Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο πλευρό του Σγουρόπουλου με διπλό ρόλο ο Παπαγεωργίου στο Ευρωπαϊκό Τοπ 10

Papageorgiou skeptikos

Papageorgiou skeptikosΗ ταυτόχρονη διεξαγωγή δύο μεγάλων ατομικών διοργανώσεων με ελληνική συμμετοχή έφερε την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. μπροστά  σ’ έναν εντελώς ασυνήθιστο προβληματισμό. Στο τριήμερο από τις 16 έως τις 18 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί στο Χάλμσταντ της Σουηδίας το Παγκόσμιο Κύπελλο των ανδρών, όπου θα είναι παρών για δεύτερη σερί χρονιά ο Παναγιώτης Γκιώνης και ακριβώς στις ίδιες ημέρες υπάρχει στο Μπουζάου της Ρουμανίας το Ευρωπαϊκό Τοπ 10 των νέων, όπου ο Γιάννης Σγουρόπουλος έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στην κατηγορία των παίδων για πρώτη φορά στην καριέρα του! Δεδομένου ότι δουλεύει ένας ομοσπονδιακός προπονητής στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το θέμα της τεχνικής καθοδήγησης των δύο αθλητών σε αυτές τις αποστολές απασχόλησε άμεσα την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., και η είδηση είναι ότι για το Μπουζάου επιλέχθηκε ο Κώστας Παπαγεωργίου! Ο μόνιμος την τελευταία εξαετία πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών και βασικό μέλος της εθνικής ανδρών θ’ αναλάβει διπλό ρόλο στο πλευρό του Σγουρόπουλου. Θα τον κοουτσάρει, αλλά θα είναι και βοηθός (sparring) στην προπόνησή του.

Ο Κώστας Βατσακλής, τεχνικός υπεύθυνος των εθνικών ομάδων, θα είναι μαζί με τον Γκιώνη στο Χάλμσταντ. Από τη μια πλευρά το γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια τον κοουτσάρει σταθερά στα μεγάλα αγωνιστικά ραντεβού (εκτός δηλαδή από Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στο Παγκόσμιο Κύπελλο, στο Τοπ 16 της Ευρώπης και στα World Tour) κι από την άλλη η ξεχωριστή σημασία ενδεχόμενης διάκρισης στην αρχή μίας ολυμπιακής χρονιάς, δημιούργησαν την αναγκαιότητα της δικής του παρουσίας και στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2015. Επί τη ευκαιρία ο Γκιώνης μεταβαίνει σήμερα στο Ντίσελντορφ για αγώνες πρωταθλήματος με την Μπορούσια.

Αυτό που ήταν δύσκολο ν’ απαντηθεί λοιπόν, ήταν το ερώτημα ποιος θα καθίσει στον πάγκο του Σγουρόπουλου. Αφού εξέτασε όλες τις παραμέτρους ο Βατσακλής εισηγήθηκε στην ομοσπονδία ότι ο 15άχρονος πρωταθλητής χρειάζεται εξίσου έναν sparring partner για να είναι έτοιμος αγωνιστικά, όσο κι έναν κόουτς. Ιδανικός γι’ αυτόν τον συνδυαστικό ρόλο κρίθηκε ο Παπαγεωργίου και επιλέχθηκε μετά από πολλή σκέψη. Απόφαση, που δέχτηκε με χαρά και ο ίδιος ο πολύπειρος άσος.

Η διπλή βοήθεια προς τον νεαρό διεθνή στο Τοπ 10 είναι ότι πέρα από την τεχνική καθοδήγηση στους αγώνες του θα έχει κι έναν αθλητή να παίζει μαζί του στις προπονήσεις, διότι θα είναι μόνος του στο Μπουζάου και θα βρεθεί για πρώτη φορά σε μία κορυφαία διοργάνωση. Επιπλέον, ως αρχηγός της εθνικής ομάδας ο Παπαγεωργίου διαθέτει και την προπονητική ματιά. Διακρίνεται μεταξύ άλλων, για την ωριμότητα και την ηρεμία του, ενώ μέτρησε και το στοιχείο ότι φέτος έχει συμπαίκτη τον Σγουρόπουλο στον Ολυμπιακό και τον γνωρίζει καλά μέσα και από τις προπονήσεις τους στην εθνική ομάδα. Φυσικά, θα έχει στενή συνεργασία στη διάρκεια της προετοιμασίας, αλλά και συχνή επαφή στις ημέρες των αγώνων με τον Κώστα Βατσακλή, ο οποίος ήταν τον Ιούλιο στον πάγκο της εθνικής παίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κι έχει εικόνα για τους αντιπάλους του Σγουρόπουλου.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου πραγματοποιήθηκε χτες στην Πάτρα συγκέντρωση με τα τοπικά σωματεία. Ήταν παρόντες εκπρόσωποι από 18 σωματεία και συζήτησαν διάφορα προβλήματα που τους απασχολούν με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη, τον πρόεδρο της Τοπικής Επιτροπής Δυτικής Ελλάδας όπως και της Τεχνικής Επιτροπής της ομοσπονδίας Παναγιώτη Τζόβολο και τον ομοσπονδιακό περιφερειακό προπονητή Σωτήρη Ζήκο.

Από κει και πέρα η συζήτηση επικεντρώθηκε σε θέματα ανάπτυξης, καθώς η Τοπική Επιτροπή θ’ ασχοληθεί έντονα και με το κομμάτι του σχολικού αθλητισμού, στο οποίο θα δώσει βάρος ο δήμος Πάτρας. Γι’ αυτόν τον λόγο, μετά τη συγκέντρωση ο Μανώλης Κολυμπάδης επισκέφτηκε τον αντιδήμαρχο και υπεύθυνο στον τομέα αθλητισμού του δήμου Τάκη Πετρόπουλο. Ύστερα από εποικοδομητική κουβέντα συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά φέτος στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού στα σχολεία, όπως και για το αναπτυξιακό τουρνουά της ομοσπονδίας στην πόλη για το οποίο το άθλημα θα έχει πλήρη βοήθεια από τον δήμο. Να σημειωθεί ότι ο παλιός διακεκριμένος αθλητής του μπάσκετ και ο επικεφαλής της διοίκησης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. είναι φίλοι από τη δεκαετία του ’70, όταν ο Πετρόπουλος μεσουρανούσε στον Απόλλωνα Πατρών και ο δεύτερος ήταν προπονητής στο τμήμα πινγκ πονγκ του ίδιου σωματείου.

* Στην Πάτρα εξάλλου, αρχίζει αύριο Παρασκευή και ολοκληρώνεται την προσεχή Κυριακή η δεύτερη φετινή σχολή διαιτησίας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., που έρχεται αμέσως μετά από αυτή της Αθήνας. Το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, καθώς έχουν δηλώσει συμμετοχή 25 άτομα. Και αυτό το τριήμερο θα διδάξει η διεθνής επιδιαιτητής από τη Θεσσαλονίκη Μαρία Τσίπου.  

 

* Φωτό του Βασίλη Καραουλάνη με τον Κώστα Παπαγεωργίου σε ανάπαυλα αγώνα του στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ