Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο όπεν της Σερβίας από αύριο τέσσερις επίλεκτοι νέοι

Stamou Koulouriotis

Stamou KoulouriotisΣε εδάφη της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας θα καταγραφεί αυτές τις ημέρες και η νέα ελληνική συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης μικρών ηλικιών. Πέντε αθλητές κι αθλήτριες είχαν αγωνιστεί τον προηγούμενο μήνα στο όπεν της Κροατίας και τώρα τέσσερις επίλεκτοι θα δώσουν το αγωνιστικό “παρών” στο αντίστοιχο τουρνουά της Σερβίας, που άρχισε σήμερα και ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή στη Βρνιάκα Μπάνια. Εκεί μεταβαίνουν αύριο οι παίδες Κώστας Στάμου, Αλέξιος Κουλουριώτης του Γ.Α.Σ. Ελευσίς, οι κορασίδες Έλλη Φίσερ, Ιωάννα Γερασιμάτου από τον Α.Ο. Άρης 2006 και ο προπονητής του Άρη Βούλας (μητρικού σωματείου του Άρη 2006) Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Και αυτό το event είναι υψηλού επιπέδου, καθώς εντάσσεται στο πρόγραμμα του Global Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος (I.T.T.F.). Οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 140 και προέρχονται από 18 χώρες, μεταξύ των οποίων και δύο εκτός Ευρώπης, ο Καναδάς και η Νότια Αφρική.

Το καθιερωμένο τουρνουά της Σερβίας περιλαμβάνει τα αγωνίσματα του απλού, του διπλού και του ομαδικού σε νέους, νεάνιδες, παίδες και κορασίδες. Η αρχή γίνεται με την εφηβική κατηγορία, ενώ οι παίδες και τις κορασίδες ξεκινούν τα παιχνίδια τους από την Παρασκευή με το ομαδικό. Όλοι οι αθλητές θα έχουν την ευκαιρία να τεστάρουν τις δυνάμεις τους μέσα από πολλά δύσκολα ματς, ενώ να σημειωθεί ότι η Φίσερ είναι 6ο φαβορί των αγώνων στο απλό κορασίδων. Εξάλλου, ο Στάμου και ο Κουλουριώτης θα μετάσχουν πρώτη φορά σε τουρνουά στο εξωτερικό, ενώ η Γερασιμάτου είχε κάνει το ντεμπούτο της τον Σεπτέμβριο στην Κροατία. Στο κοντινό παρελθόν τα ελληνικά χρώματα έχουν φτάσει σε κατακτήσεις μεταλλίων στο σερβικό όπεν νέων, μάλιστα το 2011 ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης είχε αναδειχτεί νικητής στο απλό παίδων. Η 14χρονη Φίσερ φιγουράρει στο νούμερο 1 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης των κορασίδων και η συνομήλική της Γερασιμάτου είναι στο Νο 3. Οι 14χρονοι Κουλουριώτης και Στάμου βρίσκονται στις θέσεις 5 και 11 αντίστοιχα στην αντίστοιχη κατάταξη των παίδων.

ΕΞΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΙ ΑΘΛΗΤΡΙΕΣ ΔΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΟΠΕΝ ΝΕΩΝ ΤΗΣ ΣΛΟΒΑΚΙΑΣ

Σύντομα μετά τους αγώνες της Σερβίας έρχεται το όπεν νεαρών ηλικιών της Σλοβακίας. Θα διεξαχθείστην Μπρατισλάβα από τις 30 Οκτωβρίου έως τη 1 Νοεμβρίου και από ελληνικήςπλευράς έχουν δηλώσει συμμετοχή οι 13χρονοι Γιάννης Δαμιανής, Γεράσιμος Χατζηληγερούδης του Α.Κ. Ζωγράφου, καθώς και οι Νίκος Βλαχάκης (Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων), Κώστας Λυκοστράτης (Π.Κ.Δ. Ταύρου), Ελισάβετ Τέρπου και Αγγελίνα Δεβελέκου (A.E. Αθηνά Μαγκουφάνας), που είναι 15 ετών. Οι δύο πρώτοι θ’ αποτελέσουν την Ελλάδα Α στους παίδες. Στις κατηγορίες παίδων και κορασίδων αντίστοιχα θα μετάσχουν και τα υπόλοιπα τέσσερα παιδιά, καθώς εξακολουθούν να υπολογίζονται σε αυτές μέχρι το τέλος του 2015. Το τουρνουά της Σλοβακίας έχει ακόμα μεγαλύτερη απήχηση με 153 δηλώσεις συμμετοχής από 29 χώρες.

 

* Ο Κώστας Στάμου και ο Αλέξης Κουλουριώτης σε παλαιότερη φωτογραφία στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο με τον προπονητή του Γ.Α.Σ. Ελευσίς Γιάννη Λογοθέτη.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ