Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μόλναρ: «Ανυπομονώ να παίξω στο ελληνικό πρωτάθλημα»

Molnar prosopiki

Molnar prosopikiΤο 2013 ήταν ο Πορτογάλος Ένιο Μέντες. Το 2014 οι Γάλλοι Μεχντί Μπουλουσά και Στεφάν Ουές. Φέτος, το νέο πρόσωπο από το εξωτερικό στην ελληνική Α1 κατηγορία είναι γένους θηλυκού. Η διεθνής Σέρβα Μόνικα Μόλναρ θα ενισχύσει τον Δ.Α.Ο. Ταύρου στην προσπάθειά του να ξαναπάρει τα σκήπτρα, θα δυναμώσει το πρωτάθλημα και θα του προσθέσει πρεστίζ. Αθλήτρια εγνωσμένης αξίας, μετείχε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εκατερίνμπουργκ. Η έλευσή της στη χώρα μας ανανεώνει για τρίτη σερί χρονιά τα ονόματα εγνωσμένης αξίας, που έρχονται να πάρουν μέρος στην Α1 (ενώ μην ξεχνάμε ότι ο Μέντες και ο Κύπριος Μάριος Γιάνγκου θα ξαναπαίξουν αυτή την αγωνιστική περίοδο στην Ελλάδα) και φυσικά θυμίζει και παλαιότερες εποχές με την παρουσία αξιόλογων ξένων αθλητών και αθλητριών. Τα κορυφαία διασυλλογικά πρωταθλήματα αρχίζουν το προσεχές Σαββατοκύριακο, 10-11 Οκτωβρίου, η Μόλναρ αναμένεται στην Αθήνα την Πέμπτη και με αυτή την αφορμή έκανε δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Η 25άχρονη δεξιόχειρας δηλώνει ανυπόμονη γι’ αυτή τη νέα εμπειρία κι έτοιμη να δώσει τον καλύτερο εαυτό της, ενώ παραδέχεται ότι θα είναι δύσκολο να τεθεί αντιμέτωπη – και στη διεκδίκηση του τίτλου, μάλιστα – με την καλή της φίλη Αγγελίνα Παπαδάκη, με την οποία αγωνίστηκε στο διπλό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

 «Για πρώτη φορά θ’ αγωνιστώ στην ελληνική λίγκα και ανυπομονώ ν’ αρχίσουν τα παιχνίδια. Θέλησα να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό και χαίρομαι γι’ αυτή τη μετακίνηση. Θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό ώστε ν’ αποδώσω στο υψηλότερο επίπεδο που μπορώ», ήταν οι πρώτες κουβέντες της Μόλναρ. Το καλοκαίρι ήρθε στην Ελλάδα για ολιγοήμερες διακοπές και γρήγορα σε αυτό το διάστημα έγινε η συμφωνία με το σωματείο του Ταύρου. «Συνάντησα τον προπονητή (σ.σ. Τον Αλέξη Αρσενιάδη) κατά τη διάρκεια της παραμονής μου στην Ελλάδα τον Ιούνιο. Μου πρότεινε να πάω στην ομάδα του και δέχτηκα. Γνωρίζω το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος και γνωρίζω επίσης κάποιες παίκτριες. Όχι όλες φυσικά, αλλά αρκετές από αυτές. Η βασική μου φιλοδοξία είναι να δώσω το καλύτερό μου για να κερδίσω τους δικούς μου αγώνες και την ίδια ώρα μέσα από τη συνολικά καλή εικόνα της ομάδας να κατακτήσουμε τον τίτλο».

Ο Ολυμπιακός αναμένεται να είναι ο μεγάλος αντίπαλος του Δ.Α.Ο.Τ. στη «μάχη» για την πρωτιά κι εκεί μετακινήθηκε φέτος η Παπαδάκη. «Ναι, είναι αλήθεια ότι με την Αγγελίνα θα είμαστε αντίπαλοι. Είμαστε πολύ καλές φίλες, γνωριζόμαστε πολλά χρόνια και είναι κι εκείνη μία πολύ καλή παίκτρια. Θα είναι δύσκολο να παίξω εναντίον της, το ξέρω, αλλά θα πρέπει να προσπαθήσω κι εκεί για το καλύτερο και θα το κάνω».

Η Μόλναρ έχει αρχίσει τα παιχνίδια στη Γαλλία όπου μετέχει στη 2η εθνική κατηγορία με τα χρώματα της Σεν Ντενί, ενώ για ένα 10ήμερο βρέθηκε στο Εκατερίνμπουργκ και πήρε μέρος σ’ ένα ακόμα Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Θεωρεί λοιπόν, ότι θα παρουσιαστεί στην κατάλληλη κατάσταση από το ξεκίνημα μίας νέας προσπάθειας. «Νομίζω ότι είμαι έτοιμη. Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα απέδιδα σε κάθε αγώνα και καλύτερα, συνεπώς ελπίζω ότι αυτό θα φανεί και το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα και θα παίξω πραγματικά καλά ώστε να πετύχω τις νίκες που πρέπει και να βοηθήσω την ομάδα μου».

H Μόνικα Μόλναρ είναι σήμερα στο νούμερο 242 της παγκόσμιας κατάταξης, δηλαδή βρίσκεται ψηλότερα από κάθε διεθνή Ελληνίδα, που αγωνίζεται στην Α1 (πολύ κοντά της, στο Νο 278 είναι η συμπαίκτριά της στον Ταύρο, Κατερίνα Τόλιου). Στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κατετάγη 2η αρχικά στο 6ο προκριματικό γκρουπ με δύο νίκες και μία ήττα, αργότερα έπαιξε για την πρόκριση στο ταμπλό σε νοκ άουτ ματς και αποκλείστηκε με 3-1 σετ από τη Ρουμάνα Χίριτσι. Στο ομαδικό πήρε την 11η θέση με τη Σερβία, η οποία αγωνίστηκε στην 1η κατηγορία του θεσμού. Η ίδια σημείωσε μία νίκη σε τρεις αγώνες. Στο διπλό με την Παπαδάκη αποκλείστηκαν στα γκρουπ. Η Σέρβα έχει συμμετοχές και σε Παγκόσμια πρωταθλήματα, ενώ μεταξύ άλλων διακρίσεων ήταν 3η στο απλό γυναικών στο Βαλκανικό πρωτάθλημα του 2009. Να τονίσουμε τέλος ότι η Επιτραπέζια Αντισφαίριση Ταύρου φέρνει πρώτη φορά για συνεργασία Ευρωπαία αθλήτρια, αλλά όχι γενικά ξένη, αφού πριν από λίγα χρόνια είχε εντάξει στις ομάδες της δύο Κινέζες αθλήτριες. Το 2011 μάλιστα, που είχε πάρει το τελευταίο του πρωτάθλημα, το Π.Κ.Δ.Τ. είχε στη σύνθεσή του τη Φενγκ Γιάο Γιάο (ο Δ.Α.Ο.Τ. πανηγύρισε την επόμενη χρονιά τον μοναδικό του τίτλο έως τώρα).

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ