Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποκλεισμοί για τους Έλληνες στο Εκατερίνμπουργκ στα προκριματικά του απλού

Ekaterinbourg Diplo_Papa-Konsta

Ekaterinbourg Diplo_Papa-KonstaΔεν επιφύλαξε τελικά κάποιο ευχάριστο νέο για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση η προσπάθεια στα προκριματικά του απλού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Καταγράφηκαν αποκλεισμοί για όλους τους αθλητές, συνεπώς για κάτι ουσιαστικό συνεχίζει από δω και μπρος στο Εκατερίνμπουργκ μόνο ο Παναγιώτης Γκιώνης. Αγωνίζεται από σήμερα στο απλό και πρώτος του αντίπαλος είναι το απόγευμα ο Ισπανός Αλβάρο Ρόμπλες. Η Κατερίνα Τόλιου μπήκε μετά τα γκρουπ στη δεύτερη προκριματική φάση και γνώρισε εκεί την καθοριστική ήττα. Ο Κώστας Παπαγεωργίου πήρε τη 2η θέση στον όμιλό του και αργότερα στην κλήρωση δεν ευτύχησε να είναι ένας από τους 4 lucky losers, που μπήκαν στο κυρίως ταμπλό. Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, που έκανε ντεμπούτο σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα της μεγάλης κατηγορίας έμεινε στην 4η θέση του ομίλου του, όπως αποκλείστηκαν επίσης με ήττες στα σημερινά κρίσιμα ματς η Μαρία Χριστοφοράκη και η Αγγελίνα Παπαδάκη. Έξω από τη συνέχεια έμειναν και στο διπλό τα ζευγάρια των προαναφερόμενων αθλητριών, που μετείχαν στα προκριματικά, ενώ οι Παπαγεωργίου/Κωνσταντινόπουλος ήρθαν 2οι στον δικό τους όμιλο και περιμένουν μήπως περάσουν σαν «τυχεροί χαμένοι» (το στιγμιότυπο από το photo gallery του site των αγώνων είναι από τον χτεσινό νικηφόρο αγώνα τους κόντρα στους Ράνεφουρ/Ντ. Χάμπεσον).

Στο απλό ανδρών ο Παπαγεωργίου έδωσε το μεσημέρι τον αγώνα για την πρωτιά και την πρόκριση από το 28ο γκρουπ. Είχε τρεις νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια και αντιμετώπισε τον Κροάτη Τόμισλαβ Κολάρεκ, που ήταν επικεφαλής του γκρουπ κι επίσης είχε μόνο νίκες. Την Παρασκευή στο ομαδικό ο αρχηγός της εθνικής τον νίκησε 3-1 σετ, όμως τώρα ήταν ο Κολάρεκ αυτός που επικράτησε με 3-1 σ’ ένα ακόμα ντέρμπι (4-11, 11-7, 8-11, 9-11). Με τη 2η θέση η μοναδική ελπίδα για τον πρωταθλητή Ελλάδας ήταν να είναι μέσα στους lucky losers, αλλά η κλήρωση δεν τον ευνόησε.

Ο Κωνσταντινόπουλος περιορίστηκε χωρίς νίκη στην τελευταία θέση του 20ου γκρουπ, αλλά κρατάει ως ουσιαστικό το γεγονός ότι αποκόμισε εμπειρίες και τσέκαρε την αγωνιστική του κατάσταση μέσα από δυνατά παιχνίδια. Το πρωί έχασε δύσκολα από τον Ελβετό Λιονέλ Βέμπερ με 3-1 σετ (4-11, 11-5, 9-11, 11-13). Αήττητος πήρε την 1η θέση ο Τσέχος Πάβελ Σίρουσεκ και τον ακολούθησε ο Σέρβος Ζολτ Πέτε.

Στο απλό γυναικών η Τόλιου (νούμερο 111 στην τρέχουσα ευρωπαϊκή κατάταξη) κατάφερε να πάρει τη 2η θέση στο 1ο προκριματικό γκρουπ. Στο τελευταίο της παιχνίδι έκαμψε την Ελβετίδα Ραχέλ Ασβάντεν με 3-1 σετ και πλασαρίστηκε πίσω από την Ουγγαρέζα Ντόρα Μάνταραζ (χτες είχε νικήσει και την Ιταλίδα Κιάρα Κολαντόνι). Απέκτησε το δικαίωμα να παίξει για την πρόκριση σ’ ένα νοκ άουτ ματς, αλλά συνάντησε το υψηλό εμπόδιο της Αλεξάνδρας Πριβάλοβα από τη Λευκορωσία (Νο 58). Κάμφθηκε με 3-0 σετ κι έμεινε έξω από τον 1ο γύρο του αγωνίσματος (9-11, 6-11, 8-11).

Η Αγγελίνα Παπαδάκη είχε μία νίκη και δύο ήττες στο 14ο γκρουπ και αποκλείστηκε σε τριπλή ισοβαθμία με την Γκούσεβα και την Τζόνσον. Σήμερα έχασε 3-0 από τη Ρωσίδα Εκατερίνα Γκούσεβα (3-11, 7-11, 6-11), χτες είχε επικρατήσει 3-2 της Σουηδέζας Τζένιφερ Τζόνσον και βρέθηκε στην τελευταία θέση διότι είχε αρνητικό συντελεστή (-2 με 3 σετ υπέρ και 5 κατά). Για τη 2η θέση στο γκρουπ, πίσω από την Κροάτισσα Λία Ράκοβατς, ευνοήθηκε η Τζόνσον, που είχε επιβληθεί 3-0 της Γκούσεβα (συντελεστής +2 δηλαδή, με 5 σετ υπέρ και 3 κατά).

Ούτε η Μαρία Χριστοφοράκη μπόρεσε να πιάσει καλή απόδοση την Πέμπτη στον καθοριστικό αγώνα με τη Σάρα ντε Νούτε από το Λουξεμβούργο και η ήττα με 3-0 σετ την άφησε στην 3η θέση του 18ου γκρουπ κι έξω από το κυρίως ταμπλό (3-11, 6-11, 4-11). Χτες είχε νικήσει την Τουρκάλα Σιμάι Κουλασέκεν, είχε χάσει από την Ουγγαρέζα (νικήτρια του γκρουπ) Σάντρα Πέργκελ, ενώ δεν «κατέβηκε» κι έχασε στα χαρτιά όλα τα παιχνίδια της η Σλοβάκα η Λουσία Τρούκσοβα. Σημειωτέον ότι η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών θα περνούσε κατευθείαν αν ερχόταν 2η, καθώς αυτό προβλεπόταν για τα γκρουπ από το 17ο έως το 20ο.

Οι Κώστας Παπαγεωργίου/Κώστας Κωνσταντινόπουλος κατάφεραν σήμερα να σημειώσουν μία ακόμα νίκη και να πάρουν τη 2η θέση στο 3ο γκρουπ. Με μία ακόμα αξιόλογη εμφάνιση λύγισαν τους Μολδαβούς Αντρέι Πουτούντικα/Ντένις Τέρνα με 3-1 σετ (5-11, 11-6, 11-4, 11-4) και περιμένουν την κλήρωση μήπως βρεθούν μέσα στους 4 lucky losers. Νικητές του γκρουπ οι Σέρβοι Μάρκο Γέφτοβιτς/Ζολτ Πέτε.

Στο 1ο γκρουπ οι Κατερίνα Τόλιου/Μαρία Χριστοφοράκη τέλειωσαν νικηφόρα, αλλά μετά από τριπλή ισοβαθμία έμειναν στην 4η θέση της βαθμολογίας. Σήμερα κατέβαλλαν τις Τουρκάλες Μέρβε Μέγκε/Ταν Κούμπρα με 3-2 σετ (11-9, 9-11, 7-11, 11-7, 11-9). Στην ισοβαθμία στους 4 βαθμούς υστέρησαν έναντι των γειτόνων και των Ντάρια Τριγκόλος/Κατσιάρινα Μπάραβοκ από τη Λευκορωσία (από τις τελευταίες είχαν χάσει χτες με 3-1). Την πρωτιά πήραν οι Ουγγαρέζες Πέργκελ/Μάνταραζ.

Η Αγγελίνα Παπαδάκη με τη Σέρβα Μόνικα Μόλναρ περιορίστηκαν στην 3η θέση του 4ου γκρουπ. Σήμερα το μεσημέρι έχασαν με 3-0 σετ από το φαβορί, τις Ρουμάνες Κριστίνα Χίριτσι/Καμέλια Ποστόακα, που κατέκτησαν τελικά την πρωτιά (6-11, 8-11, 8-11).

* Στον γύρο των «64» του απλού ανδρών ο Παναγιώτης Γκιώνης κληρώθηκε με τον Ισπανό Αλβάρο Ρόμπλες. Ο αγώνας γίνεται σήμερα στις 18:30 ώρα Ελλάδας. Στο διπλό, όπου έχει συμπαίκτη τον Ούγγρο Άνταμ Πατάντιους, διεξάγεται αύριο ο 1ος γύρος (παίζει στις 13:30, περιμένει να μάθει αντίπαλο).

* Είδηση των προκριματικών ο αποκλεισμός του Δανού σταρ Μίκαελ Μέιζ. Στην επιστροφή του στις μεγάλες διοργανώσεις ύστερα από πολύμηνη περιπέτεια με νέο τραυματισμό, ο πρωταθλητής Ευρώπης του απλού ανδρών το 2009 αγωνίστηκε στο 1ο γκρουπ κι έμεινε έξω από τη συνέχεια λόγω …πόντων. Ισοβάθμησε στην κορυφή του γκρουπ με τον Πολωνό Πάτρικ Ζατόβκα και τον Ιταλό Μάρκο Νταλτόσο. Στα μεταξύ τους παιχνίδια είχαν από μία νίκη και όλοι με το ίδιο σκορ: 3-1 σετ. Έτσι μέτρησαν οι πόντοι και ο Ζατόβκα πήρε την πρωτιά και την πρόκριση στο ταμπλό με 91 υπέρ και 80 κατά. Δεύτερος και με ελπίδες να είναι στους «τυχερούς χαμένους» ήταν ο Νταλντόσο με 77-81 και ο Μέιζ έμεινε 3ος με 73-80.

 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ