Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βατσακλής: “Τιμή η συμμετοχή σε δύο κορυφαίες ατομικές διοργανώσεις, θα κυνηγήσουμε το καλύτερο”

Vatsaklis sto_European_Champ

Vatsaklis sto_European_ChampΔύο μεγάλες διοργανώσεις ατομικού χαρακτήρα γίνονται πια ο νέος στόχος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη διεθνή σκηνή. Δύο αγωνιστικά ραντεβού κορυφαίων, που γίνονται από μεθαύριο μέχρι την προσεχή Κυριακή και στα οποία η χώρα θα καταγράψει ιστορική ταυτόχρονη παρουσία! Ο Παναγιώτης Γκιώνης θα πάρει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που θα διεξαχθεί στο Χάλμσταντ της Σουηδίας και ο Γιάννης Σγουρόπουλος θα μετάσχει στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των παίδων στο Μπουζάου της Ρουμανίας. Συμμετοχές, που προσλαμβάνουν ξεχωριστή σημασία και για τον λόγο ότι ο μεν Γκιώνης θα βρεθεί ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για δεύτερη σερί χρονιά, επιβεβαιώνοντας τη συνέπειά του τα τελευταία χρόνια, ο δε Σγουρόπουλος θα έχει τη χαρά ν’ αγωνιστεί πρώτη φορά στην ετήσια διοργάνωση των μεγαλύτερων ονομάτων της γηραιάς ηπείρου, λαμβάνοντας τη σπουδαιότερη τιμή στο κλείσιμο της, αποδοτικής και διεθνώς, παρουσίας του, στην κατηγορία των παίδων. Οι δύο πρωταθλητές μεταβαίνουν αύριο στη Σουηδία και τη Ρουμανία αντίστοιχα. Ο Γκιώνης θα συναντηθεί νωρίτερα στη Φρανκφούρτη με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή, ενώ ο Σγουρόπουλος θα έχει στο πλευρό του τον αρχηγό της εθνικής ομάδας ανδρών Κώστα Παπαγεωργίου, στον οποίο η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανέθεσε εκτάκτως για το Τοπ 10 ρόλο προπονητή, αλλά και βοηθού στην προπόνηση.

Δύο μέρες πριν από την έναρξη των αγώνων μίλησε για τη σημαντικότατη διπλή αποστολή του αθλήματος ο Κώστας Βατσακλής. “Πάω λίγο πίσω κατ’ αρχήν για να πω ότι στεναχωρήθηκα λίγο μόλις έμαθα ότι τα δύο events πέφτουν στις ίδιες ημερομηνίες, 16 με 18 Οκτωβρίου, γιατί θα ήθελα να είμαι κοντά και στα δύο παιδιά. Ήθελα να είμαι παρών και στα δύο μεγάλα ραντεβού, αλλά δεν γινόταν”, τόνισε αρχικά με κάποιο …παράπονο ο τεχνικός υπεύθυνος των εθνικών ομάδων και συνέχισε: “Είναι δύο διαφορετικές διοργανώσεις. Διαφορετικές και στο σύστημα διεξαγωγής, αλλά φυσικά και στις ηλικίες και είναι τιμή για το άθλημά μας που έχουμε συμμετοχή. Σίγουρα τη μεγάλη αίγλη την έχει το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και το Τοπ 10 προσλαμβάνει ξεχωριστή αξία για μας. Πρώτον, γιατί είναι κι αυτό ραντεβού κορυφαίων αθλητών, δεύτερον γιατί συγκεντρώνει παιδιά στις ευαίσθητες ηλικίες των 13, των 14 και των 15 ετών και τρίτον επειδή δεν είναι σύνηθες να μετέχει Έλληνας αθλητής. Επομένως, για μένα είναι εξίσου σημαντικό και το Τοπ 10”.

Χωρίς να οριοθετεί στόχους ο Βατσακλής τονίζει ότι και οι δύο αθλητές θα παλέψουν να φτάσουν όσο γίνεται ψηλότερα, ενώ εξηγεί και γιατί πρέπει να έχουν επιπλέον κίνητρα: “Για τον Παναγιώτη πρώτα, υπάρχει η ολυμπιακή αγωνιστική χρονιά, που είναι κρίσιμη. Χρειάζεται βαθμούς στη διεθνή κατάταξη και θα μπορεί να τους πάρει από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Έρχεται από αξιοσημείωτες και δύσκολες νίκες και καθώς έχει έτσι κι αλλιώς δυνατή ψυχολογία, καταλαβαίνετε ότι το ηθικό του είναι ακόμα καλύτερο λόγω των τελευταίων αποτελεσμάτων. Όσο πιο καλά πάει, τόσο πιο μεγάλο όφελος θα έχει και στους βαθμούς. Αρχίζει από τα γκρουπ της πρώτης φάσης και όπως πάντα περιμένουμε με ενδιαφέρον και την κλήρωση (σ.σ. γίνεται την Πέμπτη). Όλοι οι αντίπαλοι είναι δύσκολοι, αν ευνοήσει και η κλήρωση μπορεί να πάει ψηλά”, δήλωσε ο ομοπονδιακός προπονητής για τον “χάλκινο” πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών το 2013 και για τον Σγουρόπουλο επισήμανε: “Είναι ιδανική ευκαιρία να μετρήσει δυνάμεις με τους καλύτερους παίδες της ηπείρου, καθώς μάλιστα οι περισσότεροι από αυτούς αλλάζουν επίσης ηλικιακή κατηγορία από το νέο έτος. Το σύστημα είναι “όλοι με όλους”, κάθε αθλητής θα δώσει από τρεις αγώνες την ημέρα, άρα θα έχει και ο Γιάννης τη δυνατότητα να τεστάρει την αγωνιστική του κατάσταση με κάθε συμμετέχοντα. Είδα όλους τους αθλητές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μπρατισλάβας τον Ιούλιο, ενώ ο Γιάννης αντιμετώπισε εκεί τον Γάλλο Μπερτρά, τον Λιθουανό Στανκεβίτσιους και τον Ρουμάνο Σίπος. Καταγράψαμε τους αγώνες σε βίντεο, έχουμε στοιχεία και για τους υπόλοιπους συμμετέχοντες και τα έχω δώσει όλα στον Κώστα (σ.σ. Παπαγεωργίου)”. Ο έμπειρος προπονητής τόνισε ότι εμπιστεύεται απόλυτα τον πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών στον ρόλο που του ανατέθηκε για τη Ρουμανία, ότι θα έχει συνεχή επικοινωνία μαζί του από τη Σουηδία και πρόσθεσε: “Κάνουμε στοχευμένη προπόνηση στον Γιάννη και μιλάμε πολύ μεταξύ μας. Ο αθλητής έχει σημειώσει αγωνιστική πρόοδο, άρχισε πετυχημένα τη σεζόν και είναι και στην κατάλληλη ψυχολογική κατάσταση. Θα κυνηγήσει κι αισιοδοξώ ότι θα έχει θετικά αποτελέσματα διότι μέσα από μία καλή εμφάνιση σε τέτοια τουρνουά μπορεί να του ανοίξουν και πόρτες για το μέλλον και τη σταδιοδρομία του στο άθλημα που αγαπά”.

Θυμίζουμε ότι ο Γκιώνης μετέχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο χάρη στην 3η θέση, που είχε κατακτήσει στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16 των ανδρών τον περασμένο Φεβρουάριο στο Μπακού και ο θεσμός συγκεντρώνει συνολικά 20 εκπροσώπους απ’ όλες τις ηπείρους. Ο Σγουρόπουλος απέκτησε το δικαίωμα συμμετοχής στο Youth Top 10 από την υψηλή θέση του στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης των παίδων. Σημειώνεται ακόμα ότι στο Μπουζάου θα είναι competition manager των αγώνων ο υπεύθυνος μηχανογράφησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δημοσθένης Μεσσήνηςύστερα από την άκρως τιμητική πρόταση, που έκανε η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος (I.T.T.F.) προς την ευρωπαϊκή (E.T.T.U.).

ΜΕ ΤΗΝ 3Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΧΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

Στη Γαλλία εξάλλου, συνεχίστηκαν το βράδυ της Τρίτης, με τα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής, τα πρωταθλήματα της 1ης και της 2ης εθνικής κατηγορίας. Στην Pro A των ανδρών η Ενεμπόν, χωρίς τον Καλλίνικο Κρεάνγκα στη σύνθεσή της, παραχώρησε στην έδρα της ισοπαλία 3-3 στην Καέν. Αγωνίστηκε με τον Ιάπωνα Νίουα, τον Τσέχο Προκόπκοφ και τον Γάλλο Ρομπινό. Για την Καέν αξίζει να σημειωθεί ότι ενισχύεται φέτος με τον Γερμανό, σημερινό δευτεραθλητή Ευρώπης του ομαδικού, Πάρτικ Μπάουμ. Στη βαθμολογία η Ενεμπόν είναι στην 5η θέση με 6 βαθμούς, ενώ 8η με 4 βαθμούς είναι η Ρουέν, στην οποία δεν έχει αρχίσει ακόμα ν’ αγωνίζεται ο Κώστας Παπαγεωργίου.

Στην Pro B των ανδρών η Μπαγιάρ Αρζεντάν του Γιώργου Φραγκούλη κατέβαλλε στην έδρα της τη Μετς με 4-1. Ο 23χρονος πρωταθλητής έδωσε ένα ματς και ηττήθηκε από τον Γάλλο Ντοριάν Νικόλ με 3-1 σετ. Η Μπαγιάρ έχει δώσει δύο αγώνες και βρίσκεται στην 6η θέση με 5 βαθμούς.

Στην Pro Β των γυναικών η Παρί ΤΤ της Κατερίνας Τόλιου ξεπέρασε στην έδρα της το εμπόδιο της Σεν Πιερέζ 1 με 4-1. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών τοποθετήθηκε στη θέση 1, αρχικά έχασε 3-0 σετ από την πολιτογραφημένη Γαλλίδα Ζανγκ Γινγκ κι αργότερα έκαμψε τη Βραζιλιάνα Τζέσικα Γιαμάντα με 3-2. Θυμίζουμε ότι το Σεν Πιερέζ είναι το σωματείο, στο οποίο βρίσκονται φέτος η Χριστοφοράκη και η Ζαβιτσάνου, απλά δεν παίζουν με την πρώτη ομάδα του. Στην κατάταξη η Παρί φιγουράρει στην κορυφή με 9 βαθμούς.

 

* Η φωτογραφία του Κώστα Βατσακλή είναι μέσα από την ιντερνετική μετάδοση τον αγώνα του Γκιώνη με τον Οβτσάροφ στο απλό του πρόσφατου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ