Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η επιτραπέζια αντισφαίριση στους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού

Parelasi etairion_2015

Parelasi etairion_2015Σε μία ακόμα εκδήλωση κοινωνικού χαρακτήρα ήταν παρούσα η επιτραπέζια αντισφαίριση. Από τις 23 έως τις 25 ping1Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα οι Εθνικοί Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού, που έχουν σκοπό την ψυχαγωγία, την κοινωνικοποίηση, αλλά και τη βελτίωση της υγείας μέσω του αθλητισμού και το ολυμπιακό άθλημα ήταν φυσικά μέσα στο πρόγραμμα ως ένα από τα πλέον προσιτά και οικεία για όλο τον κόσμο. Οι αγώνες αποτελούν τη μεγαλύτερη ετήσια συνάντηση εταιρικού αθλητισμού στη χώρα, έγιναν για 4η χρονιά στη σειρά και τους διοργάνωσε ο Ελληνικός Οργανισμός Εργασιακής Άθλησης και Υγείας υπό την αιγίδα του δήμου Αθηναίων. Πήραν μέρος 500 αθλητές ή αθλούμενοι από, τουλάχιστον, 20 εταιρείες ή Οργανισμούς. Διαγωνίστηκαν σε 10 αθλήματα, τα οποία φιλοξενήθηκαν σε 5 διαφορετικές εγκαταστάσεις.

Το τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης έγινε σε χώρο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Συμμετείχαν 24 άνδρες και γυναίκες και χωρίστηκαν αρχικά 6 ομίλους των 4ων. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν και ορισμένα γνωστά ονόματα του αθλήματος. Την 1η θέση κατέκτησε ο Αλέκος Δέσης (παλιός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών) από την εταιρεία ΑΒ Βασιλόπουλος. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο Δημήτρης Μαντάς από την Ένωση Πυροσβεστών Ελλάδας και το χάλκινο ο Δημήτρης Πουλάκης, επίσης από την Ένωση Πυροσβεστών. «Το επίπεδο αυτή τη χρονιά ήταν ιδιαίτερα υψηλό. Πρόκειται για μία σπουδαία πρωτοβουλία, που βοηθάει τους εργαζόμενους να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, αλλά και να κάνουν νέους φίλους μέσα από αυτόν», δήλωσε ο πρώην πρωταθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης Ντανιέλ Τσιόκας, που βοήθησε στην τέλεση του τουρνουά.

Γενικά το φαληρικό στάδιο ήταν βασική εγκατάσταση της διοργάνωσης, καθώς εκεί φιλοξενήθηκαν ακόμα το μπάσκετ 5Χ5, το μπάσκετ 3Χ3, το μπιτς βόλεϊ και το σκάκι. Στους Εθνικούς Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού παίρνουν μέρος εκπρόσωποι από Οργανισμούς και εταιρείες όπως: ΑΒ Βασιλόπουλος, FAMAR, Όμιλος Φουρλή, Nonartis, Data Communication, DanaosShipping, General Electric, GEHealthcare, BICViolex, Novartis,  EBEA, Μουλινός, STARChannel, Orymil, Ένωση Πυροσβεστών Ελλάδος, Θωμαϊδης ΑΕΒΕ, IsraelDiamondExchangeBank, Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας Θράκης & Σύλλογος Εργαζομένων Α.Δ.Μ. – Θ. (Περιοχή Κεντρικής Μακεδονίας) κ.α.

«Θέλουμε, μέσω του αθλητισμού, να έρθουν πιο κοντά οι εργαζόμενοι από διάφορες εταιρείες. Να ξεφύγουν από το εργασιακό περιβάλλον και, φυσικά, να γίνει για αυτούς η άθληση τρόπος ζωής», δήλωσε στην τελετή έναρξης ο Νίκος Κερασοβίτης, πρόεδρος  του Ελληνικού Οργανισμού Εργασιακής Άθλησης και Υγείας, ενώ ο γενικός γραμματέας του Ευρωπαϊκού και του Παγκόσμιου Οργανισμού Άθλησης και Υγείας, Μούσα Λάμι, που ήταν παρών στους αγώνες, υπογράμμισε ότι το καλοκαίρι του 2016 θα διοργανωθούν στη Μαγιόρκα οι Παγκόσμιοι Αγώνες Εργασιακού Αθλητισμού και θα πάρουν μέρος περισσότεροι από 18.000 αθλητές – εργαζόμενοι.

 

* Μία φωτογραφία είναι από την τελετή έναρξης των αγώνων κι ένα στιγμιότυπο από τη δράση στην επιτραπέζια αντισφαίριση.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ