Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χωρίς τον Κρεάνγκα το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στη Βέροια

Afisa Veroia_Camp_Ethnikes

Afisa Veroia_Camp_EthnikesΕπιφύλαξε είδηση η αποστολή για το προπονητικό καμπ των εθνικών μας ομάδων στη Βέροια, που ανακοίνωσε το απόγευμα, στην προπόνηση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Κώστας Βατσακλής. Ο Καλλίνικος Κρεάνγκα δεν θα μπορέσει για οικογενειακούς λόγους να πάει στην πρωτεύουσα της Ημαθίας. Ζήτησε να μείνει και να προπονηθεί στην Αθήνα και το αίτημά του έγινε δεκτό. Πέρα από το απρόοπτο με τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή, η τελική επιλογή για τον ομοσπονδιακό προπονητή προέκυψε ύστερα κι από τις προπονήσεις των πρώτων πέντε ημερών στο φαληρικό στάδιο. Στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, που θ’ αρχίσει την προσεχή Τρίτη και θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 19 του μήνα, θα πάρουν μέρος 14 διεθνείς, 9 άνδρες και 5 γυναίκες και όλοι οι αθλητές θα γίνουν 16 με την προσθήκη του Ούγγρου Ντάνιελ Κοσίμπα και του Φινλανδού Μπένεντεκ Όλαχ. Πέρα από τον Κρεάνγκα έμειναν έξω από την αποστολή ο Λευτέρης Μάκρας και η Κωνσταντίνα Παρίδη.

Στη Βέροια στο μεταξύ, ο ερχομός των εθνικών μας ομάδων αποτελεί ξεχωριστό γεγονός, το οποίο έχει προβληθεί από τα σωματεία Α.Σ.Ε.Α Βέροιας, Ο.Ε.Α. Βέροιας και τον δήμο της πόλης, που είναι συνδιοργανωτές με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α.. Στους δρόμους έχει κυκλοφορήσει σχετική αφίσα, στην οποία φυσικά, δεσπόζει η εθνική ανδρών για την ιστορική επιτυχία της το 2013, στην Αυστρία, όταν αναδείχτηκε δευτεραθλήτρια Ευρώπης (βλέπετε στη φωτό).

Οι αθλητές και οι αθλήτριες, που επιλέχθηκαν για το καμπ, είναι οι εξής:

1. Παναγιώτης Γκιώνης

2. Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου

3. Κωνσταντίνος Λαγογιάννης

4. Τάσος Ρηνιώτης

5. Γιώργος Κωνσταντινόπουλος

6. Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος

7. Γιάννης Παπαδάκης

8. Κωνσταντίνος Αγγελάκης

9. Γιάννης Σγουρόπουλος

10. Αγγελίνα Παπαδάκη

11. Μαρία Χριστοφοράκη

12. Φιλαρέτη Εξάρχου

13. Γεωργία Ζαβιτσάνου

14. Κατερίνα Τόλιου

* Ο Κρεάνγκα, ο Μάκρας και η Παρίδη θα συνεχίσουν τις προπονήσεις στην Αθήνα με πρόγραμμα που πήραν από τον ομοσπονδιακό τεχνικό. Ο πρώτος μάλιστα, έχει πολύ γρήγορα τις πρώτες αγωνιστικές υποχρεώσεις με την ομάδα του την Ενεμπόν, αφού στο διάστημα 21 με 23 Αυγούστου διεξάγεται η εναρκτήρια αγωνιστική στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

* Ο Παναγιώτης Γκιώνης εξάλλου (που αγωνίζεται κι αυτός στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με την Μπορούσια), αναχώρησε σήμερα για το Σικάγο, όπου την Κυριακή θα πάρει μέρος σε επαμειβόμενο τουρνουά με προσκλήσεις. Το διοργανώνουν ιδιώτες, έχει βασικά τον χαρακτήρα επίδειξης κι εκτός από τον Έλληνα πρωταθλητή προσκλήθηκαν από μεγάλα ονόματα ο Βέλγος Ζαν Μισέλ Σέιβ, ο Γερμανός Μπάστιαν Στέγκερ και ο Πολωνός Λουτσιάν Μπλάστζικ. Ο Γκιώνης θα παίξει στην αμερικανική μεγαλούπολη την Κυριακή, θα πάρει αμέσως μετά την πτήση της επιστροφής, όμως δεν αναμένεται να προλάβει την αναχώρηση των εθνικών ομάδων για το καμπ και θα πάει μόνος του στη Βέροια την Τρίτη.  

* Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου και ώρα 09:00 ανοίγει η σεζόν και για το κλιμάκιο επιλέκτων Δυτικής Ελλάδας. Οι προπονήσεις γίνονται στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο στην Πάτρα. Στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας (httf.gr) έχουν ανακοινωθεί τα ονόματα όλων των αθλητών και των αθλητριών, που προσκλήθηκαν στη θερινή προετοιμασία από τον ομοσπονδιακό προπονητή Σωτήρη Ζήκο.

* Την Τετάρτη 19 Αυγούστου στις 18:00 θ’ αρχίσει τη λειτουργία του για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016 το κλιμάκιο επιλέκτων αθλητών κι αθλητριών της Βόρειας Ελλάδας. Με βάση αυτό το πλάνο η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παρακαλεί τους προπονητές των σωματείων ευθύνης της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας να επικοινωνήσουν με τον ομοσπονδιακό προπονητή Θανάση Στάθη ή με το γραφείο της Τ.Ε.Β.Ε. (2310-237108) έως  τη Δευτέρα 17 Αυγούστου για να προγραμματιστούν οι δράσεις στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την έναρξη της περιόδου.

                                                          

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ