Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρωτιά η Παπαδημητρίου και συνολικά τέσσερα μετάλλια στην παμπαιδική κατηγορία στη Στοκχόλμη

Sweden Angby_2015

Sweden Angby_2015Αλλεπάλληλες διακρίσεις σε διεθνείς διοργανώσεις διαφορετικών επιπέδων απολαμβάνει εδώ κι έναν μήνα η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στις μικρές ηλικίες! Η ευτυχής συγκυρία συνεχίστηκε και στη Στοκχόλμη, όπου τριμελής ελληνική αποστολή στην παμπαιδική κατηγορία κατέκτησε συνολικά τέσσερα μετάλλια στο απλό του ετήσιου τουρνουά, που διοργανώνει το σωματείο Άνγκμπι! Μεγάλη πρωταγωνίστρια η 11χρονη Πειραιώτισσα Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου, η οποία αναδείχτηκε νικήτρια στην ηλικιακή κατηγορία έως 12 ετών και πήρε και δύο ασημένια μετάλλια στις κατηγορίες έως 11 και έως 13 ετών! Η επίσης 11χρονη Χρυσή Φωτιάδου από τη Φλώρινα κατέκτησε την 3η θέση στους αγώνες αθλητριών κάτω των 12 ετών, ενώ πλασάρισμα σε 5η θέση είχε και ο συνομήλικός τους Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος. Παπαδημητρίου και Φωτιάδου είναι αθλήτριες του Γ.Α.Ο. Πειραιά, ο Γιαννούτσος αγωνίζεται στον Ολυμπιακό Σ.Φ.Π.. και όλα τα παιδιά καθοδηγήθηκαν από τον προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργο Χριστοφοράκη.

Στη Σουηδία βρέθηκαν ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα και αποκόμισαν πολύ σημαντική εμπειρία, αφού αρχικά πήραν μέρος στο προπονητικό διεθνές καμπ της Άνγκμπι και στη συνέχεια έδωσαν μία σειρά από αγώνες σε ομαδικό και απλό. Απέναντί τους δεν ήταν μόνο αξιόλογοι αθλητές και αθλήτριες από τη Σουηδία, αλλά και από άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως την Εσθονία, την Ουγγαρία, τη Νορβηγία κ.α.. Το τουρνουά του σκανδιναβικού κλαμπ δεν βρίσκεται στο καλεντάρι της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος, όμως είναι καθιερωμένο, έχει καλή απήχηση κάθε χρόνο και ασχολείται αποκλειστικά με τις μικρές ηλικίες και συγκεκριμένα με παιδιά έως 15 ετών. Στο αντίστοιχο του 2010 μάλιστα, είχαν κατακτήσει τρία μετάλλια η Κατερίνα Τόλιου και η Φιλία Εμίρη, δύο κορίτσια, που εξελίχτηκαν στο πέρασμα των χρόνων. Η Τόλιου, σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών και βασικό μέλος της εθνικής γυναικών εδώ και χρόνια ήταν 2η στο απλό κορασίδων, η Εμίρη, πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων το 2014 και νούμερο 1 σήμερα στον ελληνικό πίνακα αξιολόγησης της κατηγορίας, ήταν 3η στην κατηγορία έως 14 ετών και μαζί είχαν πάρει το χάλκινο μετάλλιο και στο ομαδικό κορασίδων.

Papadimitriou Sweden_vathroΤο απλό στο σουηδικό όπεν διεξήχθη κατά το τελευταίο τριήμερο. Την Παρασκευή έγιναν τα παιχνίδια για τις κατηγορίες Under 11 (γεννηθέντες-γεννηθείσες το 2004). Στα αγόρια είχαν τηνεπωνυμία Jordan Fund Pre-Hopes Boys 11 και στα κορίτσια Jordan Fund Pre-Hopes Girls 11. Στα κορίτσια έγινε ένα γκρουπ και η Μαλαματένια Παπαδημητρίου τερμάτισε 2η με 4 νίκες και 1 ήττα. Ήρθε σε ισοβαθμία με τη Σουηδέζα Τβέιτ Μούσκαντορ Λιχ, αλλά δεν βρέθηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου επειδή είχε χάσει στο μεταξύ τους ματς. Η Φωτιάδου σημείωσε μία νίκη και αρκέστηκε στην 5η θέση. Στα αγόρια ο Γιαννούτσος μετείχε στο 3ο γκρουπ και κατέλαβε τη 2η θέση με 2 νίκες και 1 ήττα. Προχώρησε στο ταμπλό των «8» κι εκεί κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον Σουηδό Άλβε Σόβολντ.

Το Σάββατο τα παιδιά δοκίμασαν τις δυνάμεις τους και στο Boys and Girls U13 TTEXCup (από 2002 και μικρότερους). Οι αγώνες ήταν νοκ άουτ. Στους παίδες ο Γιαννούτσος αποκλείστηκε στον 1ο γύρο, όπως και η Φωτιάδου στις κορασίδες. Η Παπαδημητρίου άρχισε από τον γύρο των «16» (συνολικά 20 οι αθλήτριες) κατέβαλλε κατά σειρά τη Σουηδέζα Χάνα Χόλγκερσον με 3-2 σετ, την Εσθονή Αντελίνα Ζουλφουκάροβα με 3-0 και τη Σουηδέζα Ίντρα Άντερσον με 3-0 και ηττήθηκε στον τελικό από την Ουγγαρέζα Ταμάρα Κόζαρι με 3-0 σετ.

Sweden Angby_oloiΤην Κυριακή τέλος, υπήρχαν οι κατηγορίες για αθλητές και αθλήτριες του 2003 και νεότερους (Boys and Girls 12 YasakaYouth GP). Η Παπαδημητρίου τοποθετήθηκε αρχικά επικεφαλής στο 1ο γκρουπ κι επιβεβαίωσε τα προγνωστικά με 4 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Την ίδια ώρα η Φωτιάδου κατέλαβε τη 2η θέση στο 2ο γκρουπ με 3 νίκες και 1 ήττα. Αμφότερες μπήκαν στα ημιτελικά και μάλιστα τέθηκαν αντίπαλες σε χιαστί για μία θέση στον τελικό. Η αριστερόχειρας αθλήτρια από τον Πειραιά επικράτησε με 3-0 σετ, προχώρησε στον τελικό κι εκεί πανηγύρισε τη νίκη με 3-2 σετ σε αμφίρροπο παιχνίδι με τη Σουηδέζα Λίνα Σβένσον. Δεν υπήρχε αγώνας για τις θέσεις 3-4 κι έτσι η Φωτιάδου εξασφάλισε το χάλκινο μετάλλιο μαζί με την Εσθονή Ζουλφουκάροβα. Το καλοκαίρι η Παπαδημητρίου είχε πάρει μέρος και σε συγκέντρωση προετοιμασίας στη Ρουμανία, λίγο καιρό μετά αγωνίστηκε και στο δυνατό κροατικό όπεν του Junior Circuit και γενικά έχει ήδη σημαντικές παραστάσεις από το εξωτερικό παρά τη μικρή ηλικία της κι εμφανίζει καλή προοπτική για το μέλλον.  

Στα αγόρια ο Γιαννούτσος ήταν επικεφαλής στο 5ο γκρουπ. Ήρθε 2ος με 2 νίκες και 1 ήττα και αργότερα έχασε στον 1ο γύρο του ταμπλό (σ.σ. των «32») από τον Σουηδό Σόμπεργκ με 3-0 σετ.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΑΡΙΣΕΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

Πρέπει να σημειωθεί ότι και τα τρία παιδιά πρωταγωνιστούν στα αναπτυξιακά τουρνουά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (η Παπαδημητρίου μάλιστα, κυριαρχεί φέτος στις παγκορασίδες) και οι επιτυχίες στη Στοκχόλμη δείχνουν ότι προφανώς έχουν βοηθηθεί και από αυτό το κομμάτι στην αγωνιστική τους πρόοδο. Επίσης, με αφορμή την πρώτη διεθνή διάκριση της Φωτιάδου η διοίκηση του σωματείου Σάρισες Φλώρινας εξέδωσε ανακοίνωση το βράδυ της Κυριακής και μεταξύ άλλων ανέφερε: «Συγχαίρουμε θερμά τη Χρυσή για τη μεγάλη της επιτυχία. Η Χρυσή που προέρχεται από τις ακαδημίες των Σαρισών καταφέρνει να ανεβαίνει συνεχώς με επιμονή και μεγάλο κόπο, κάνοντας όλους μας υπερήφανους. Μπράβο Χρυσή!!!». Για τον Γ.Α.Ο. Πειραιά να επισημανθεί ότι είναι θυγατρικό σωματείο του Ολυμπιακού. Αξιοσημείωτη τέλος η γαλαντομία των Σουηδών οι οποίοι εκτός από τα μετάλλια είχαν για τις πρώτες θέσεις κύπελλα, δώρα, αλλά και συμβολικά χρηματικά έπαθλα!  

* Την πρώτη ήττα της στη Serie A της Ιταλίας γνώρισε το Σάββατο η Λάουρα Νικουλάε. Για την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος γυναικών ο Ζευς έχασε εκτός έδρας 4-1 από την Πάρμα. Η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών σημείωσε τη μοναδική νίκη απέναντι στην Κινέζα Λιανγκ Πεϊβέν με 3-0, όμως στο πρώτο στη σειρά ματς κάμφθηκε με 3-1 σετ από τη διεθνή Ιταλίδα Κιάρα Κολαντίνι. Στη βαθμολογία ο Ζευς είναι στην 6η θέση με 2 βαθμούς (οι ομάδες είναι 8).

 

Φωτό 1: Η απονομή στην ηλικιακή κατηγορία έως 12 ετών με τις δύο Ελληνλιδες αθλήτριες περήφανες στο βάθρο.

Φωτό 2: Η Παπαδημητρίου στην επιβράβευση της προσπάθειάς της στους αγώνες Under 11

Φωτό 3: Στο τέλος της κοπιαστικής προσπάθειάς στη σουηδική πρωτεύουσα και με ζωγραφισμένη την ικανοποίηση στα πρόσωπά τους τα παιδιά ποζάρουν με τον προπονητή τους Γιώργο Χριστοφοράκη

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ