Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Βατσακλής: «Θ’ ανταπεξέλθουμε στις προκλήσεις της νέας σεζόν»

Kre me_Vatsa_proponisi

Kre me_Vatsa_proponisiΟρεξάτοι κι ευδιάθετοι οι διεθνείς αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης πραγματοποίησαν σήμερα την επίσημη πρώτη τους προπόνηση για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Το ραντεβού είχε δοθεί για το απόγευμα στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και αποτέλεσε την έναρξη σε μία σεζόν μεστή από σπουδαίες διοργανώσεις και ποικίλες προκλήσεις. Στην πρεμιέρα παρέστησαν οι 14 από τους 17 προσκληθέντες στις προεθνικές ομάδες (8 άνδρες και 6 γυναίκες) και δικαιολογημένα απόντες ήταν ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, που είχαν μία ημέρα επιπλέον άδεια, καθώς και ο Λευτέρης Μάκρας, ο οποίος ορκίστηκε σήμερα γιατρός και πήρε το πτυχίο του. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Βατσακλής καλωσόρισε τους αθλητές και τις αθλήτριες του, είπε ότι θα τους ανακοινώσει την Παρασκευή την αποστολή για το προπονητικό καμπ στη Βέροια και με δήλωσή του εξέφρασε την απόλυτη αισιοδοξία του για μία ακόμα παραγωγική χρονιά.

Οι διεθνείς γυμνάστηκαν μέχρι νωρίς το βράδυ και από αύριο αρχίζουν τις διπλές προπονήσεις, συν τη δουλειά στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης. Μέχρι και το Σάββατο το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει φυσική κατάσταση νωρίς το πρωί στο Τροκαντερό, προπόνηση στο τραπέζι από τις 10.30 έως τις 12.30 και άλλη μία το απόγευμα από τις 6 έως τις 9. Την Κυριακή θα υπάρχει ρεπό και τη Δευτέρα το μεσημέρι οι εθνικές ομάδες θ’ αναχωρήσουν για το Σέλι. Θυμίζουμε ότι στη διάρκεια του καμπ (11 έως 19 Αυγούστου) θα μένουν στην πανέμορφη ορεινή τοποθεσία, ενώ οι προπονήσεις θα γίνονται στο Φιλίππειο γυμναστήριο, στη Βέροια. Στην αθλητική εκδήλωση (που ήδη διαφημίζεται έντονα από τους ανθρώπους του αθλήματος στην πόλη με αφίσες και μπάνερ) θα πάρουν μέρος συνολικά 16 άτομα, οπότε με τη συμμετοχή των ξένων διεθνών Ντάνιελ Κοσίμπα και Μπένεντεκ Όλαχ θα είναι 14 οι θέσεις για τα στελέχη των προεθνικών ομάδων. Το ποιοι θα τις καλύψουν θα το ανακοινώσει ο Κώστας Βατσακλής μετά την απογευματινή προπόνηση της Παρασκευής. Ο Κοσίμπα και ο Όλαχ θα φτάσουν στην Αθήνα την ερχόμενη Δευτέρα, θα μεταβούν στην πρωτεύουσα του νομού Ημαθίας μαζί με την ελληνική αποστολή και θα παραμείνουν τελικά εκεί μέχρι και τις 15 του μήνα. Θα φύγουν από την Ελλάδα την επομένη, διότι στις 17 θα πρέπει να μετάσχουν σε νέο καμπ των εθνικών ομάδων στην Ουγγαρία.

Ο εκλέκτορας των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων καλωσόρισε τους αθλητές, ευχήθηκε καλή σεζόν «μακριά από τραυματισμούς πρώτα απ’ όλα» και σε σύντομη ομιλία του τόνισε ότι περιμένει τα ελληνικά χρώματα μία πολύ δύσκολη, αλλά συναρπαστική αγωνιστική χρονιά, η οποία θα τελειώσει πιο νωρίς λόγω των Ολυμπιακών αγώνων. Μικρό ήταν και το σχόλιο, που έκανε αργότερα στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., αναφορικά με το γεμάτο από σημαντικές αποστολές αγωνιστικό πρόγραμμα.  

«Πράγματι έχουμε μεστή χρονιά με Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με Παγκόσμιο Κύπελλο, Προολυμπιακό τουρνουά, προκριματικά Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού, αλλά και World Tour, στα οποία θα χρειαστεί να πάμε για να μαζέψουμε βαθμούς. Κορυφαία πρόκληση φυσικά οι Ολυμπιακοί Αγώνες σ’ έναν χρόνο. Έχω πάντα θετική σκέψη εκ φύσεως και γι’ αυτό άλλωστε επέλεξα να κάνω αυτή τη δουλειά. Αισιόδοξος και οργανωτικός καθώς είμαι λοιπόν, πιστεύω ότι θα έχουμε καλή χρονιά και θ’ ανταπεξέλθουμε στις πολλές προκλήσεις, που έχουμε μπροστά μας», τόνισε ο Κώστας Βατσακλής.

 

* Κρεάνγκα και Βατσακλής τα λένε στο Σ.Ε.Φ. (φωτό Πέτρος Γιαννακούρης)

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ