Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Γιόρτασε η επιτραπέζια αντισφαίριση στο αναπτυξιακό της Ελευσίνας

20151101 193617

20151101 193617Πλούσιο θέαμα, συναγωνισμός και εκπλήξεις χρωμάτισαν ιδανικά το 4ο ανοιχτό ατομικό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Geniko plano_Elefsinia_2015Ελευσίνας, που ήταν παράλληλα και το 4ο φετινό στα αναπτυξιακά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Εκατόν ογδόντα επτά παιδιά από διάφορες περιοχές της χώρας έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό στο σύγχρονο κλειστό γυµναστήριο του Γ.Α.Σ. «Η Ελευσίς» κι «έντυσαν» με τις πιο όμορφες εικόνες το πολύωρο αγωνιστικό πρόγραμμα, που ολοκληρώθηκε σήμερα γύρω στις 7:30μ.μ.. Το τουρνουά …συνέτριψε το προηγούμενο δικό του ρεκόρ συμμετοχών (157 από πέρσι) και κατέχει πια κι ένα από τα καλύτερα νούμερα πανελληνίως. Οργανώθηκε πετυχημένα από την ομοσπονδία, τον τοπικό Γ.Α.Σ. και τον δήμο Ελευσίνας, έφτασε σε επίπεδα γιορτής για το άθλημα κι επιβεβαίωσε ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να εξελιχθεί κι άλλο. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους, η Ελένη Σοφρά στις νεάνιδες, ο Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης στους παίδες, η Ιωάννα Γερασιμάτου στις κορασίδες, ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης στους παμπαίδες και η Δήμητρα Πετσίβα στις παγκορασίδες.

Στους νέους ο Γιάννης Σγουρόπουλος ήταν ασυναγώνιστος και αυτή τη φορά κι έκανε το 3 στα 3 στα τουρνουά της τρέχουσας σεζόν. Στον τελικό νίκησε τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό Γιώργο Σταματούρο (που ήταν νικητής στην Καβάλα) με 3-1 σετ (11-7, 11-4, 4-11, 11-4).

Στις νεάνιδες η Ελένη Σοφρά δικαίωσε τα προγνωστικά ως 1ο φαβορί. Στον τελικό νίκησε με 3-0 τη Τζούλια Μυτακίδου, η οποία έκανε επίσης πολύ θετική πορεία φτάνοντας πρώτη φορά στον τελικό (11-8, 11-6, 11-5). Πολύ κλειστός ο «μικρός» τελικός όπου η Αλεξάνδρα Τουντακώβα ξεπέρασε την Ευαγγελία Φραντζεσκάκη με 3-2 σετ.

Elefsinia paidesΕξαιρετικός ο Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης στους παίδες κατάφερε την παρθενική του πρωτιά στον θεσμό. Στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 σετ τον συμπαίκτη του στον Φοίνικα Πειραιά Αλκιβιάδη Σταματούρο (11-7, 11-7, 11-7).

Στις κορασίδες πρώτευσε το 2ο φαβορί η Ιωάννα Γερασιμάτου. Εντυπωσιακή με την είσοδό της στον τελικό και η 12χρονη Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Το ματς για το χρυσό μετάλλιο κρίθηκε στα τρία σετ (11-6, 11-2, 11-2). Σοφρά και Γερασιμάτου έφτασαν τα τρία χρυσά μετάλλια φέτος στις κατηγορίες τους.

Petsiva stin_ElefsinaΣτους παμπαίδες κατέκτησε την πρωτιά ο Αλέξανδρος Μαργαρίτης. Έχασε το 1ο σετ από τον Αλέξανδρο Μαδέση, αλλά πήρε τα τρία επόμενα για να φτάσει στο 3-1 (8-11, 11-7, 11-8, 11-4). Στις παγκορασίδες τέλος, επικράτησε ένα ακόμα από τα νούμερο 1 φαβορί, η Δήμητρα Πετσίβα. Στον τελικό επιβλήθηκε με 3-1 σετ της Μαρίας Δημητρίου 3-1 (6-11, 11-6, 11-4, 11-7)

Ουκ ολίγα τα αποτελέσματα που προκάλεσαν αίσθηση, θα ξεχωρίσουμε τα ακόλουθα: Στις κορασίδες η πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού παγκορασίδων Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου λύγισε με 3-2 σετ στα ημιτελικά το νούμερο 1 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης Έλλη Φίσερ. Στους παίδες αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Αλκιβιάδη Σταματούρο το 1ο φαβορί, ο Αλέξης Κουλουριώτης της Ελευσίνας. Στις νεάνιδες η Τζούλια Μυτακίδου για να πάει έως τον τελικό κατέβαλλε και το νούμερο 3 του αγωνίσματος, την Παναγιώτα Ανδριανού, ενώ έμεινε έξω από τα μετάλλια και το 2ο φαβορί, η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου.

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΠΛΑΚΕΤΑ ΣΤΟΝ ΣΓΟΥΡΟΠΟΥΛΟ

Kolimpadis tima_SgouroΤο τουρνουά της Ελευσίνας αποτέλεσε θαυμάσια ευκαιρία για να τιμηθεί δεόντως από την τοπική κοινωνία ένα καμάρι του αθλητισμού της πόλης, ο πιο ελπιδοφόρος Έλληνας αθλητής της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Ο λόγος φυσικά για τον Γιάννη Σγουρόπουλο, ο οποίος είναι από την Ελευσίνα, καλλιέργησε το ταλέντο του στον τοπικό Γ.Α.Σ. και αναδείχτηκε σε αυτόν. Στο κλείσιμο του προγράμματος το σωματείο (ουσιαστικά μαζί με την ομοσπονδία και τον δήμο) απένειμε στον 15άχρονο πρωταθλητή τιμητική πλακέτα για την 3η θέση, που κατέκτησε πριν από λίγες ημέρες στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων. Την πλακέτα απένειμε ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος είπε και λίγα λόγια από μικροφώνου. Εξήρε για το αποδοτικό έργο του στο άθλημα και γενικά στον ελληνικό αθλητισμό τον Γ.Α.Σ. Η Ελευσίς (στον οποίο παρεμπιπτόντως, ο ίδιος εξελίχτηκε προπονητικά πριν από πολλά χρόνια) κι επισήμανε ότι το φετινό τουρνουά ήταν πολύ καλύτερο από το περσινό. Εγκωμίασε τον Γιάννη Σγουρόπουλο και τόνισε ότι έχει λαμπρό μέλλον. Ευχαρίστησε με θερμά λόγια τον δήμο για τη συνδιοργάνωση και κράτησε ως πολύ σημαντική την κουβέντα των ανθρώπων του ότι για τον δήμο Ελευσίνας είναι ίδια όλα τα σπορ, που καλλιεργούνται στην πόλη. Σημειωτέον ότι το γυμναστήριο επισκέφτηκαν για να παρακολουθήσουν τους αγώνες ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς και ο αντιδήμαρχος Αθανάσιος Μαυρογιάννης.

Απονομές έκαναν η πρόεδρος του Πολιτισμού κι Αθλητισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Ελευσίνας (ΠΑΚΠΠΑ) Μαρία Βασιλείου στις παγκορασίδες, ο αντιπρόεδρος του ΠΑΚΠΠΑ Αθανάσιος Διολέτης στις κορασίδες, ο πρόεδρος του Γ.Α.Σ. Ελευσίνας Γιώργος Παγώνης στους παίδες, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Παναγιώτης Τζόβολος στις νεάνιδες, ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης στους νέους και ο ταμίας του Γ.Α.Σ. Ελευσίνας Χρήστος Στάμου στους παμπαίδες.

Ο τελευταίος, που είναι και διεθνής αθλητής με αναπηρίες στην επιτραπέζια αντισφαίριση, έκανε σύντομο χαιρετισμό μετά την απονομή και αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, τους γονείς, τους συνοδούς, όπως και όσους βοήθησαν στη διεξαγωγή των αγώνων, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι «προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα άρτιο τουρνουά, μένουμε ευχαριστημένοι κι ελπίζουμε να το χαρήκατε και όλοι εσείς. Θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε στο μέλλον αυτές τις εκδηλώσεις».

20151101 191719Τα έπαθλα για τις απονομές παρέδιδαν δύο κορίτσια από τον Σύλλογο Μικρασιατών Ελευσίνας. Σε όλα τα παιδιά προσφέρθηκαν νερά, μπανάνες και κρουασάν. Οι υπεύθυνοι του τοπικού συλλόγου έστησαν στο βάθος του γυμναστηρίου ειδική εξέδρα για τη γραμματεία, όπου μάλιστα είχαν και όμορφο λιτό στολισμό. Ήταν συνεχώς σε εγρήγορση για να βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί, πρόβαλλαν τους αγώνες με αφίσες και ενημερωτικά φυλλάδια, εξασφάλισαν καλή μικροφωνική εγκατάσταση, ενώ χαλάρωναν αθλητές και φιλάθλους με μουσική στην προετοιμασία των τελικών, στην ώρα των απονομών ή και σε άλλες στιγμές.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πρόοδος)

4. Στράτος Δαμιανής (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

Elefsinia 2015_Aponomi_NeanidesΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Ελένη Σοφρά (Α.Ο.Σ. Τελαμών)

2. Τζούλια Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

3. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Ευαγγελία Φραντζεσκάκη (Ο.Α. Χανίων)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Α.Ο. Φοίνιξ Πειραιά)

2. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Α.Ο. Φοίνιξ Πειραιά)

3. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

4. Γεράσιμος Πετρής (Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Α.Ο. Ελληνικού)

3. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

4. Μαρία Λαδάκη (Ο.Α. Χανίων)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξανδρος Μαργαρίτης (Φοίνικες Πάτρας)

2. Αλέξανδρος Μαδέσης (Π.Α.Ο. Φυλής)

3. Αλέξιος Κωστακιώτης (Φοίνικες Πάτρας)

4. Δημήτρης Μάντζιος (Α.Ο. Κορωνίδα Γαλατσίου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δήμητρα Πετσίβα (Φαέθων Α.Ο. Πάτρας)

2. Μαρία Δημητρίου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

3. Ιωάννα Μαδέση (Α.Ε. Νέας Κηφισιάς)

4. Νεφέλη Καφάτου (Φαέθων Α.Ο. Πάτρας)

Όπως σε κάθε τουρνουά είναι πολύτιμη η βοήθεια των χορηγών. Πέρα από τον δήμο, τη φετινή προσπάθεια στην Ελευσίνα στήριξαν οι εταιρείες: Simon Technologies-συστήματα ασφαλείας, Σχολή οδηγών Κλέαρχος Τζαφέρης, το σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, το κατάστημα Γιάννη Στεφανίδη (ζαχαρώδη-Τύπος), το καφέ κλαμπ Ρόδον, το στούντιο φωτογραφίας Φυσαράκη, το ψητοπωλείο Λαός και καλαμάκι, το καφεποτείο Καπάκι, το πρατήριο καυσίμων Χριστόφορος Κωνσταντίνου και η ταβέρνα ο Θανάσης.

 

Φωτογραφικό υλικό από το τουρνουά της Ελευσίνας

Φωτό 1: Η απονομή στην κατηγορία των παμπαίδων

Φωτό 2: Γενικό πλάνο από τη δεύτερη ημέρα των αγώνων

Φωτό 3: Οι νικητές στην κατηγορία των παίδων

Φωτό 4: Η Πετσίβα στον τελικό των παγκορασίδων

Φωτό 5: Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης στη σύντομη ομιλία του με αφορμή τη βράβευση του Γιάννη Σγουρόπουλου. Αριστερά του ο αθλητής

Φωτό 6: Τα έπαθλα λίγο πριν βρεθούν στα χέρια των πρωταγωνιστών

Φωτό 7: Η απονομή στην κατηγορία των νεανίδων

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ