Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με νεαρή ομάδα στο διεθνές τουρνουά της Κύπρου

Aggelakis drive

Aggelakis driveΝεαροί αθλητές θα συγκροτήσουν την ελληνική αποστολή για το φετινό διεθνές τουρνουά της Κύπρου. Η Παγκύπρια Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης θα διοργανώσει την καθιερωμένη αθλητική της εκδήλωση από την Παρασκευή 13 έως την Κυριακή 15 Νοεμβρίου στη Λευκωσία και φυσικά η Ελλάδα ήταν ξανά μέσα στις προσκλήσεις της. Η τελευταία ανταποκρίνεται, όπως πάντα, με προθυμία κι αποφάσισε να δώσει με νεανική ομάδα το «παρών», να συγκροτήσει τετράδα με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας στα τέσσερα σερί χρόνια της παρουσίας της στο event. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής επέλεξε τον 18άχρονο Κωνσταντίνο Αγγελάκη του Α.Σ. Πρόοδος Ραφήνας (φωτό), τον 15άχρονο Γιάννη Σγουρόπουλο του Ολυμπιακού, τη 19χρονη Κωνσταντίνα Παρίδη του Φοίνικα Πειραιά και τη 14χρονη Έλλη Φίσερ του Α.Ο. Άρης 2006.

Το τουρνουά γίνεται με προσκλήσεις και απευθύνεται σε λίγες χώρες κάθε χρόνο. Προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τις φετινές συμμετοχές, για παράδειγμα πάντως, τα τελευταία χρόνια έχουν πάρει μέρος, εκτός από την Ελλάδα, η Ιορδανία, η Ρουμανία το Λίβανο κ.α.. Στο πρόγραμμα είναι τα αγωνίσματα του ομαδικού, του απλού και του διπλού σε άνδρες και γυναίκες. Το ομαδικό διεξάγεται με το κορμπιγιόν σύστημα, γι’ αυτό και αρκεί ένα δίδυμο για να συγκροτηθεί ομάδα.

Οι συγκεκριμένοι αγώνες προσφέρονται για να πάρουν ευκαιρία συμμετοχής και να δουν βαθμό ετοιμότητας νεαροί αθλητές και ο προπονητής των εθνικών ομάδων κινείται σταθερά σε αυτό το πλαίσιο από το 2012. Φέτος θέλησε να πάρει ακόμα πιο νέους διεθνείς στο νησί και να τσεκάρει την αγωνιστική τους κατάσταση. Όλες οι περιπτώσεις έχουν το ενδιαφέρον τους, καθώς ο πρωταθλητής Ελλάδας νέων Αγγελάκης δεν μετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του καλοκαιριού, έχει καιρό να παίξει στο εξωτερικό και πλέον υπολογίζεται στην ηλικιακή κατηγορία των Ελπίδων, ο Σγουρόπουλος προέρχεται από το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 παίδων και πέρασε οριστικά στην κατηγορία των νέων, η Φίσερ είναι στην τελευταία της χρονιά ως κορασίδα και πριν από έναν μήνα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό του σερβικού όπεν και η Παρίδη είχε αγωνιστεί τον περασμένο Απρίλιο στο Λουξεμβούργο και θα της είναι χρήσιμο ένα ακόμα διεθνές τεστ. Όλα τα παιδιά θ’ αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του Κώστα Βατσακλή, ενώ επικεφαλής της αποστολής, που θ’ αναχωρήσει για την Κύπρο την ερχόμενη Πέμπτη, θα είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης.

* Στα ίδια σημεία βρίσκονται οι εθνικές μας ομάδες στην παγκόσμια κατάταξη ομαδικού συγκριτικά με τον Οκτώβριο. Οι άνδρες είναι στο νούμερο 14 του World Team Ranking με 240 βαθμούς μαζί με τη Λευκορωσία. Οι γυναίκες διατηρήθηκαν στο νούμερο 34 με 154 βαθμούς και ισοβαθμούν με τη Νιγηρία.

 

* Φωτό από Βασίλη Καραουλάνη

 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ