Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλείστηκε ως 3η του ομίλου της η Χ.Α.Ν.Θ., χωρίς εκπλήξεις συνεχίστηκε η Α1

XANTH Evropi_2015

XANTH Evropi_2015Η δεύτερη ημέρα στα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας και μία ομάδα, που απουσίαζε αυτό το Σαββατοκύριακο από τη Arseniadis-Molnarδιοργάνωση, λόγω ευρωπαϊκών υποχρεώσεων, έκλεισαν σε συλλογικό επίπεδο τη δράση του διημέρου. Στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών (E.T.T.U. Cup) η X.A.N. Θεσσαλονίκης έκανε πολύ καλή προσπάθεια στην Κωνσταντινούπολη για το γκρουπ C της 2ης φάσης, αλλά στο σημερινό καθοριστικό παιχνίδι κάμφθηκε από την ισπανική Μπαλαγκουέρ με 3-1 κι αποκλείστηκε από τη συνέχεια μένοντας στην 3η θέση. Στην κορυφαία ελληνική κατηγορία τα φαβορί προχώρησαν νικηφόρα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και οδηγούν την κούρσα των πρωταθλημάτων. Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου στις γυναίκες μόνο, συνάντησε υψηλά εμπόδια στην αρχή του αγώνα του με τον Φοίνικα Πειραιά, ενώ ο Ολυμπιακός έκανε το ρεπό του στους άνδρες. Στο ρετιρέ της βαθμολογίας βρίσκονται ο Δ.Α.Ο.Τ., ο Ολυμπιακός και το Πέρα Αθηνών στις γυναίκες ύστερα από δύο αγωνιστικές, ο Α.Ο. Ταταύλα και το Πέρα στους άνδρες μετά από τρεις αγωνιστικές.

Στην Τουρκία η Χ.Α.Ν.Θ., μοναδική εκπρόσωπος της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Ευρώπη γι’ άλλη μια χρονιά, γνώριζε πως ήταν αουτσάιντερ για την κατάκτηση μίας εκ των δύο προνομιούχων θέσεων του γκρουπ. Δεν είχε να κάνει κάτι άλλο όμως, από το να κυνηγήσει το καλύτερο και φυσικά να ζήσει την εμπειρία στον μεγαλύτερο βαθμό. Αυτό έπραξε, έγινε ανταγωνιστική και τελικά αποκλείστηκε με μία νίκη και δύο ήττες. Η ομάδα της συμπρωτεύουσας χρειαζόταν απαραιτήτως το θετικό αποτέλεσμα σήμερα απέναντι στη Μπαλαγκουέρ. Το ισπανικό κλαμπ όμως, διαθέτει δύο Κινέζες αθλήτριες, οι οποίες αποδείχτηκαν ασυναγώνιστες. Η Χ.Α.Ν.Θ. έχασε 3-1 και αρκέτηκε στην 3η θέση. Τη μοναδική νίκη σημείωσε η Ρόζα Χοβσεπιάν απέναντι σε Ισπανίδα αθλήτρια. Στην αρχική τριάδα ήταν ακόμα η Γεωργία Χατζηλυγερούδη και η Ελένη Γεωργιάδου, ενώ μετά τα τρία πρώτα παιχνίδια ο Δημήτρης Καραΐσκος έκανε αλλαγή και χρησιμοποίησε και τη Χριστιάνα Κανάρη.

Το Σάββατο η Χ.Α.Ν.Θ. είχε χάσει 3-0 από την οικοδέσποινα Ίστανμπουλ BBSK (αγωνίστηκαν οι Γεωργιάδου, Χοβσεπιάν και Χατζηλυγερούδη) και το βράδυ είχε νικήσει 3-1 την ιταλική Νορμπέλο. Στη δεύτερη αναμέτρηση η Γεωργιάδου πέτυχε δύο νίκες, ενώ η τρίτη ήρθε από την Κανάρη. Την τριάδα συμπλήρωσε η Χοβσεπιάν. Η Μπαλαγκουέρ κατέκτησε την πρωτιά στο γκρουπ και την ακολούθησε στην επόμενη φάση η Ίστανμπουλ.

Στο εσωτερικό η 3η αγωνιστική στην Α1 των ανδρών δεν επιφύλαξε απρόοπτα για τις ομάδες, που κυνηγούν τον τίτλο. Ο πρωταθλητής Α.Σ. Πέρα Αθηνών επιβλήθηκε 4-0 με συνοπτικές διαδικασίες του Ίφιτου Πατρών και στην ενδιαφέρουσα συνάντηση του Κωνσταντίνου Κωνσταντινόπουλου με τον Κύπριο Μάριο Γιάνγκου αναδείχτηκε νικητής ο πρώτος με 3-0 σετ. Επίσης με 4-0 ξεπέρασαν τα Ταταύλα τον Α.Ο. Πεύκης με τα δύο πρώτα ματς πάντως, να τραβάνε την προσοχή. Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου έκαμψε με 3-2 σετ τον Γιάννη Παπαδάκη και ο Στέφανος Μανουσώφ με 3-1 τον Γιώργο Παντερή.

Τα Χανιά είναι δεδομένο ότι παλεύουν και φέτος για την παραμονή και στον χαμένο αγώνα με την Πρόοδο (1-4), είχαν να επιδείξουν μόνο τη νίκη του Κώστα Μουτσάκη επί του Νίκου Αντωνιάδη.

Ο Άρης Βούλας ήταν και πάλι η ομάδα, που έδωσε αμφίρροπο και μεγάλης διάρκειας ματς. Αναμετρήθηκε με τη Φιλία, προηγήθηκε 3-1, όμως η ομάδα της Ορεστιάδας έκανε την ανατροπή και πανηγύρισε με 4-3 την πολύτιμη, στην προσπάθειά της ν’ αποφύγει τα μπαράζ, νίκη.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Άρης Βούλας-Φιλία Ορεστιάδας 3-4:

Πάρις Ζώνιος-Γιώργος Κανάσης 1-3 (7-11, 11-5, 7-11, 6-11)

Χρήστος Τσαρσιταλίδης-Ανέστης Καριοφυλλίδης 3-2 (4-11, 8-11, 12-10, 11-4, 11-7)

Στράτος Δαμιανής-Γιάννης Γεωργαντάς 3-2 (6-11, 11-7, 6-11, 11-4, 11-9)

Ζώνιος/Δαμιανής-Κανάσης/Καριοφυλλίδης 3-1 (8-11, 16-14, 11-8, 11-7)

Ζώνιος-Καριοφυλλίδης 2-3 (11-6, 9-11, 11-9, 8-11, 6-11)

Δαμιανής -Κανάσης 0-3 (2-11, 5-11, 10-12)

Τσαρσιταλίδης-Γεωργαντάς 0-3 (4-11, 7-11, 9-11)

ΓΙΑΝΓΚΟΥ: “ΕΙΧΑ ΑΓΧΟΣ”

Οι πρώτοι αγώνες του Μάριου Γιάνγκου στην επιστροφή του στην ελληνική Α1 ύστερα από 6 χρόνια δεν είχαν ευχάριστο απολογισμό ούτε για τον ίδιο ούτε για την ομάδα του. Ο Κύπριος πρωταθλητής γνώρισε συνολικά δύο ήττες και δεν το έκρυψε ότι είχε άγχος: “Η αλήθεια είναι ότι είχα άγχος, ενώ δεν προσαρμόστηκα άμεσα στην αίθουσα και σε αυτά τα τραπέζια, στα οποία παίζω πρώτη φορά. Μου είναι πολύ δύσκολο ν’ αποδώσω σύμφωνα με τις δυνατότητές μου αυτή τη στιγμή γιατί επιστρέφω σε αγώνες μετά από πολύ καιρό, ενώ δεν κάνω και την καλύτερη προετοιμασία. Έχω δεχτεί τιμωρία από την Παγκύπρια ομοσπονδία για κάποιες δηλώσεις μου, είμαι τρεις μήνες εκτός εθνικής ομάδας και προπονούμαι βασικά με τον πατέρα μου και τον αδερφό μου, όπως και άλλα μέλη της ομάδας μου, στην Κύπρο. Ο πατέρας μου είναι σήμερα προπονητής, ο αδερφός μου είναι κι αυτός αθλητής. Βέβαια, και στην εθνική ομάδα ίδιο ήταν το επίπεδο της προπόνησης, αλλά υπήρχε μεγαλύτερη ποικιλία στους παίκτες”.

Ο Γιάνγκου τιμωρήθηκε το καλοκαίρι γιατί σε συνέντευξή του υποστήριξε ότι η ομοσπονδία δεν ενδιαφέρεται για την πρόοδο του αθλήματος. Η τιμωρία του λήγει στις 19 Οκτωβρίου.

Εξάλλου, ο 24χρονος πρωταθλητής υπογράμμισε ότι το αγωνιστικό επίπεδο έχει ανέβει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, “όπως με τους αδερφούς Κωνσταντινόπουλους και τον Παπαδάκη”, ενώ γνώριζε και για την αξία του παίδα Σγουρόπουλου, από τον οποίο έχασε το Σάββατο.

Στην Α1 των γυναικών διεξήχθη η 2η αγωνιστική με τα ζευγάρια της χτεσινής ημέρας να ξαναπαίζουν αντίστροφα. Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου συνάντησε αυτή τη φορά υψηλά εμπόδια από τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας και δεν αποκλείεται να κινδύνευε με αναπάντεχη ήττα αν έχανε τα δύο πρώτα επί μέρους ματς. Εκεί η Μόνικα Μόλναρ και η Κατερίνα Τόλιου χρειάστηκε ν’ ανατρέψουν την κατάσταση από 0-2 πίσω στα σετ απέναντι στην Κωνσταντίνα Παρίδη και τη Δέσποινα Δάνδουλα αντίστοιχα!

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Φοίνικας Αγ. Σοφίας-Δ.Α.Ο. Ταύρου 1-4:

Μόνικα Μόλναρ-Κωνσταντίνα Παρίδη 3-2 (8-11, 9-11, 11-3, 11-7, 11-5)

Κατερίνα Τόλιου-Δέσποινα Δάνδουλα 3-2 (8-11, 8-11, 11-8, 12-10, 11-8)

Αλίκη Κιούφη-Μαρία Στεργίου 3-0 (11-5, 11-6, 11-6)

Κιούφη/Νάντια Ταουσάνε-Στεργίου/Δάνδουλα 0-3 (στο 0-3 των πόντων σταμάτησε η Ταουσάνε λόγω αδιαθεσίας)

Μόλναρ-Δάνδουλα 3-0 (11-8, 11-2, 11-6)

ΜΟΛΝΑΡ: “ΕΙΧΑ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ”

Στην ολοκλήρωση των πρώτων αγώνων της στο ελληνικό πρωτάθλημα η Μόνικα Μόλναρ ρωτήθηκε φυσικά για το παιχνίδι με την Παρίδη. “Πράγματι, η χτεσινή αρχή ήταν πιο εύκολη για μένα και τα πήγα και καλύτερα αγωνιστικά. Σήμερα είχα δυσκολίες στο πρώτο ματς και σε όλα τα καλά χτυπήματα, που ήθελα να παίξω, διαπίστωσα ότι η μπάλα “έπεφτε” λόγω της υγρασίας στον χώρο. Βρέθηκα πίσω στο σκορ, όμως σταδιακά προσαρμόστηκα στις συνθήκες και ανέβαζα απόδοση. Τελικά μετά το 0-2 μπήκα πιο δυνατά, μείωσα και τα τελευταία δύο σετ ήταν ευκολότερα για μένα”, τόνισε η διεθνής Σέρβα και συμπλήρωσε: “Όλα είναι πολύ καλά οργανωμένα. Δεν έζω ξαναπαίξει ποτέ με αυτό το σύστημα διεξαγωγής, αλλά είναι εντάξει για μένα τώρα. Κάνω το καλύτερο που μπορώ και το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι δεν έχω συνηθίσει αυτή την αίθουσα. Προπονήθηκα αλλού όταν ήρθα, εδώ είναι διαφορετικά, αλλά εντάξει, όλα ήταν καλά”.

Ο Ολυμπιακός δεν είχε πίεση ούτε σήμερα κόντρα στον Α.Ο. Ταταύλα, που αυτό το διήμερο δεν υπήρχε λόγος να καλέσει την Κύπρια Λουίζα Κουρέα, ενώ ο πρωταθλητής Α.Σ. Πέρα λύγισε πιο εύκολα απ’ ό,τι το Σάββατο τον Τελαμώνα Σαλαμίνας. 

Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα της ημέρας:

Στην Α1 ανδρών:

Άρης Βούλας-Φιλία Ορεστιάδας 3-4

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Σ. Ίφιτος Πατρών 4-0

Α.Ο. Ταταύλα-Α.Ο. Πεύκης 4-0

Ο.Α. Χανίων-Α.Σ. Πρόοδος 1-4

Ρεπό έκανε ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Στην Α1 γυναικών:

Ολυμπιακός-Α.Ο. Ταταύλα 4-1

Δ.Α.Ο. Ταύρου Α.Ο. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας 4-1

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Ο.Σ. Τελαμών 4-1

* Για την ερχόμενη Πέμπτη είναι προγραμματισμένος ο αγώνας της Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης με τον Ο.Ε.Α. Έδεσσας για τον 2ο γύρο.

H ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΑΝΔΡΩΝ (σε 3 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                ΒΑΘΜΟΙ         ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Πέρα Αθηνών         6                    12-0

-. Α.Ο. Ταταύλα           6                   12-1

3. Ολυμπιακός          4 (σε 2 ματς)   8-1

-. Άρης Βούλας           4                   10-10

-. Α.Σ. Πρόοδος           4                    5-9

6. Φιλία Ορεστιάδας  3 (σε 2 ματς) 5-7

-. Α.Ο. Πεύκης             3                    4-11

————————————————————–

-. Ίφιτος Πατρών        3                    2-12

9. Ο.Α. Χανίων           2 (σε 2 ματς)  1-8

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σε 2 αγωνιστικές)

ΟΜΑΔΑ                        ΒΑΘΜΟΙ       ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ

1. Ολυμπιακός                 4                      8-1

-. Δ.Α.Ο. Ταύρου              4                      8-2

-. Πέρα Αθηνών                4                       8-3

4. Χ.Α.Ν. Θεσ/νίκης           2 (σε 1 ματς)  4-0

-. Φοίνιξ Αγ. Σοφίας          2                       2-8

———————————————————–

-. Α.Ο.Σ. Τελαμών               2                      3-8

-. Α.Ο. Ταταύλα                   2                      1-8

————————————————————–

8. Ο.Ε.Α. Έδεσσας             1 (σε 1 ματς)   0-4

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ