Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φορμαρισμένος Γκιώνης στην ευθεία για το Παγκόσμιο Κύπελλο

Gionis Borussia_panigirizei

Gionis Borussia_panigirizeiΤέλη Σεπτεμβρίου στο Εκατερίνμπουργκ το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα δεν κύλησε καλά για τον Παναγιώτη Γκιώνη, που στο ομαδικό της διοργάνωσης υπέστη τέσσερις ήττες. Από τις αρχές Οκτωβρίου βελτίωσε, στο ίδιο μέρος, το αγωνιστικό του πρόσωπο. Με ολοένα καλύτερες εμφανίσεις μπήκε στα προημιτελικά του απλού, διεκδίκησε το ευρωπαϊκό μετάλλιο και τα αποτελέσματά του σε άλλες διοργανώσεις στην πορεία δείχνουν ότι βρίσκεται σε φόρμα εν όψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2015. Συνέχισε με αξιοσημείωτη νίκη στο Τσάμπιονς Λιγκ επί του Σουηδού Παρ Γκέρελ (σημερινού “χάλκινου” πρωταθλητή Ευρώπης στο απλό) και χτες στη γερμανική λίγκα πέτυχε ευρείες νίκες εναντίον δύο ακόμα διεθνών αθλητών. Πριν το ραντεβού των κορυφαίων στο Χάλμσταντ (16-18 Οκτωβρίου) έχει μία ακόμα υποχρέωση με την Μπορούσια Ντίσελντορφ για το γερμανικό Κύπελλο, αλλά με ομάδα 2ης κατηγορίας και άρα μικρότερο βαθμό δυσκολίας. Στο μεταξύ, τέσσερις Έλληνες διεθνείς (Κώστας Λαγογιάννης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης, Γεωργία Ζαβιτσάνου) μετείχαν προ ημερών στη 2η αγωνιστική των γαλλικών πρωταθλημάτων National και είχαν πολύ θετική παρουσία.

Στην Μπουντεσλίγκα η Μπορούσια έδωσε τον τέταρτο αγώνα της και νίκησε στη Βρέμη τη Βέρντερ με 3-1. Ο τραυματίας Τίμο Μπολ έλειπε και από αυτό το ματς, ωστόσο ξεπέρασε τον τραυματισμό του κι επέστρεψε μετά από καιρό ο Ινδός Σαράθ Καμάλ Ασάντα -και μάλιστα με νίκη. Ο Γκιώνης τοποθετήθηκε αυτη τη φορά στη θέση 1 και συνέβαλε καθοριστικά στην 3η φετινή νίκη των νταμπλούχων Γερμανίας στο πρωτάθλημα. Με πολύ σταθερή απόδοση κατέβαλλε με 3-0 σετ αρχικά τον Ρώσο Κιρίλ Σκάτσκοφ κι έπειτα τον Γερμανό Μπάστιαν Στέγκερ. Η ομάδα είναι τώρα στη 2η θέση της βαθμολογίας με 6 βαθμούς. Μεθαύριο Τετάρτη εξάλλου, αρχίζει και την προσπάθεια στο Κύπελλο. Για τον γύρο των “8”, στον οποίο βρέθηκε απευθείας, αναμετριέται εκτός έδρας με την Όμπερ Έρλενμπαχ, ομάδα 2ης εθνικής κατηγορίας.

Lago omada_FranceΣτη Γαλλία αγωνίστηκαν αρχές Οκτωβρίου οι Κώστας Λαγογιάννης, Τάσος Ρηνιώτης, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος και Γεωργία Ζαβιτσάνου, όταν οι Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Αγγελίνα Παπαδάκη, Μαρία Χριστοφοράκη, που επίσης έχουν ομάδες στη συγκεκριμένη χώρα, δεν είχαν γυρίσει ακόμα από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εκατερίνμπουργκ. Στα πρωταθλήματα της 3ης (National 1) και της 4ης κατηγορίας (National 2) έγινε η 2η αγωνιστική.

Στο 3o γκρουπ της National 1 των ανδρών η Αζέν έχασε εκτός έδρας από την Τορίν με 8-6, πάντως ο Ρηνιώτης έκανε το καλύτερο για την ομάδα του. Σημείωσε τρεις νίκες στο απλό και μία στο διπλό.

Στο ίδιο γκρουπ της ίδιας κατηγορίας η Καπέλ λα Γκραντ ξεπέρασε εντός έδρας την Κρεζόν Βαρέν με 8-4. Ο Λαγογιάννης ήταν πολύ αποτελεσματικός και είχε επίσης τρεις νίκες στο απλό και μία στο διπλό. Τα κλαμπ των Ελλήνων “λεγεωνάριων” ισοβαθμούν στην 3η θέση με 4 βαθμούς.

Στο 5ο γκρουπ της National 2 η Ρομάν ήρθε ισόπαλη εκτός έδρας 7-7 με την Κομπ Σενάρ. Ο Κωνσταντινόπουλος ήταν εξίσου δυνατός με τους συμπαίκτες του στην εθνική ομάδα και κατάφερε τον ίδιο ακριβώς απολογισμό. Η Ρομάν βρίσκεται τώρα στη 2η θέση της κατάταξης με 5 βαθμούς.

Τέλος, η Σεν Πιερέζ 3 παίζοντας στο 1ο γκρουπ της National 2 των γυναικών έχασε στην έδρα της 8-2 από τη Σεν Ντενί 2. Η Ζαβιτσάνου πέτυχε δύο νίκες σε ισάριθμα ματς στο απλό. Η ομάδα της είναι στην 7η και προτελευταία θέση του γκρουπ με 2 βαθμούς.

 

* Φωτό 1: Ο Παναγιώτης Γκιώνης σε πανηγυρικό στιγμιότυπο στη Μπουντεσλίγκα από τον λογαριασμό της Μπορούσια σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

* Φωτό 2: Ο Κώστας Λαγογιάννης (πρώτος από τα δεξιά) σε αναμνηστική φωτό στη Γαλλία με τους συμπαίκτες του στην Καπέλ λα Γκραντ.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ