Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αήττητη στην κορυφή της Pro B η Παρί της Τόλιου

Pari TT_Tolious_team

Pari TT_Tolious_teamΟ αριθμός των Ελλήνων πρωταθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο παίρνουν μέρος σε ευρωπαϊκά διασυλλογικά πρωταθλήματα, είναι μεγαλύτερος από ποτέ κι όταν οι συμμετοχές αυτές συνδυάζονται με πρωταγωνιστικές πορείες η αξία είναι μεγαλύτερη για το άθλημα και τους «πρεσβευτές» του στο εξωτερικό. Τέτοια παραδείγματα υπάρχουν και φέτος και το πιο πρόσφατο έρχεται από τη Γαλλία, όπου η Παρί ΤΤ της Κατερίνας Τόλιου κατέχει την πρωτιά με το απόλυτο των επιτυχιών στη 2η εθνική κατηγορία (Pro B)! Στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής η ομάδα του Παρισιού νίκησε το βράδυ της Κυριακής εκτός έδρας τη Ζουέ Λε Τουρ με 4-1 και διατήρησε το αήττητο σερί. Είχε πάει και στο περσινό πρωτάθλημα πολύ καλά, όμως η 2η θέση δεν της ήταν αρκετή για να φτάσει στην άνοδο. Φέτος ελπίζει να πετύχει τον μεγάλο της στόχο.

Ύστερα από τέσσερις αγωνιστικές φιγουράρει μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας με 12 βαθμούς. Οι ομάδες είναι 7, την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχτεί τη 2η της κατάταξης, την Ετιβάλ (10 βαθμοί) και σίγουρα το αποτέλεσμα μπορεί να δείξει αν θα γίνει το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο. Προς το παρόν έχει χάσει μόλις 5 επί μέρους παιχνίδια. Η Τόλιου, που έχει αγωνιστεί σε όλα τα ματς, ήταν πολύ αποδοτική και αυτή τη φορά. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών έδωσε ένα παιχνίδι και κατέβαλλε τη Ρουμάνα πρώην διεθνή Αλεξάνδρα Τσιραμέτλι με 3-1 σετ.

Επίσης στη Γαλλία, συνεχίστηκαν παράλληλα τα πρωταθλήματα της 1ης και της 2ης εθνικής κατηγορίας στους άνδρες με τη διεξαγωγή της 5ης αγωνιστικής. Στην ProAη Ρουέν του Κώστα Παπαγεωργίου έχασε χτες 4-0 στην έδρα της από την Ιστρ με τον πρωταθλητή Ελλάδας να μην έχει κάνει ακόμα το ντεμπούτο του στην κατηγορία. Η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα θα δώσει στις 17 Νοεμβρίου το αντίστοιχο παιχνίδι κόντρα στη Τζούρα Μορέ. Η Ρουέν είναι 9η και προτελευταία με 7 βαθμούς, η Ενεμπόν στην 5η θέση με 9 κι ένα ματς λιγότερο.

Στην ProB η Μπαγιάρ Αρζεντάν κατέβαλλε εκτός έδρας 4-1 την Μπρουίγ, αλλά δεν είχε στη σύνθεσή της τον Γιώργο Φραγκούλη. Στη βαθμολογία είναι 3 με 11 βαθμούς κι έχει δώσει 4 παιχνίδια. Στις 24 του μήνα θα διεξαχθούν στα συγκεκριμένα πρωταθλήματα η 6η αγωνιστική στους άνδρες και η 5η στις γυναίκες.

 

* Selfie των κοριτσιών, που αγωνίστηκαν στο τελευταίο ματς της Παρί με τη Ζουέ Λε Τουρ. Από αριστερά Μάριαμ Τζουχάζ, Λιου Γιου Χούα και Κατερίνα Τόλιου.

                                    

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ