Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήττες στο Τσάμπιονς Λιγκ για τις ομάδες του Κρεάνγκα και του Γκιώνη

Cha Lea_Olimp-Hennebont

Cha Lea_Olimp-HennebontΉττες στο όριο το βράδυ της Παρασκευής για τα κλαμπ του Παναγιώτη Γκιώνη και του Καλλίνικου Κρεάνγκα στη 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Η Μπορούσια Ντίσελντορφ έχασε 3-2 στη Γαλλία από τη Σαρτρ για το γκρουπ D και η Ενεμπόν με το ίδιο σκορστην Πολωνία από την Ολύμπια Γκρούντιαζ για το γκρουπ Β. Οι κορυφαίοι Έλληνες πρεσβευτές τα πήγαν καλά, πέτυχαν αξιοσημείωτες νίκες στους δύο από τους συνολικά τρεις αγώνες τους κι ενδεικτικό της μεγάλης “μάχης”, που έδωσαν οι ομάδες τους, είναι ότι και όλα τα επί μέρους παιχνίδια τους έληξαν στα πέντε σετ! Ο Γκιώνης λύγισε τον Σουηδό Παρ Γκέρελ, ο Κρεάνγκα τον Ιάπωνα Κάι Γιοσίντα-Κονίσι στον πρώτο αγώνα του, ωστόσο αυτά τα αποτελέσματα δεν ήταν αρκετά για να χαρίσουν τη νίκη στις ομάδες τους. Ο γερμανικός σύλλογος, που αγωνίστηκε χωρίς τον τραυματία Τίμο Μπολ, έχει πλέον μία νίκη και μία ήττα, ενώ η Ενεμπόν παραμένει χωρίς νίκη. Τα τελευταία αποτελέσματα δεν έκριναν τίποτα φυσικά, πάντως η γαλλική ομάδα έχασε ευκαιρία ν’ αυξήσει τις πιθανότητές της έστω για τη 2η θέση. Τα επόμενα ευρωπαϊκά παιχνίδια για τα δύο κλαμπ θα γίνουν στις 30 Οκτωβρίου και θα είναι εντός έδρας. Η Μπορούσια θα υποδεχτεί τη Στεν Οστρόφ από την Τσεχία και η Ενεμπόν τη Νιντερόστεριχ από την Αυστρία.

Στο Σαρτρ, οι φιναλίστ του τελικού του 2015 συνάντησαν τρίτη φορά μέσα σε λίγους μήνες, την ομάδα, που είχαν αποκλείσει πέρσι στα ημιτελικά του θεσμού. Τώρα όμως, δεν αγωνίστηκαν ως φαβορί, καθώς μετά τον Ινδό Καμάλ Ασάντα, που απουσιάζει καιρό, έλειψε λόγω τραυματισμού και ο πρώτος παίκτης της ομάδας, ο Τίμο Μπολ. Ο Γερμανός σταρ έμεινε έξω από το πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, έχασε και τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ και αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο πότε θα γυρίσει στη δράση (έχει πρόβλημα στο πόδι). Αναγκαστικά λοιπόν, μπήκε στην τριάδα ο παίκτης-προπονητής της ομάδας Ντάνι Χάιστερ. Ο αριστερόχειρας Ολλανδός δεν είναι έξω από το πνεύμα των αγώνων, αφού χρειάστηκε και πέρσι να παίξει κάποιες φορές, αλλά βέβαια τα χρόνια πέρασαν κι έπαψε να είναι το ίδιο ικανός όπως τον καιρό που ήταν στην εθνική ομάδα. Η απουσία του Μπολ μέτρησε πολύ τελικά και η Μπορούσια ηττήθηκε με 3-2. Σημειωτέον ότι σε κίνηση τακτικής ο Χάιστερ τοποθέτησε τον εαυτό του στη θέση 2 κι έβαλε τον Γκιώνη στην 3. Το σκεπτικό του ήταν νίκη με 3-1 ή ήττα με 3-2, που θα μπορεί να καλυφθεί στον 2ο γύρο…Θεωρητικά ωστόσο, οι πιθανότητες για νίκη στη Γαλλία αυτομάτως μειώνονταν με αυτό το στήσιμο της τριάδας, αφού αν ο αγώνας έφτανε μέχρι το τέλος (όπως κι έγινε) θα ήταν έκπληξη να σημείωνε έστω και μία νίκη ο Ολλανδός…

Στο τρίτο στη σειρά ματς πάντως, ο Γκιώνης (νούμερο 25 στον κόσμο) ήταν εξαιρετικός. Έδωσε μία ακόμα πολύ γερή κόντρα με τον Σουηδό Γκέρελ (Νο 32), όπως σε παλαιότερο ματς διεθνούς διοργάνωσης ή στη γαλλική λίγκα και πανηγύρισε τη νίκη με 3-2 σετ. Προηγήθηκε δύο φορές, ισοφαρίστηκε ισάριθμες και στο 5ο σετ γύρισε την κατάσταση από 3-6, απέναντι στον σπουδαίο αριστερόχειρα αθλητή, που πριν από λίγες ημέρες κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο απλό ανδρών του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ύστερα από αυτή τη νίκη τα πράγματα πήγαιναν σύμφωνα με το πλάνο της ομάδας, όμως στο τέταρτο επί μέρους ματς ο Γερμανός Πάτρικ Φρανζίσκα ήταν ξεκάθαρα κατώτερος από τον Αυστριακό Ρόμπερτ Γκάρντος, σημερινό πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού. Ο Χάιστερ ξαναμπήκε στο τραπέζι στον καθοριστικό αγώνα, αλλά δεν μπορούσε να ζητήσει πολλά εναντίον του Γκάο Νινγκ από τη Σιγκαπούρη. Η νέα νίκη της Σαρτρ την έφερε στην κορυφή του γκρουπ D με 4 βαθμούς, ενώ οι νταμπλούχοι Γερμανίας ακολουθούν με 3. Οστρόφ και Μπογκόρια αναμετριώνται αύριο.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Σαρτρ-Μπορούσια 3-2:

Ρόμπερτ Γκάρντος-Ντάνι Χάιστερ 3-1 (10-12, 11-6, 11-7, 11-5)

Γκάο Νινγκ-Πάτρικ Φρανζίσκα 2-3 (11-6, 3-11, 8-11, 11-6, 10-12)

Παρ Γκέρελ-Παναγιώτης Γκιώνης 2-3 (9-11, 11-5, 7-11, 11-8, 8-11)

Γκάρντος-Φρανζίσκα 3-0 (11-3, 11-5, 11-8)

Γκάο-Χάιστερ 3-0 (11-1, 12-10, 13-11)

Έντονο ενδιαφέρον παρουσίασε και η συνάντηση της Ενεμπόν με την Ολύμπια Γκρούντιαζ στην έδρα της δεύτερης. Ήταν ντέρμπι ανάμεσα σε ομάδες, που βασικά κυνηγούν τη 2η προνομιούχο θέση για πρόκριση στα νοκ άουτ, είχε πλούσιο θέαμα, συναρπαστική εξέλιξη και ανατροπές. Η σημερινή δευτεραθλήτρια Γαλλίας βρέθηκε μπροστά με 2-0 και τελικά έχασε 3-2! Ο αγώνας ξεπέρασε σε διάρκεια τις 3,5 ώρες και είναι χαρακτηριστικό ότι τα τέσσερα από τα πέντε επί μέρους ματς έληξαν στα πέντε σετ! Ο Κρεάνγκα (νούμερο 95 στον τρέχοντα πίνακα αξιολόγησης) τοποθετήθηκε στη θέση 2, άνοιξε κι έκλεισε την αναμέτρηση.

Αρχικά αντιμετώπισε τον διεθνή Ιάπωνα Κάι Γιοσίντα, ο οποίος μέχρι πριν από δύο μήνες, που ήταν βαθμολογημένος, βρισκόταν στο νούμερο 42 της παγκόσμιας κατάταξης. Ο 43χρονος πρωταθλητής μας έκανε καταπληκτικό ξεκίνημα και προηγήθηκε με 2-0 σετ. Δέχτηκε την ισοφάριση, όμως δεν πτοήθηκε και με πολύ καλή απόδοση και στο 5ο σετ έφτασε στη νίκη. Ο Γιοσίντα-Κονίσι (όπως αναφέρεται πλέον, με δύο επίθετα) είναι 34 ετών και μεταξύ άλλων διακρίσεών του είναι οι δύο τρίτες θέσεις στο ομαδικό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (2008, 2010) και το πλασάρισμα στις θέσεις 5-8 του απλού στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2009. Στον επίλογο του ντέρμπι οι Πολωνοί έκαναν αλλαγή τακτικής. Δεν χρησιμοποίησαν τον συμπατριώτη τους Πάτρικ Ζατόβκα, που από τη θέση 2 είχε δώσει αμφίρροπο ματς με τον Τσέχο Ντιμίτρι Προκόπκοφ, αλλά τον αντικατέστησαν (όπως είχαν το δικαίωμα) μ’ έναν 4ο παίκτη, τον Ουκρανό Γιάροσλαβ Ζμουντένκο (Νο 138). H κίνηση τούς βγήκε. Ο Κρεάνγκα προηγήθηκε 2-1, είχε ευκαιρίες να τελειώσει το ματς από το 4ο σετ, όμως τελικά κάμφθηκε με 3-2 και είναι αξιοσημείωτο ότι έχασε όλα τα σετ στην παράταση! Και να σκεφτεί κάποιος επίσης, ότι ο αγώνας κάλλιστα θα μπορούσε να τελειώσει 3-1 για τους φιλοξενούμενους, καθώς νωρίτερα ο Προκόπκοφ είχε αποκτήσει σοβαρό προβάδισμα 2-0 έναντι του Γιοσίντα… Ο Γάλλος Κουεντέν Ρομπινό ήταν 3ος παίκτης της Ενεμπόν κι έχασε σχετικά εύκολα από τον πολιτογραφημένο Σλοβάκο αμυντικό Γουάνγκ Γιανγκ. Η 2η αγωνιστική ολοκληρώνεται σήμερα με την αναμέτρηση Νιντερόστεριχ-UMMC Ρωσίας, πάντως η Ενεμπόν μένει σίγουρα μόνη στην τελευταία θέση του γκρουπ με 2 βαθμούς (ήττα 3-1 στην πρεμιέρα από τη UMMC).

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ολύμπια-Ενεμπόν 3-2:

Κάι Γιοσίντα-Κονίσι-Καλλίνικος Κρεάνγκα 2-3 (8-11, 7-11, 11-5, 13-11, 5-11)

Πάτρικ Ζατόβκα-Ντιμίτρι Προκόπκοφ 2-3 (7-11, 7-11, 11-3, 11-5, 8-11)

Γουάνγκ Γιανγκ-Κουεντέν Ρομπινό 3-1 (11-5, 8-11, 11-3, 11-3)

Γιοσίντα-Προκόπκοφ 3-2 (7-11, 8-11, 11-5, 11-7, 12-10)

Γιάροσλαβ Ζμουντένκο-Κρεάνγκα 3-2 (14-12, 8-11, 6-11, 14-12, 12-10)

 

* Στιγμιότυπο από τον αγώνα του Κρεάνγκα με τον Ζμουντένκο μέσα από τη ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ