Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μέσα στον στόχο όλες οι ομάδες, 1ες στον όμιλο τους και οι κορασίδες, στη 2η θέση νέοι και παίδες

Οι εθνικές ομάδες μικρών ηλικιών είχαν μόνο νίκες στο Σβέσατ, στη σημερινή δεύτερη μέρα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων, και είναι άπασες μέσα στον στόχο της ανόδου στην Α΄ κατηγορία του θεσμού! Κατ’ αρχάς μετά τις νεάνιδες, που ολοκλήρωσαν από χτες τα παιχνίδια τους στην πρώτη φάση, το μεσημέρι αναδείχτηκαν νικήτριες στον όμιλό τους και οι κορασίδες σημειώνοντας μάλιστα το 3 στα 3! Τελευταίο «θύμα» τους η Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 3-2 σε νέο συναρπαστικό αγώνα. Λίγο νωρίτερα έκλεισαν με θετικό τρόπο τα παιχνίδια τους στα γκρουπ της 2ης κατηγορίας και τα ανδρικά ελληνικά συγκροτήματα. Οι νέοι νίκησαν κατά κράτος τη Βουλγαρία με 3-0, οι παίδες ξεπέρασαν το υψηλό εμπόδιο του Ισραήλ σε αγώνα-θρίλερ με 3-2. Κατέκτησαν αμφότεροι τη 2η θέση στους ομίλους τους (σ.σ. οι νέοι ύστερα από τριπλή ισοβαθμία στην κορυφή) και διατηρούν ελπίδες για την άνοδο. Όλες οι ομάδες μας θα μάθουν το βράδυ τους αντιπάλους τους στην επόμενη φάση, αφού συνεχίζονται τα γκρουπ, ενώ πρέπει να ολοκληρωθούν και οι πρώτοι πλέι οφ αγώνες μεταξύ των χωρών, που τερμάτισαν στην 3η θέση των ομίλων της 1ης κατηγορίας.

Οι νέοι είχαν υπέρ τους τα προγνωστικά στον αγώνα με τη Βουλγαρία, το επιβεβαίωσαν, αλλά πιο δύσκολα απ’ ό,τι δείχνει το τελικό 3-0. Στο εναρκτήριο ματς ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος επιβλήθηκε του Τσόλοφ με 3-1 σετ. Στη συνέχεια ο Γιάννης Παπαδάκης και ο Ηλίας Μιχαηλίδης πέτυχαν οριακές νίκες (3-2) εναντίον του Ντένεφ και του Τσόνεφ αντίστοιχα. Ο Παπαδάκης επικράτησε με 11-6 στο 5ο σετ και ο Μιχαηλίδης με 11-8. Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ Ι η Σλοβενία λύγισε τη Λευκορωσία με 3-2 και δημιουργήθηκε τριπλή ισοβαθμία με την Ελλάδα στους 5 βαθμούς! Εκεί ευνοήθηκε η Λευκορωσία, καθώς στα ματς με Ελλάδα και Σλοβενία είχε 5 επί μέρους παιχνίδια υπέρ και 4 κατά. Η εθνική μας πήρε τη 2η θέση με 4 υπέρ-4 κατά και η Σλοβενία έμεινε 3η με 4-5. Η εθνική νεανίδων δεν έχει σήμερα αγώνα, καθώς βρέθηκε σε γκρουπ των τριών ομάδων. Όπως είναι γνωστό είχε εξασφαλίσει την 1η θέση με νίκες εναντίον της Εσθονίας (3-1) και της Λιθουανίας (3-2). Σήμερα η Εσθονία νίκησε 3-1 τη Λιθουανία και κατετάγη 2η στο γκρουπ Ι.

Οι παίδες υπερίσχυσαν στις λεπτομέρειες του Ισραήλ. Ήταν δύο φορές πίσω στο σκορ και στο τέλος πανηγύρισαν με 3-2 τη νίκη και τη 2η θέση, που τους κρατάει στο κυνήγι της ανόδου. Ο Νίκος Αντωνιάδης τοποθετήθηκε και πάλι πρώτος παίκτης και στο ξεκίνημα έχασε με 3-0 σετ από τον Νταβίντοφ. Ακολούθως ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης ξεπέρασε το εμπόδιο του Σιμόν με 3-1 σετ, αλλά στο πολύ αμφίρροπο ματς του διπλού η εθνική μας βρέθηκε ξανά πίσω στο σκορ. Οι Αγγελάκης/Αντωνιάδης κάμφθηκαν με 3-2 και το κόντρα σετ έληξε με οριακή διαφορά (11-9). Η τελική…αντεπίθεση των παιδιών έγινε στο απλό. Ο Αντωνιάδης κατέβαλλε τον Σιμόν με 3-0 και στο πέμπτο ματς ο Αγγελάκης επικράτησε του Νταβίντοφ με 3-1 σετ. Πρέπει να σημειωθεί ότι στο ματς του Αγγελάκη ήταν πολύ κρίσιμο το 2ο σετ. Σ’ εκείνο το σημείο ο Ισραηλινός είχε δύο σετ μπολ και παράλληλα προηγείτο με 1-0 στα σετ. Ο Έλληνας «αμυντικός» έκανε την ανατροπή και με καλύτερη ψυχολογία πια ανέβασε απόδοση και πήρε και τα επόμενα δύο σετ με διαφορά. Στο άλλο ματς της τελευταίας αγωνιστικής του γκρουπ η Μολδαβία επιβλήθηκε και της Σκωτίας με 3-1 και αναδείχτηκε νικήτρια χωρίς ήττα. Το Ισραήλ πήρε την 3η θέση και η Σκωτία έμεινε τελευταία.

Οι κορασίδες ολοκλήρωσαν το γκρουπ Ι με τις καλύτερες εντυπώσεις. Μετά τα θετικά αποτελέσματα εναντίον της Σλοβακίας και της Φιλανδίας, το μεσημέρι έφυγαν αλώβητες κι από την εξαιρετικά δύσκολη αναμέτρηση με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Στην αρχή η Γεωργία Χατζηλυγερούδη έχασε από την Κνέζοβιτς με 3-1 σετ. Ακολούθως η Φιλία Εμίρη ξεπέρασε την αντίσταση της Σαλίχοβιτς με 3-1 και ισοφάρισε, όμως στο διπλό κόντρα στις ίδιες αθλήτριες οι διεθνείς μας κάμφθηκαν με 3-1. Στον τέταρτο στη σειρά αγώνα, οι δύο πρώτες παίκτριες, η Εμίρη με την Κνέζοβιτς, έδωσαν πολύ γερή αναμέτρηση και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια με ψυχραιμία και πείσμα είχε τον πρώτο λόγο στα πιο κρίσιμα σημεία. Βγήκε νικήτρια με 3-2 σετ κι έδωσε την ευκαιρία στη Χατζηλυγερούδη να κυνηγήσει την καθοριστική νίκη στο φινάλε εναντίον της Σαλίχοβιτς. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού κορασίδων μπήκε στο τραπέζι με άριστη ψυχολογία, επέβαλλε το παιχνίδι της και πήρε εύκολα τα δύο πρώτα σετ με 11-5 και 11-2! Η συνέχεια είχε διαφορετική εικόνα όμως, καθώς η Βόσνια βρήκε ρυθμό και ισοφάρισε σε 2-2. Η Χατζηλυγερούδη δεν πτοήθηκε και στο 5ο σετ ξέφυγε μετά το 6-6 και κράτησε τη διαφορά. Η Ελλάδα πήρε με το απόλυτο των νικών την πρωτιά και συγκέντρωσε 6 βαθμούς. Στο δεύτερο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής η Φιλανδία έφτασε σε αξιοσημείωτη νίκη επί της Σλοβακίας με 3-2, όμως τη 2η θέση πήραν οι Σλοβάκες ευνοημένες από τριπλή ισοβαθμία με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και τη Φιλανδία στους 4 βαθμούς. Στους μεταξύ τους αγώνες είχαν από μία νίκη οι τρεις τους και με το ίδιο σκορ (3-2)! Στην 3η θέση αρκέστηκε η Φιλανδία και στην 4η η Βοσνία/Ερζεγοβίνη.

                                                                               

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ