Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Γερμανία αντίπαλος της εθνικής ανδρών στην 8άδα, την Κροατία αντιμετωπίζουν οι γυναίκες

Franziska Pa

Franziska PaΤους αντιπάλους τους στα νοκ άουτ του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος έμαθαν το βράδυ τα αντιπροσωπευτικά μας συγκροτήματα. Η θεά Rakovacτύχη δεν χαμογέλασε στην εθνική ανδρών και της έβαλε πολύ δύσκολα στα προημιτελικά της 1ης κατηγορίας (Championship Division), καθώς της έφερε αντιμέτωπη τη Γερμανία. Το νούμερο 2 του αγωνίσματος, που ήταν φιναλίστ στον τελικό του 2014 στη Λισσαβώνα και μόνιμη πρωταθλήτρια Ευρώπης από το 2007 έως το 2013! Η Ελλάδα είχε ηττηθεί 3-1 από τους Γερμανούς στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος το 2013 στο Σβέσατ της Αυστρίας. Συμπτωματικά απουσιάζει, όπως και τότε, από τους Γερμανούς, ο ρέκορντμαν των ευρωπαϊκών τίτλων Τίμο Μπολ. Στην πρώτη φάση η προσεχής αντίπαλος αναδείχτηκε νικήτρια στο 2ο γκρουπ με το απόλυτο των επιτυχιών. Ο αγώνας αρχίζει στις 17:00 ώρα Ελλάδας (19:00 τοπική) και μεταδίδεται ζωντανά στο διαδίκτυο από το laola1.tv. Ενδεχόμενη νίκη για την εθνική μας σημαίνει αυτόματα θέση στο βάθρο των νικητών. Η αντίστοιχη ομάδα των γυναικών κληρώθηκε με την Κροατία, η οποία αρχικά τερμάτισε στη 2η θέση του 3ου γκρουπ της 2ης κατηγορίας (Challenge Division) με δύο νίκες και μία ήττα. Από τη συγκεκριμένη ομάδα η Ελλάδα είχε χάσει στο περσινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, στην πρεμιέρα των γκρουπ, με 3-0. Η αναμέτρηση αρχίζει στις 14:00 ώρα Ελλάδας.

Η Γερμανία βρίσκεται στο Εκατερίνμπουργκ με τους Ντιμίτρι Οβτσάροφ, Πάτρικ Μπάουμ, Πίτερ Φρανζίσκα, Ρούεν Φίλους και Ρικάρντο Βάλτερ. Οι τρεις πρώτοι είναι βασικοί και θυμίζουμε ότι αυτοί είχαν αγωνιστεί εναντίον της εθνικής μας στον τελικό του 2013. Με τη Γερμανία είχε κληρωθεί η Ελλάδα και στα προημιτελικά της αντίστοιχης διοργάνωσης του 2011 και είχε ηττηθεί με 3-1.

Στο ταμπλό των θέσεων 1-8 πέρασαν από το 1ο γκρουπ η Πορτογαλία με 6 βαθμούς και η Γαλλία με 5. Στις θέσεις 9-16 θα συνεχίσουν η Σερβία και η Ουγγαρία. Στο 2ο γκρουπ η Γερμανία και η Πολωνία είχαν επίσης 6 και 5 βαθμούς αντίστοιχα. Στην 3η και την 4η θέση τερμάτισαν η Ισπανία και η Ουκρανία αντίστοιχα. Η μεγάλη «μάχη» έγινε στο 3ο γκρουπ, όπως περίμεναν και οι περισσότεροι λόγω της παρουσίας τριών ισχυρών ομάδων. Οι προκρίσεις κρίθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή και μάλιστα με τριπλή ισοβαθμία! Η Σουηδία, η Αυστρία και η οικοδέσποινα Ρωσία είχαν από 5 βαθμούς. Στα μεταξύ τους παιχνίδια όχι μόνο είχαν από μία νίκη, αλλά και το ίδιο σκορ: 3-2! Έτσι, μέτρησαν τα σετ όπου υπερτερούσε η Σουηδία με θετικό πρόσημο και από τις δύο αναμετρήσεις (13-8 με Αυστρία και 11-10, παρά την ήττα, με τη Ρωσία). Καλύτερη κόντρα στη Ρωσία ήταν στα σετ και η Αυστρία (στο κλείσιμο του σημερινού προγράμματος σκόρπισε απογοήτευση στους διοργανωτές) κι έτσι πέρασε ως 2η.  

Όλα τα ζευγάρια στο ταμπλό της 8άδας είναι κατά σειρά Πορτογαλία-Αυστρία, Πολωνία-Λευκορωσία, Σουηδία-Γαλλία και Γερμανία-Ελλάδα.

Η εθνική γυναικών της Κροατίας παρατάσσεται στη διοργάνωση με τις Λία Ράκοβατς, Ιβάνα Τουμπίκανετς, Πέτρα Πέτεκ και Ματέγια Τζέγκερ. Τα υπόλοιπα ζευγάρια στο ταμπλό των θέσεων 17-24 είναι Τουρκία-Λιθουανία, Σλοβενία-Αγγλία και Ιταλία-Ισπανία.

Στην πρώτη 8άδα των γυναικών προκρίθηκαν η Γερμανία, η Τσεχία (από το 1ο γκρουπ), η Ρουμανία, η Αυστρία (από το 2ο), η Ρωσία, η Πολωνία (από το 3ο), η Πορτογαλία και η Ουκρανία (από το 4ο).

Τα ζευγάρια των ημιτελικών: Γερμανία-Αυστρία, Ουκρανία-Τσεχία, Πορτογαλία-Ρωσία και Πολωνία-Ρουμανία

ΛΗΓΕΙ Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΟΥ ΜΕΤΣΟΒΟΥ

Στο εσωτερικό, πέρα από την αγωνιστική κίνηση στα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Α2 και των τοπικών κατηγοριών, αυτό το Σαββατοκύριακο παραμένουν σε εξέλιξη οι ηλεκτρονικές δηλώσεις συμμετοχής για το ανοιχτό πρωτάθλημα μικρών ηλικιών του Μετσόβου. Το τουρνουά διεξάγεται στις 3 και 4 Οκτωβρίου στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της πανέμορφης κωμόπολης και το οργανώνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α.–Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με τον δήμο Μετσόβου. Έχουν προκηρυχθεί οι κατηγορίες Νέων ανδρών-Νέων γυναικών, εφήβων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων, παμπαίδων-παγκορασίδων και μίνι παμπαίδων-μίνι παγκορασίδων. Οι δηλώσεις συμμετοχής γίνονται στο σάιτ της ομοσπονδίας (http://entries.httf.gr) μέχρι και αύριο. 

 

* Στην αριστερή φωτό ο Πάτρικ Φρανζίσκα. Συμπαίκτης του Γκιώνη στη Μπορούσια Ντίσελντορφ, αλλά αντίπαλος αύριο.

* Στη δεξιά φωτό η κορυφαία Κροάτισσα Λία Ράκοβατς

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ