων η Κατερίνα Τόλιου ήταν εξαιρετικά αποδοτική κόντρα στην Καταρζίνα Νοβότσιν από την Πολωνία και τη νίκησε κατά κράτος με 4-0 σετ. Από την αρχή την έφερε σε πολύ δύσκολη θέση με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού και πήρε με διαφορά τα δύο πρώτα σετ. Στη συνέχεια η Νοβότσιν βρήκε… διεξόδους απέναντι στις άμυνες, όμως και πάλι η πρωταθλήτρια Ελλάδας νεανίδων είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στις πιο σημαντικές στιγμές (11-5, 11-5, 11-9, 12-10). Απόψε στις 19:50 η Τόλιου κοντράρεται για την είσοδο στη 16άδα με την Μπριτ Έρλαντ από την Ολλανδία.

Στο απλό παίδων ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης είχε τις κατάλληλες επιλογές και τη διάρκεια στους κρίσιμους πόντους κόντρα στον Ιταλό Ντανιέλε Πίντο κι έφτασε σε σπουδαία νίκη με 4-2 σετ. Το σημείο-κλειδί ήταν το 2ο σετ, καθώς ο πρωταθλητής Ελλάδας παίδων από τη μία πλευρά το πήρε στην παράταση και απέτρεψε το 0-2 και από την άλλη απέκτησε ακόμα καλύτερη ψυχολογία και με σταθερή απόδοση δημιούργησε σοβαρό προβάδισμα στα σετ με 3-1. Έχασε εύκολα το 5ο σετ, όμως δεν επηρέαστηκε και με καλό ξεκίνημα στο 6ο σετ έφτασε στη νίκη (8-11, 14-12, 11-6, 12-10, 3-11, 11-8). Στον γύρο των «32» ο 15άχρονος «αμυντικός» συναντά σήμερα στις 19:10 τον Αυστριακό Αντρέας Λεβένκο.

Στο απλό κορασίδων η πρόκριση της Φιλίας Εμίρη στον 3ο γύρο συνιστά ήδη επιτυχία. Μετά τη χτεσινή νίκη επί της Ισραηλινής Νέλι Σόιφερ, σήμερα στις ‘64» απέκλεισε και τη Λετονή Ινσάνα Μαχάουρι με 4-1 σετ. Το 1ο σετ, που ψυχολογικά κυρίως έχει πάντα τη σημασία του, το κατέκτησε στην παράταση και από κει και πέρα είχε τον απόλυτο έλεγχο (13-11, 11-4, 9-11, 11-7, 11-5). Στις «32» αντιμετωπίζει σε λίγη ώρα (19:10) την ασιατικής καταγωγής Χο Τιν Τιν, η οποία αγωνίζεται με τα χρώματα της Αγγλίας.

Η Γεωργία Χατζηλυγερούδη ήταν γνωστό ότι είχε τα προγνωστικά σε βάρος της, καθώς τέθηκε αντιμέτωπη με τη Γαλλίδα Ρόζα Σοπόσκι, που είναι νούμερο 16 στο ευρωπαϊκό rankinglistU15. Ηττήθηκε με 4-0 σετ, αλλά έζησε μία ακόμα σημαντική εμπειρία κι έκανε ένα πολύ χρήσιμο τεστ ικανοτήτων (7-11, 3-11, 12-14, 8-11).

Στο απλό νέων η πορεία του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου σταμάτησε φυσιολογικά στον γύρο των «64» από το 1ο φαβορί του ταμπλό, τον Σιμόν Γκοζί. Ο πρωταθλητής Ελλάδας νέων κάμφθηκε με 4-0, όμως πάλεψε όλα τα σετ και μάλιστα τα δύο τελευταία τα έχασε με οριακή διαφορά (6-11, 9-11, 9-11, 6-11). Απέναντι πάντως, στον σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού νέων και πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του απλού παίδων πήρε καλό…βαθμό δοκιμάζοντας τις δυνάμεις του.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΟΣ ΤΗΣ Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ΑΝ. ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Λόγοι ανωτέρας βίας υποχρέωσαν τη γενική γραμματέα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Αναστασία Κοκκίνου ν’ αναχωρήσει εκτάκτως χτες από το Σβέσατ και να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Ως αρχηγός της ελληνικής αποστολής όμως, γύρισε με τις καλύτερες εντυπώσεις από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα και κυρίως με τη βαθιά ικανοποίηση ότι ήρθαν δύο πολύ σημαντικά αποτελέσματα από τις νεάνιδες και τις κορασίδες, οι οποίες πέτυχαν τον δύσκολο στόχο της ανόδου στην Α΄κατηγορία του θεσμού.

«Επέστρεψα αναγκαστικά, αλλά χαίρομαι που έζησα όλη την πορεία μας στο ομαδικό και πανηγύρισα μαζί με τα παιδιά αυτές τις επιτυχίες. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί οι δύο από τις τέσσερις ομάδες μας έφτασαν στον στόχο της εισόδου στην πρώτη 16άδα κι έπειτα της ανόδου στην κορυφαία κατηγορία και παράλληλα οι νέοι και οι παίδες πάλεψαν για το καλύτερο με αξιόλογες εμφανίσεις. Γενικώς οι αντίπαλες ομάδες ήταν πολύ δυνατές, όμως η ψυχραιμία στις κρίσιμες στιγμές, η καλή συνεργασία μεταξύ των προπονητών και των αθλητών και το περίσσευμα ψυχής συνέβαλαν στο να επιτύχουν τα παιδιά αυτές τις δύο διακρίσεις. Θεωρώ ότι η ομοσπονδία πρέπει να δώσει μεγαλύτερο βάρος από τη νέα σεζόν στις μικρές ηλικίες, σε αυτά τα παιδιά, που είναι το μέλλον του αθλήματος.

Η Αναστασία Κοκκίνου χαρακτήρισε «τέλειες τις εγκαταστάσεις στην Ακαδημία του Βέρνερ Σλάγκερ» και «πολύ οργανωμένα τα πράγματα στο Σβέσατ με θαυμάσιο γυμναστήριο και άψογη εξυπηρέτηση» και συμπλήρωσε λέγοντας: «Θέλω τέλος να ευχαριστήσω τους αθλητές και τους προπονητές για τις συγκινητικές στιγμές που μου χάρισαν στο πρώτο μου ταξίδι για διεθνή διοργάνωση επιτραπέζιας αντισφαίρισης και να ευχηθώ το καλύτερο στα παιδιά, που συνεχίζουν στα ατομικά αγωνίσματα. Ήταν και για μένα μία θαυμάσια και πολύ χρήσιμη εμπειρία».

Σήμερα στο μεταξύ, άρχισε και το consolation, δηλαδή οι αγώνες «παρηγοριάς» για τα παιδιά, που αποκλείστηκαν στον προκριματικό ή τον 1ο γύρο του απλού. Τα ταμπλό αρχίζουν από τον γύρο των «64» κι εδώ όλα τα παιχνίδια κρίνονται με το σύστημα του καλύτερου των πέντε σετ. Η Ελλάδα είχε παρουσία σε νέους, νεάνιδες και παίδες και συνεχίζει πια μόνο στις δύο τελευταίες κατηγορίες.

Στις νεάνιδες η Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα απέκλεισε την Ουκρανή Ελίνα Βακρούσεβα με 3-1 σετ (11-2, 11-8, 9-11, 11-7) και στις «32» συναντά αύριο στις 10:30 ώρα Ελλάδας την Άνα-Σοφία Ερκέικι από τη Φιλανδία. Η Κωνσταντίνα Παρίδη κάμφθηκε από την Άνα Αασέμπο από τη Νορβηγία με 3-0 σετ (12-14, 5-11, 10-12).

Στους παίδες ο Νίκος Αντωνιάδης πέρασε χωρίς αγώνα στον 2ο γύρο και αύριο στις 10:30 αντιμετωπίζει τον Ελβετό Σιμόν Σάφτερ.

Στους νέους ο Γιάννης Παπαδάκης αποκλείστηκε από τον Τούρκο Εμρέ Μεγίλ με 3-1 σετ (8-11, 11-9, 10-12, 5-11) και ο Ηλίας Μιχαηλίδης από τον Ουκρανό Ιγκόρ Νετρέμπκο με 3-0 σετ (9-11, 9-11, 9-11).

                                                         

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ