Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Υψηλά ασιατικά εμπόδια για Γκιώνη στο αυστριακό World Tour

Kim Donghyun

Kim DonghyunΤην αγωνιστική του κατάσταση και σε ατομικού χαρακτήρα διοργάνωση ήρθε η ώρα να τεστάρει ο Παναγιώτης Γκιώνης. Αφού μετείχε με την Μπορούσια Ντίσελντορφ στις πρόσφατες πρεμιέρες του Τσάμπιονς Λιγκ και της γερμανικής λίγκας, τώρα θα κάνει πολύ χρήσιμο τεστ και στο World Tour της Αυστρίας, το οποίο παραδοσιακά συγκεντρώνει αθλητές απ’ όλες σχεδόν τις μεγάλες δυνάμεις της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Το τουρνουά γίνεται από αύριο Τετάρτη έως τις 6 Σεπτεμβρίου στην πόλη Βελς. Ο σημερινός «χάλκινος» πρωταθλητής Ευρώπης του 2013 αναχωρεί αύριο από την Αθήνα μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή και θ’ αρχίσει την προσπάθειά του την Πέμπτη από το διπλό ανδρών. Στο απλό θα παίξει απευθείας την Παρασκευή στο ταμπλό χάρη στην υψηλή θέση του στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης. Ο πρώτος από τους seeding παίκτες, που πιθανότατα θα βρει μπροστά του αν περάσει τον 1ο  γύρο, είναι ο Κορεάτης Κιμ Ντονγκ Χιουν (φωτό). Η κλήρωση πάντως, δεν τον ευνόησε γιατί αν προχωρήσει στον 3ο γύρο θα συναντήσει μάλλον το 2ο φαβορί του αγωνίσματος, τον Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι.

Το επαμειβόμενο όπεν της Αυστρίας είναι της κατηγορίας Major, του δεύτερου δηλαδή, επιπέδου δυναμικότητας στη σειρά της διεθνούς ομοσπονδίας (I.T.T.F.), ύστερα από τη Super. Θα πάρουν μέρος περίπου 300 αθλητές και αθλήτριες από 48 χώρες όλου του κόσμου! Από την Ασία, τη Βόρεια Αμερική, τη Νότια Αμερική, την Αφρική και φυσικά την Ευρώπη. Με άλλα λόγια η διοργάνωση θα μοιάζει με …Παγκόσμιο πρωτάθλημα και θα δώσει την ευκαιρία στον Γκιώνη να δώσει δυνατές αναμετρήσεις τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Εκατερίνμπουργκ.

Στο απλό ανδρών ο σπουδαίος αμυντικός κληρώθηκε στο κάτω μέρος του ταμπλό των «64». Ο πρώτος του αντίπαλος θα προέλθει από τα προκριματικά, τα οποία ανοίγουν αύριο το αγωνιστικό πρόγραμμα. Όταν ολοκληρωθούν θα γίνει νέα κλήρωση και οι προκριθέντες θα βρουν τους 32, που βρέθηκαν κατευθείαν στον 1ο γύρο. Σε περίπτωση πρόκρισης στον 2ο γύρο ο Γκιώνης θ’ αντιμετωπίσει μάλλον τον νεαρό Κιμ Ντονγκ Χιουν από την Κορέα, που είναι νούμερο 41 στην κατάταξη των ανδρών και 8 σε εκείνη των αθλητών έως 21 ετών.

Αν επιτύχει νέα νίκη τον περιμένει μεγαλύτερη πρόκληση. Στον γύρο των «16» θα κοντραριστεί πιθανότατα με τον Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι, ο οποίος ως νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης είναι 2ο φαβορί των αγώνων (το 1ο είναι ο Γερμανός Ντιμίτρι Οβτσάροφ). Στο διπλό ο Γκιώνης θ’ αγωνιστεί με τον επίσης αμυντικό Άνταμ Πατάντιους από την Ουγγαρία. Ως γνωστόν, θα τον έχει συμπαίκτη και στο διπλό του επικείμενου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, συνεπώς έχει ξεχωριστή σημασία η συμμετοχή του και σε αυτό το αγώνισμα του δυνατού όπεν. Οι δύο αθλητές θ’ αρχίσουν τα παιχνίδια τους στο διπλό από τους προκριματικούς γύρους. Η σχετική κλήρωση δεν είχε γίνει μέχρι νωρίς το βράδυ της Τρίτης.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ