Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Παίκτρια στην Ιταλία και προπονήτρια στην Ελλάδα η Νικουλάε!

Nikoulae forenand

Nikoulae forenandΕντυπωσιακή ανατροπή δεδομένων φέρνει διπλό ρόλο στη νέα αγωνιστική χρονιά για τη Λάουρα Νικουλάε, μία από τις κορυφαίες αθλήτριες, που έχουν εμφανιστεί στα ελληνικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης! Η πρώην διεθνής θα παίξει σε ομάδα 1ης κατηγορίας της Ιταλίας, ενώ στην Ελλάδα θ’ αφοσιωθεί στην προπονητική και δεν πρόκειται να ενισχύσει τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών στην Α1! Όλα έγιναν ξαφνικά την περασμένη εβδομάδα. Βγήκε η άδεια άσκησης επαγγέλματος από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και η Νικουλάε, που έχει σύμβαση με τον Άρη Νικαίας, επέλεξε να κρατήσει την προπονητική ιδιότητα. Ενημέρωσε σχετικά την πρωταθλήτρια Ελλάδας ομάδα του Πέρα και ξεκαθάρισε ότι δεν μπορεί να έχει παράλληλα τον ρόλο της αθλήτριας και να τη βοηθήσει και φέτος. Κι ενώ φαινόταν ότι, για πρώτη χρονιά, θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης, δέχτηκε πρόταση από την Ιταλία, απάντησε θετικά και υπέγραψε για μία σεζόν στον Ζευς.

Η Νικουλάε επρόκειτο να συνεχίσει για πέμπτη συνεχή χρονιά με τους πρωταθλητές της τελευταίας τριετίας και μπορούσε να τους διατηρήσει ανταγωνιστικούς και φέτος. Την ίδια ώρα όμως, είχε το μυαλό της και στο θέμα της έκδοσης άδειας άσκησης επαγγέλματος, καθώς είχε τελειώσει τη σχολή προπονητών Γ΄κατηγορίας. Η εξέλιξη ήρθε πριν από λίγες ημέρες, ακολούθως η τετράκις πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών ενημερώθηκε για τον νόμο κι έτσι αποφάσισε να κρατήσει την προπονητική και τη σύμβαση με το ιστορικό σωματείο της Νίκαιας.

«Δεν ήμουν έτοιμη να σταματήσω, γιατί εμένα πάνω απ’ όλα μου αρέσει να παίζω. Βγήκε όμως, η άδεια και δεν γινόταν να έχω παράλληλα και την αθλητική ιδιότητα.  Μίλησα με το Πέρα και εξήγησα ότι για να είμαστε απόλυτα σωστοί δεν γίνεται να παίξω φέτος», δήλωσε στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. η ρουμανικής καταγωγής αθλήτρια.

Την πρόταση από το ιταλικό σωματείο τη δέχτηκε πριν εκδοθεί η άδεια προπονητή και μέσω Ουγγαρέζας αθλήτριας, που είναι καλή της φίλη. Αν η εκκρεμότητα καθυστερούσε κι άλλο και η Νικουλάε άρχιζε αγώνες με το Πέρα δεν θα της επιτρεπόταν να παίξει παράλληλα και στην Ιταλία διότι δεν δίνουν τέτοιο δικαίωμα οι γείτονες. Μόλις όμως, ξεκαθάρισε ότι στην Ελλάδα θα έχει αποκλειστικά τον ρόλο της προπονήτριας επικοινώνησε ξανά με Ιταλία και πολύ γρήγορα ήρθε σε συμφωνία με τον Ζευς. Είναι ομάδα, που εδρεύει στη Σαρδηνία, πήρε τον τίτλο στην Ιταλία το 2014 και πέρσι πήγε στον τελικό των πλέι οφ. Φέτος έχει χάσει μέρος της δύναμής της και στοχεύει στην παραμονή στην Α1. Η Νικουλάε, που στο κοντινό παρελθόν έχει αγωνιστεί και στη Γαλλία, συμφώνησε να μετάσχει σ’ έναν αριθμό παιχνιδιών από 6 έως 10. Το πρωτάθλημα θ’ αρχίσει στις 10 Οκτωβρίου, αλλά για τον Ζευς έχει κανονιστεί ότι θα κάνει την πρεμιέρα του στις 22 του ίδιου μήνα. Θα παίξει εντός έδρας μάλιστα, με τη Νορμπέλο, την πρώην ομάδα της Αγγελίνας Παπαδάκη.

«Τελικά, σε κάθε εμπόδιο μπορείς να βρίσκεις λύσεις, αν ψάχνεις. Όλα είναι θέμα δουλειάς και φυσικά χρειάζεται να μην επαναπαύεσαι και να έχεις διάφορες γνωριμίες και ανθρώπους που αναγνωρίζουν την αξία σου», είπε με αφορμή τη μεταγραφή στην Ιταλία η 41χρονη πρωταθλήτρια και συμπλήρωσε: «Στεναχωρήθηκα με αυτό που έγινε με το Πέρα, στεναχωρήθηκαν και τα στελέχη του σωματείου. Ήταν σταθερά ο σύλλογός μου τα τελευταία χρόνια και συνεχίζω, όποτε μπορώ, να κάνω προπονήσεις στην αίθουσά του στο Βυζαντινό. Μόλις οριστικοποιήθηκε ότι θα είμαι μόνο προπονήτρια είπα μέσα μου «τί γίνεται τώρα», αλλά ευτυχώς βρέθηκε αυτή η εξαιρετική περίπτωση από την Ιταλία. Είναι πολύ δύσκολο να τα συνδυάσω, αλλά θα το παλέψω και θα δούμε το αποτέλεσμα στο τέλος. Πάντως, έχω άλλους ρυθμούς με την προπονητική τα τελευταία δύο χρόνια και κάνουμε σοβαρή δουλειά στον Άρη Νικαίας». Σημειωτέον ότι τον Αύγουστο η Νικουλάε οργάνωσε για αθλήτριες του Άρη και συμμετοχή σε 8ήμερο προπονητικό καμπ στο εξωτερικό, κάτι που αποτέλεσε καινούργια και φυσικά πολύτιμη εμπειρία. Πήγε στην Κοστάντζα της Ρουμανίας με τις 13χρονες Ευαγγελία Τρωαδίτη, Χρυσάνθη Κοντονικολή, αλλά και την 11χρονη Μαλαματένια-Ειρήνη Παπαδημητρίου του Γ.Α.Ο. Πειραιά.

Η Κοστάνζα είναι ο σύλλογος, στον οποίο αναδείχτηκε η πολύπειρη αθλήτρια και μάλιστα το 1991 έφτασε με τη φανέλα του στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου «Νάνσι Έβανς». Η ομάδα έχασε από τη γερμανική Ντούλμεν, αλλά η ίδια στα 17 της χρόνια είχε σημειώσει εντυπωσιακή νίκη απέναντι σε «αστέρι» της εποχής, την Όλγα Νέμες. Πριν έρθει στην Ελλάδα η Νικουλάε είχε πολλές συμμετοχές με τις «μικρές» εθνικές ομάδες της Ρουμανίας και κατέκτησε 6 ευρωπαϊκά μετάλλια στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων.

* Από τη στιγμή, που το Πέρα δεν θα εμφανίσει το ίδιο ισχυρό ρόστερ (συνεχίζει πάντως, με την Όλγα Γεωργοπούλου, ενώ πήρε τη Δήμητρα-Θωμαΐδα Τσεκούρα) ως μοναδικά φαβορί για τον τίτλο στην Α1 γυναικών εμφανίζονται ο Ολυμπιακός και ο Δ.Α.Ο. Ταύρου. Οι Πειραιώτες απέκτησαν την Αγγελίνα Παπαδάκη και συνεργάζονται ξανά ύστερα από έναν χρόνο με τη Γεωργία Ζαβιτσάνου. Η ομάδα του Ταύρου έκανε συμφωνία με τη Σέρβα Μόνικα Μόλναρ. Τα μεταξύ τους ντέρμπι θα γίνουν στις 19 Δεκεμβρίου και στις 26 Μαρτίου για την 6η και τη 13η αγωνιστική αντίστοιχα (στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. httf.grέχουν αναρτηθεί τα προγράμματα σε όλα τα πρωταθλήματα).

* Τη Φούλντα υποδέχεται αύριο η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη για την 3η αγωνιστική της γερμανικής λίγκας. Ο αγώνας αρχίζει στις 16:00 ώρα Ελλάδας και μεταδίδεται ζωντανά στο ίντερνετ από το ttbl.de. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ