Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κρίσιμα ευρωπαϊκά ματς για Μπορούσια και Ενεμπόν

Morizono Ostrov

Morizono OstrovΚρίσιμες αναμετρήσεις αύριο στο κλείσιμο του 1ου γύρου, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, για τις ομάδες του Παναγιώτη Γκιώνη και Fegerlτου Καλλίνικου Κρεάνγκα. Η Μπορούσια Ντίσελντορφ υποδέχεται για την 3η αγωνιστική του γκρουπ D τη Στεν Οστρόφ από την Τσεχία, με τον Γκιώνη να είναι καλύτερα και να εκτιμά ότι θα δώσει το «παρών». Εντός έδρας αγωνίζεται και η γαλλική Ενεμπόν και συγκρούεται με την αυστριακή Νιντερόστεριχ για το γκρουπ Β. Η Μπορούσια προέρχεται από ήττα και είναι στη 2η θέση, η Ενεμπόν έχει δύο ήττες έως τώρα, συνεπώς αμφότερες έχουν μεγάλη ανάγκη το δίποντο την Παρασκευή. Ο αγώνας της Μπορούσια αρχίζει στις 19:30 ώρα Ελλάδας, εκείνος της Ενεμπόν στις 20:30 και μεταδίδονται ζωντανά και οι δύο στο διαδίκτυο από το laola1.tv.

Ο Γκιώνης μετέβη στη Γερμανία την Τετάρτη με το πρόβλημα στον προσαγωγό. Προπονήθηκε με την ομάδα και είχε μικροενοχλήσεις. Η συμμετοχή του ξεκαθαρίζει ανήμερα του αγώνα, πάντως ο ίδιος φορτσάρει και θεωρεί ότι θα καταφέρει, έστω και την τελευταία στιγμή, να ενισχύσει την ομάδα του. Ο Ινδός Καμάλ Ασάντα και ο Γερμανός Πάτρικ Φρανζίσκα είναι «ετοιμοπόλεμοι», ενώ ο Ολλανδός προπονητής Ντάνι Χάιστερ είναι πάντα διαθέσιμος για ν’ αναλαμβάνει και τον ρόλο του αθλητή. Οι νταμπλούχοι Γερμανίας έχασαν τη 2η αγωνιστική 3-2 από τη γαλλική Σαρτρ και βρίσκονται τώρα στη 2η θέση του γκρουπ μαζί με την Οστρόφ. Οι Τσέχοι προέρχονται από εντός έδρας νίκη με 3-2 κόντρα στην πολωνική Μπογκόρια. Δηλώνουν ότι θα παλέψουν για τη νίκη και στη Γερμανία, «αλλά θα εξαρτηθούν πολλά από τη σύνθεση της Μπορούσια». Απέκτησαν τον διεθνή Ιάπωνα Μαζατάκα Μοριζόνο κι έχουν ακόμα στο ρόστερ τους διεθνείς Τσέχους Τόμας Τρέγκλερ, Πάβελ Σίρουτσεκ (πρώην συμπαίκτης του Γκιώνη στη γαλλική Ανζέ) και Πετρ Κόρμπελ. Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου η Μπογκόρια φιλοξενεί τη Σαρτρ. 

Σε δυσκολότερη θέση είναι η Ενεμπόν του Κρεάνγκα. Έχασε εκτός έδρας από τη ρωσική UMMC(3-1) και την πολωνική Ολύμπια Γκρούντιαζ (3-2) και καλείται στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι να πάρει οπωσδήποτε τη νίκη. Απέναντί της θα είναι μία σταθερή δύναμη του χώρου και κάτοχος του Τσάμπιονς Λιγκ το 2008. Η Νιντερόστεριχ έχει κάνει δύο νίκες και προηγείται στο γκρουπ Β με 4 βαθμούς. Διαθέτει τον Κινέζο αμυντικό Χου Γινγκτσάο, αλλά και τον φορμαρισμένο Αυστριακό Στέφαν Φέγκερλ, που πριν από λίγες ημέρες έφτασε στον τελικό του πολωνικού WorldTourκαι νίκησε μεταξύ άλλων τον Κινέζο «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Λονδίνου στο απλό ανδρών και δύο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή Ζανγκ Τζικέ! Στις τάξεις της ομάδας είναι και οι Ντάνιελ Χάμπεσον, Ντομινίκ Χάμπεσον και οι τρεις μαζί οι Αυστριακοί αναδείχτηκαν πριν από έναν μήνα πρωταθλητές Ευρώπης στο ομαδικό. Εκτός από τον Κρεάνγκα η Ενεμπόν έχει παρατάξει στο Τσάμπιονς Λιγκ, τον Γάλλο Κουντέν Ρομπινό και τον Τσέχο Ντιμίτρι Προκόπκοφ. Έκανε ηχηρές μεταγραφές, πρώτα τον Ιάπωνα Κόκι Νίουα κι εσχάτως τον Τσουάν Τσι Γιουάν από την Ταϊπέι, αλλά στη λίστα για την Ευρώπη, που έχει δοθεί καιρό τώρα, δεν συμπεριλαμβάνονται οι δύο Ασιάτες.

ΚΟΡΥΦΗ ΓΙΑ ΣΤΟΡΦΟΡΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ

Στην κορυφή του σουηδικού πρωταθλήματος στον όμιλο του βορρά φιγουράρει η Στόρφορς της Φιλαρέτης Εξάρχου ύστερα από τρεις αγωνιστικές. Το περασμένο Σαββατοκύριακο έδωσε δύο ακόμα αγώνες για την Α΄ κατηγορία και σημείωσε ισάριθμες νίκες. Αρχικά νίκησε τη Γιούνο με 6-1 με την 28άχρονη διεθνή να έχει μία νίκη μία ήττα στο απλό και να φέρνει άλλο ένα θετικό αποτέλεσμα στο διπλό με παρτενέρ τη Κριστιάνα Σάβα. Στο επόμενο ματς η Στόρφορς κατέβαλλε, επίσης με 6-1, τη Φάλκοπινγκ ΒΤΚ. Η Εξάρχου πέτυχε δύο νίκες στο απλό και άλλη μία στο διπλό, παίζοντας αυτή τη φορά με τη Ράκελ Μορέ. Στο ρετιρέ της βαθμολογίας το κλαμπ είναι ισόβαθμο με τη Μαλαρένερτζι στους 6 βαθμούς. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί στις 28 Νοεμβρίου.

 

* Ο νεαρός Ιάπωνας Μοριζόνο της Οστρόφ αριστερά και ο Αυστριακός Φέγκερλ της Νιντερόστεριχ δεξιά, αποτελούν υψηλά εμπόδια για τις ομάδες του Γκιώνη και του Κρεάνγκα αντίστοιχα (από το photo gallery της I.T.T.F.).

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ