Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πολύτιμες εμπειρίες και στα ατομικά του κροατικού όπεν για Γερασιμάτου, Παπαδημητρίου

Croatian open_anamnistiki_oloi

Croatian open_anamnistiki_oloiΤη συμμετοχή της Ιωάννας Γερασιμάτου και της Μαλαματένιας-Ειρήνης Παπαδημητρίου στα ατομικά αγωνίσματα των κορασίδων περιλάμβανε η σημερινή προτελευταία ημέρα στο κροατικό τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Τα κορίτσια αποκλείστηκαν στα γκρουπ του απλού και στον 1ο γύρο του διπλού, αλλά βέβαια δεν ήταν η διάκριση το ζητούμενο στην παρθενική έξοδό τους σε διεθνές όπεν. Στα 14 χρόνια της η Γερασιμάτου και στα 11 η Παπαδημητρίου ήθελαν να κάνουν καλές εμφανίσεις και ν’ αποκομίσουν χρήσιμες εμπειρίες. Με αυτό το δεδομένο το τεστ ήταν θετικό. Έκαναν και το Σάββατο αξιόλογα παιχνίδια, χτες προχώρησαν στο ταμπλό του ομαδικού και είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους με αθλήτριες υψηλού επιπέδου. Η ελληνική παρουσία ολοκληρώθηκε απόψε στο Βαραζντίν. Θυμίζουμε ότι πολύ καλές εντυπώσεις άφησαν και οι έφηβοι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Ξάνθος Παναγόπουλος με τον πρώτο να φτάνει σε αγώνα για μετάλλιο στο διπλό νέων. Τα παιδιά αγωνίστηκαν υπό τις οδηγίες του προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργου Χριστοφοράκη. Στο όπεν εργάζεται ως competition manager της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.) o Δημοσθένης Μεσσήνης (στην αναμνηστική φωτό διακρίνονται όλοι μαζί στο γυμναστήριο των αγώνων).

Στα προκριματικά του απλού κορασίδων δημιουργήθηκαν 13 γκρουπ. Η Γερασιμάτου μετείχε στο 8ο και σημείωσε 1 νίκη και 2 ήττες. Στο εναρκτήριο παιχνίδι της δεν μπόρεσε να προβάλλει μεγάλη αντίσταση στη Βελγίδα Νατάσα Κόζουλαπ και ηττήθηκε με 3-0 σετ (8-11, 4-11, 3-11). Το μεσημέρι όμως, νίκησε με ευκολία 3-0 την Κροάτισσα Ιβόνα Στρίγκα (11-5, 11-3, 11-5), ενώ ήταν εξαιρετική στο τελευταίο της ματς με αντίπαλο την επικεφαλής (και νικήτρια εν τέλει) του γκρουπ, Ρωσίδα Ντάρια Αζαρένκοβα. Πήρε το 1ο σετ στην παράταση, ήταν γενικά ανταγωνιστική, ώσπου κάμφθηκε με 3-1 σετ (12-10, 7-11, 8-11, 7-11).

Η μικρότερη της παρέας, η Παπαδημητρίου, αγωνίστηκε στο 12ο και προτελευταίο γκρουπ. Έμεινε τελευταία χωρίς νίκη, όμως παρουσίασε καλό αγωνιστικό πρόσωπο και είναι ενδεικτικό ότι έχασε δύο ματς στα πέντε σετ. Στον πρώτο της αγώνα λίγο έλειψε να δημιουργήσει την έκπληξη κόντρα στην επικεφαλής του γκρουπ, την Κροάτισσα Κλάρα Μπάρντακ. Πήρε οριακά το 1ο σετ, έχασε εύκολα τα άλλα δύο, όμως αντέδρασε και πήγε το ματς στο 5ο σετ. Εκεί λύγισε με διαφορά δύο πόντων (12-10, 1-11, 3-11, 11-6, 9-11). Καλό ρυθμό κράτησε και στον επόμενο αγώνα με αντίπαλο την Αυστριακή Βερένα Ρόσνερ. Έδωσε νέο ντέρμπι, προηγήθηκε με 2-0 σετ, όμως στο τέλος κάμφθηκε με 3-2 (11-4, 11-7, 9-11, 8-11, 7-11). Το βράδυ έκλεισε τα παιχνίδια της απέναντι στη Σέρβα Ραντμίλα Τόμινιακ και ηττήθηκε με 3-1 σετ (5-11, 2-11, 11-6, 8-11).

Στο διπλό κορασίδων οι Γερασιμάτου/Παπαδημητρίου είχαν το απόγευμα του Σαββάτου αμφίρροπη αναμέτρηση στον 1ο γύρο (σ.σ. των «32»), ώσπου αποκλείστηκαν με 3-2 σετ από τις Αυστριακές Σελίνα Λίτνερ/Βερένα Ρόσνερ. Αξιοσημείωτο ότι έχασαν και τα τρία σετ με διαφορά δύο πόντων (11-6, 9-11, 9-11, 11-7, 9-11).

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ