Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύσκολη πρόκριση στον 2ο γύρο του απλού για Γκιώνη

Ekaterinbourg Gio_panigirismos

Ekaterinbourg Gio_panigirismosΟι πρεμιέρες κρύβουν πολύ συχνά δυσκολίες για τα φαβορί και ο Παναγιώτης Γκιώνης, το έζησε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εκατερίνμπουργκ. Ήταν όμως, προετοιμασμένος για ν’ αντέξει στην πίεση και με νίκη 4-1 σετ επί του Ισπανού Αλβάρο Ρόμπλες πέρασε το βράδυ στον 2ο γύρο του απλού ανδρών. Η εκκίνηση για τον πολύπειρο διεθνή μας μάλιστα, περιλάμβανε δύο πρωτόγνωρα δεδομένα, που δικαιολογούν ως έναν βαθμό και το άγχος: Το πρώτο ότι σε αυτή τη διοργάνωση αγωνίζεται ως ο σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών και σαφώς θέλει να ξαναφτάσει σε τέτοια διάκριση και το δεύτερο ότι είναι νούμερο 5 στα φαβορί του αγωνίσματος και ποτέ δεν έχει ξαναβρεθεί σε τόσο ψηλό seeding στον θεσμό! Ο Δανός Τζόναθαν Γκροθ θα είναι ο αντίπαλος του Γκιώνη αύριο στους «32». Ο αγώνας αρχίζει στις 10:00 ώρα Ελλάδας. Τα γαλανόλευκα χρώματα εξάλλου, θα έχουν αύριο διπλή εκπροσώπηση στο ταμπλό του διπλού ανδρών. Ο Γκιώνης με τον Ούγγρο Πατάντιους ήταν κατευθείαν εκεί, ως γνωστόν, αλλά η πολύ ευχάριστη εξέλιξη είναι ότι οι Κώστας Παπαγεωργίου Κώστας Κωνσταντινόπουλος έγιναν ένα από τα τέσσερα ζευγάρια, που ως lucky losers βρέθηκαν στον 1ο γύρο του αγωνίσματος!

Ο Γκιώνης (νούμερο 6 στον τρέχοντα πίνακα αξιολόγησης) είναι στο πάνω μέρος του ταμπλό και στον γύρο των «64» κλήθηκε ν’ αντιμετωπίσει πρώτη φορά τον Αλβάρο Ρόμπλες (Νο 89). Ο Ισπανός πρωταθλητής έδειξε αρετές απέναντι στην άμυνα και από το ξεκίνημα του ματς έγινε απειλητικός. Πήρε το 1ο σετ στην παράταση, δέχτηκε σχετικά εύκολα την ισοφάριση και τα δύο επόμενα σετ ήταν αποφασιστικής σημασίας. Εκεί ο Γκιώνης έδειξε πάλι ότι διαθέτει δυνατή ψυχολογία και ξέρει να βρίσκει τις λύσεις στα πιο κρίσιμα σημεία. Έκανε το 2-1 με οριακή διαφορά και στο 4ο σετ έσωσε πέντε σετ μπολ! Αρχικά στο 8-10 κι έπειτα στο 12-13, στο 15-16 και στο 16-17! Ο αγώνας δεν πήγε στο 2-2, ο Έλληνας άσος πήρε προβάδισμα δύο σετ και ουσιαστικά εκεί κρίθηκε το ματς. Έπαιξε πιο ελεύθερα στη συνέχεια, επέβαλλε την τακτική του με άμυνα κι επίθεση κι έφτασε στο τελικό 4-1 (11-13, 11-7, 11-9, 19-17, 11-6).

Ακριβώς από πάνω στο ταμπλό ο Γερμανός Στέφαν Μένγκελ παρότι ήταν στα seeding γνώρισε άμεσα την ήττα. Τον υποχρέωσε σε αυτή ο φορμαρισμένος Τζόναθαν Γκροθ, πρώην δευτεραθλητής Ευρώπης στο διπλό ανδρών. Ο Σκανδιναβός ερχόταν με …φόρα από τα προκριματικά, όπου πέτυχε τρεις νίκες σε ισάριθμους αγώνες και με νέα καλή εμφάνιση επικράτησε 4-2 σετ του Μένγκελ. Στο αυριανό ματς περιμένει σίγουρα τον Γκιώνη μία ακόμα δύσκολη αποστολή. Μπορεί σε αξιολογημένη διεθνή διοργάνωση να συναντώνται πρώτη φορά, όμως έχουν κοντραριστεί στην Μπουντσελίγκα και ο Έλληνας αμυντικός είχε χάσει πέρσι.

Στο μεταξύ, εύνοια από την τύχη στην κλήρωση για τους δεύτερους των γκρουπ έφερε τους Κώστα Παπαγεωργίου/Κώστα Κωνσταντινόπουλο στο κυρίως ταμπλό του διπλού ανδρών! Στην πρώτη του συνεργασία το ελληνικό δίδυμο είχε πάρει τη 2η θέση στο 3ο γκρουπ με δύο νίκες και μία ήττα και περίμενε την κλήρωση για τους 4 lucky losers. Βρέθηκε μέσα στα τυχερά ζευγάρια και αύριο στον γύρο των «32» θα συναντήσει τους δυνατούς Σουηδούς Παρ Γκέρελ/Γιον Πέρσον (έναρξη στις 13:30 Ελλάδας). Ο Παναγιώτης Γκιώνης με τον Ούγγρο Άνταμ Πατάντιους κληρώθηκαν ν’ αντιμετωπίσουν στον 1ο γύρο και την ίδια ώρα τους Πολωνούς Γιάκαμπ Ντίγιας/Ντανιέλ Γκόρακ.

 

* Πανηγυρικό στιγμιότυπο του Γκιώνη από αγώνα του στο Εκατερίνμπουργκ από το photo gallery της I.T.T.F.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ