Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στάση …Καβάλα το Σαββατοκύριακο για πρώτη φορά στα αναπτυξιακά πρωταθλήματα

Kavala

KavalaΤο …τρένο των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης εγκαινιάζει από αύριο έναν νέο …σταθμό. Είναι αυτός της Καβάλας, η οποία για πρώτη φορά διοργανώνει τουρνουά πανελλήνιας κλίμακας κι ετοιμάζεται με τη σειρά της να τιμήσει με τον προσήκοντα τρόπο το αύριο του αθλήματος. Η υπέροχη μακεδονική πόλη φιλοξενεί αυτό το Σαββατοκύριακο το 3ο όπεν της φετινής σειράς της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και 1ο δικό της με τόσο μεγάλη εμβέλεια. Στην είσοδό της στο καλεντάρι θέλει ν’ αφήσει θετικές εντυπώσεις σε κάθε τομέα και να δείξει ότι έχει τις προϋποθέσεις να εξελίξει και να καθιερώσει το ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών. Τους αγώνες συνδιοργανώνουν στο κλειστό γυμναστήριο του 6ου Λυκείου Καβάλας η Τοπική Επιτροπή Bόρειας Ελλάδας της ομοσπονδίας, ο δήµος Καβάλας και ο τοπικός Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Αθλητές, γονείς και σωματεία έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και οι 143 τελικές συμμετοχές είναι μία πολύ καλή βάση για πρώτη φορά (οι δηλώσεις είχαν φτάσει τις 163).

Στους αγώνες θα πάρουν μέρος αθλητές κι αθλήτριες από σωματεία συνολικά 14 περιοχών της χώρας. Θα έχουν συμμετοχή σύλλογοι από την Αθήνα, τα Γιάννινα, την Ορεστιάδα, τη Βέροια, την Αλεξανδρούπολη, τη Θεσσαλονίκη, τη Δράμα, τη Φλώρινα, τις Σέρρες, την Ξάνθη, την Πάτρα, τα Χανιά, την Κοζάνη και φυσικά την Καβάλα. Οι συμμετοχές χωρίζονται σε 18 νέους, 9 νεάνιδες, 17 κορασίδες, 11 μίνι παμπαίδες, 8 Νέους άνδρες, 16 παγκορασίδες, 45 παίδες και 19 παμπαίδες. Οριστικά δηλαδή, καθίσταται δυνατό να διεξαχθούν (για πρώτη φορά φέτος στα αναπτυξιακά) και οι κατηγορίες των Νέων ανδρών (αθλητές έως 21 ετών) και των μίνι παμπαίδων (έως 9 ετών).

Η Καβάλα έχει οργανώσει αρκετές φορές στο κοντινό παρελθόν εκδηλώσεις πινγκ πονγκ (ιδιαίτερα πετυχημένες, ειδικά για την προβολή και τη διάδοση του αθλήματος, αυτές που έχει κάνει σε ανοιχτό χώρο για μαθητές) και τώρα, στο 1ο ανοιχτό πανελλήνιο πρωτάθλημα, θα έχει την τύχη να ζήσει ακόμα καλύτερο αγωνιστικό επίπεδο. Όπως σε κάθε τουρνουά, είναι πολλά τα ονόματα από τις υψηλές θέσεις των ελληνικών πινάκων αξιολόγησης, που θα πάρουν μέρος. Από τις πρώτες 5άδες των πινάκων πρόκειται ν’ αγωνιστούν οι έφηβοι Νίκος Αντωνιάδης, Γιώργος Σταματούρος, η κορασίδα Ιωάννα Γερασιμάτου, ο παις Αλέξης Κουλουριώτης και η παγκορασίδα Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου.

Οι αγώνες θ’ αρχίσουν στις 08.30 το Σάββατο με τους ομίλους των παίδων και των παμπαίδων στις 11:30 θα γίνει μικρή διακοπή στο αγωνιστικό πρόγραμμα για την τελετή έναρξης και στις 12:30 θ’ αρχίσει και η πρώτη φάση στους μίνι παμπαίδες, τους εφήβους, τους Νέους άνδρες, τις παγκορασίδες, τις κορασίδες και τις νεάνιδες. Την πρώτη ημέρα οι αγώνες υπολογίζεται να τελειώσουν γύρω στις 18:30 και την Κυριακή θ’ αρχίσουν και πάλι στις 08:30 με αγώνες διαβάθμισης. Οι τελικοί όλων των κατηγοριών έχουν προγραμματιστεί για τις 3 το μεσημέρι.

* Έγινε χτες και η δεύτερη αναμέτρηση της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης με τον Ο.Ε.Α. Έδεσσας για το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Η Χ.Α.Ν.Θ. νίκησε στην έδρα της με 4-0, όπως είχε κάνει και προ ημερών στην Έδεσσα. Παρέταξε τις Χοβσεπιάν, Γεωργιάδου, Κανάρη (στο διπλό αγωνίστηκαν οι Γεωργιάδου/Κανάρη), ενώ οι φιλοξενούμενες είχαν στην τριάδα τις Μπέλλου, Μαρκοζάνη, Δάμου (στο διπλό Μαρκοζάνη/Μπέλλου). Ειδική αναφορά μπορεί να γίνει μόνο για τον αγώνα της Κανάρη με την Μπέλλου, επειδή πήγε στα πέντε σετ και η πρώτη χρειάστηκε ανατροπή από 7-10 στο “κόντρα” σετ για να το πάρει με 12-10. Με το συγκεκριμένο παιχνίδι ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες αγωνιστικές της Α1 γυναικών.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ