Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έντεκα «λεγεωνάριοι» δηλώθηκαν στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Papadaki Ekaterinbourg

Papadaki EkaterinbourgΗ πρώτη πράξη στη σημαντικότερη εσωτερική διοργάνωση στην επιτραπέζια αντισφαίριση ακολουθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο στο πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Είναι η προκριματική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος ανδρών-γυναικών, που όπως πάντα διεξάγεται σε διάφορες περιοχές της χώρας. Κάθε χρόνο, τέτοιο καιρό, υπάρχει για τους φίλους του αθλήματος και το ενδιαφέρον σχετικά με το πόσοι από τους πρωταθλητές και τις πρωταθλήτριες, που αγωνίζονται στο εξωτερικό, έχουν δηλώσει συμμετοχή στο μεγάλο event. Τα στοιχεία, που προκύπτουν από την ομοσπονδία, οδηγούν στο ίδιο αποτέλεσμα με τα τελευταία χρόνια. Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα συγκεντρώσει και φέτος τους καλύτερους αθλητές και τις καλύτερες αθλήτριες από τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης, αλλά θα έχει και τις συνηθισμένες απουσίες. Μπορεί σταθερά να μένουν εκτός γι’ άλλη μια χρονιά, τα πρώτα ονόματα του χώρου, ο Καλλίνικος Κρεάνγκα και ο Παναγιώτης Γκιώνης, που έχουν αποκλειστικά στο εξωτερικό αγωνιστικές υποχρεώσεις (με τη γαλλική Ενεμπόν και τη γερμανική Μπορούσια Ντίσελντορφ αντίστοιχα), όμως από την άλλη θα πάρουν μέρος όλοι οι υπόλοιποι διεθνείς, οι οποίοι αγωνίζονται παράλληλα σε κλαμπ στην Ελλάδα και στην Ευρώπη.

Οι παρόντες φυσικά, θα είναι αυτοί, που θα γράψουν ξανά την ιστορία κι έχει μεγάλη σημασία το γεγονός ότι τα σπουδαιότερα ονόματα, που ανήκουν σε ελληνικές ομάδες, θα τιμήσουν και τους φετινούς αγώνες με τη συμμετοχή τους. Μέσα στους 8 αθλητές λοιπόν, οι οποίοι περνάνε απευθείας στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος, με βάση τις θέσεις τους στο ελληνικό ranking list, είναι οι Κώστας Παπαγεωργίου, Τάσος Ρηνιώτης, Κώστας Λαγογιάννης, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, οι οποίοι αγωνίζονται και στη Γαλλία. Στη διοργάνωση θα μετάσχει και ο Αντώνης Μαλινάκης, που επίσης έχει κλείσει φέτος συμφωνία με γαλλικό κλαμπ. Ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών (που παρεμπιπτόντως, δεν έχει την ευκαιρία ν’ αγωνιστεί στην Α1 λόγω του γνωστού θέματος με τον Παναθηναϊκό) θα πρέπει να πάρει μέρος στα προκριματικά.

Εκτός τώρα από τους μόνιμους απόντες Κρεάνγκα και Γκιώνη δεν δήλωσαν συμμετοχή στη διοργάνωση ο Γιώργος Φραγκούλης, ο οποίος αγωνίζεται στη Γαλλία και ο (προερχόμενος από χειρουργική επέμβαση) Ντανιέλ Τσιόκας, που βρίσκεται φέτος στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης και τη ρουμανική Κλουζ Νάποκα.

Στις γυναίκες προκρίνονται έξι κατευθείαν στα τελικά από τον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης. Όλες οι αθλήτριες, που βρίσκονται σε ελληνικές ομάδες αλλά …ξενιτεύονται κιόλας, θα είναι παρούσες για να προσφέρουν και φέτος υψηλό επίπεδο και συναγωνισμό. Οι Κατερίνα Τόλιου, Γεωργία Ζαβιτσάνου, Μαρία Χριστοφοράκη, που παίζουν στη Γαλλία, όπως και η Φιλαρέτη Εξάρχου, η οποία ανήκει και σε ομάδα της Σουηδίας, βρίσκονται μέσα στις απευθείας προκρίσεις. Σημαντικό δε, που μετά από πολύ καιρό θα δώσει το «παρών» και η Αγγελίνα Παπαδάκη (αγωνίζεται κι αυτή παράλληλα σε γαλλικό διασυλλογικό πρωτάθλημα), μάλιστα θα περάσει από τη διαδικασία των προκριματικών. Για την τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Λάουρα Νικουλάε τέλος, σημειώνουμε ότι θα λείψει αναγκαστικά φέτος από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα. Δεν έχει σχέση η παρουσία της σε ιταλική ομάδα, αλλά το ότι στην Ελλάδα επέλεξε την ιδιότητα της προπονήτριας και όχι της αθλήτριας. Στη διοργάνωση φυσικά θα μετάσχουν και άλλα τοπ ονόματα του χώρου, που αγωνίζονται μόνο σε ελληνικές ομάδες, όπως ο Γιάννης Βλοτινός, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, η Χριστίνα Φίλη και η Όλγα Γεωργοπούλου.  

* Στην ιστοσελίδα της ομοπονδίας (httf.gr) έχουν αναρτηθεί οι κληρώσεις των προκριματικών αγώνων.

 

* Στη φωτό η Αγγελίνα Παπαδάκη

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ