Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πετυχημένη αρχή και οι γυναίκες, 3-1 το Βέλγιο

Xristoforaki-Toliou 2013_SEF

Xristoforaki-Toliou 2013_SEFΛίγες ώρες μετά την ανδρική ομάδα άρχισε επιτυχώς την προσπάθειά της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Εκατερίνμπουργκ και η εθνική γυναικών. Από τη θέση της επικεφαλής στο 4ο γκρουπ της 2ης κατηγορίας του θεσμού (Challenge Division), έκαμψε με 3-1 την αντίσταση του Βελγίου κι έκανε το πρώτο βήμα για την πρόκριση στο ταμπλό των θέσεων 17-24. Η ομάδα έμεινε αρχικά πίσω στο σκορ, αλλά κατάφερε να επικρατήσει με δύο νίκες της Κατερίνας Τόλιου και μία της Μαρίας Χριστοφοράκη. Η νίκη της τελευταίας στο τρίτο στη σειρά ματς ήρθε στα πέντε σετ και αποδείχτηκε πολύ κρίσιμη. Η εθνική μας θα δώσει αύριο τους δύο επόμενους αγώνες της στην πρώτη φάση της διοργάνωσης και φυσικά δεν θέλει απλά την πρόκριση, αλλά και ν’ αναδειχτεί νικήτρια στο γκρουπ Η. Θ’ αντιμετωπίσει την Αγγλία (στις 08:00 ώρα Ελλάδας) και τη Φινλανδία (στις 17:00). Στον άλλο αγώνα του γκρουπ η Αγγλία κατέβαλλε τη Φινλανδία με 3-0.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε τον πρώτο λόγο απέναντι στο Βέλγιο (το οποίο είχε νικήσει και στην τελευταία τους αναμέτρηση το μακρινό 2006 σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα), όμως δεν επιβεβαίωσε εύκολα τα προγνωστικά. Όχι μόνο γιατί στο εναρκτήριο ματς η Αγγελίνα Παπαδάκη (νούμερο 142 στην ευρωπαϊκή κατάταξη του Σεπτεμβρίου) ηττήθηκε με 3-1 σετ από την πρώτη Βελγίδα, τη Λίζα Λουνγκ (Νο 110), αλλά και γιατί συνάντησε γενικά μεγάλη αντίσταση.

Στον επόμενο αγώνα μπήκε στο τραπέζι η Κατερίνα Τόλιου (Νο 111) και στην πορεία φάνηκε ότι το αμυντικό στυλ παιχνιδιού της μέτρησε καθοριστικά για τη νικηφόρα πρεμιέρα. Αρχικά γιατί η πρωταθλήτρια Ελλάδας βρήκε τις διεξόδους στο 1-1 σετ με αντίπαλο τη Νάταλι Μαρτσέτι (Νο 146) και αφού πήρε το προβάδισμα στο 3ο σετ επικράτησε με διαφορά στο 4ο. Έπειτα, στο τελευταίο επί μέρους παιχνίδι, χρειάστηκε να διατηρήσει υψηλά στάνταρ απόδοσης και εναντίον της Λουνγκ. Μπορεί να έφτασε στη νίκη με το ευρύ 3-0, όμως τα δύο πρώτα σετ κρίθηκαν με οριακή διαφορά.

Ενδιάμεσα, η Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 153) και η Μάργκο Ντεγκράεφ (Νο 227) έδωσαν σκληρή αναμέτρηση από τη θέση 3. Αναμέτρηση κρίσιμη μάλιστα, γιατί το σκορ μεταξύ των ομάδων ήταν 1-1 εκείνη τη στιγμή. Η εξέλιξη ήταν συναρπαστική και η περσινή πρωταθλήτρια Ελλάδας έφτασε στην πολύτιμη νίκη με εξαιρετική απόδοση στα δύο τελευταία σετ, στα οποία ήταν πολύ ανώτερη. Στον πάγκο για το Βέλγιο κάθισε η Ελίν Λόιεν.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Βέλγιο-Ελλάδα 1-3:

Λίζα Λουνγκ-Αγγελίνα Παπαδάκη 3-1 (11-7, 11-6, 7-11, 11-8)

Νάταλι Μαρτσέτι-Κατερίνα Τόλιου 1-3 (8-11, 11-6, 8-11, 5-11)

Μάργκο Ντεγκράεφ-Μαρία Χριστοφοράκη 2-3 (8-11, 13-11, 11-3, 3-11, 5-11)

Λουνγκ-Τόλιου 0-3 (12-14, 9-11, 6-11)

Η τριάδα του Κώστα Βατσακλή συνεχίζει με την Αγγλία, με την οποία φαίνεται ότι θα κριθεί και η πρωτιά του γκρουπ. Κόντρα στη Φινλανδία, που θα είναι ο τελευταίο της αντίπαλος στο γκρουπ της Challenge Division φαντάζει ως μεγάλο φαβορί.

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ