Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διπλό με τον Ούγγρο Πατάντιους ο Γκιώνης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Pattantyus 3

Pattantyus 3Η συνεργασία, που αναπτύχθηκε τον τελευταίο καιρό με την Ουγγαρία, σε επίπεδο εθνικών ομάδων ανδρών, θα επεκταθεί και για το προσεχές Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα! Το ίδιο χρονικό διάστημα, που το τεχνικό τιμ των Μαγυάρων κανόνισε την παρουσία δύο διεθνών αθλητών στο επικείμενο προπονητικό καμπ των αντιπροσωπευτικών μας συγκροτημάτων στη Βέροια (Κοσίμπα και Όλαχ), οριστικοποιήθηκε ότι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2015 ο Παναγιώτης Γκιώνης θα συγκροτήσει δίδυμο με τον Άνταμ Πατάντιους (φωτό). Είναι ο πρώτος Ούγγρος στην παγκόσμια κατάταξη (νούμερο 65 στον Ιούλιο) και συμπεριλαμβάνεται επίσης στους κορυφαίους αμυντικούς της ηπείρου. Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στo Εκατερίνμπουργκ από τις 25 Σεπτεμβρίου έως τις 4 Οκτωβρίου και η σχετική δήλωση συμμετοχής υποβλήθηκε τόσο από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. όσο και από την ουγγρική ομοσπονδία. Τρεις εβδομάδες πριν από τη Ρωσία μάλιστα, Γκιώνης και Πατάντιους θα παίξουν μαζί διπλό στο World Tour της Αυστρίας και θα έχουν την ευκαιρία για καλό τεστ.

Ο Έλληνας άσος δηλώνει πρώτη φορά με ξένο αθλητή στο διπλό ενός Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών. Το 2013, στο αντίστοιχο event του Σβέσατ, κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο ομαδικό και το χάλκινο στο απλό ανδρών. Το 1996 στο Φρίντεκ Μίστεκ της Τσεχίας είχε αναδειχτεί πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό μικτό νέων με παρτενέρ τη Σέρβα Σίλβια Έρντελγι. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο συνεπώς, του λείπει μετάλλιο μόνο από το πρώτο αγώνισμα του διπλού και αυτό θα επιδιώξει να καταφέρει σε συνεργασία με τον Πατάντιους σε δύο μήνες στη ρωσική πόλη. Κάτι ακόμα αξιοσημείωτο είναι ότι τα τρία μετάλλια, που έχει στην κατοχή του από το διπλό ανδρών στα επαμειβόμενα όπεν της I.T.T.F. (νυν World Tour και άλλοτε Pro Tour), τα κατέκτησε με συμπαίκτες αμυντικούς. Το 2004 στο Κάιρο, χάλκινο με τον Ντανιέλ Τσιόκα. Την ίδια χρονιά στη Βαρσοβία τελικό με τον Αυστριακό Τσεν Βεσίνγκ και το 2005 στο Γκέτεμποργκ χάλκινο με τον Κορεάτη Γιου Σι Χιουκ.

Ο Ούγγρος διεθνής μπορεί να βαδίζει στο 37ο έτος της ηλικίας του (το συμπληρώνει στις 10 Οκτωβρίου), όμως τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί σημαντικά και παρουσιάζεται σταθερά αποδοτικός στις μεγάλες διοργανώσεις. Έχει ακόμα υψηλότερο κίνητρο από τον Έλληνα αθλητή για διάκριση στο Εκατερίνμπουργκ, αφού στα σημαντικότερα ραντεβού έχει να επιδείξει απλά δύο καλά πλασαρίσματα με την εθνική Ουγγαρίας: Την 8η θέση στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2010 και την 9η στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2011. Στους πρόσφατους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού αποκλείστηκε στον 3ο γύρο.  

Το ισχυρό World Tour της Αυστρίας θα γίνει στο Βελς από τις 2 έως τις 6 Σεπτεμβρίου. Οι ημερομηνίες συμπίπτουν με τη 2η αγωνιστική στη φετινή Μπουντεσλίγκα, ωστόσο ο Γκιώνης γνωρίζει ότι μάλλον δεν θα πάρει μέρος στον αγώνα της Μπορούσια Ντίσελντορφ με τη  Γκρενζάου και γι’ αυτό δήλωσε συμμετοχή στο συγκεκριμένο όπεν.

Η πρώτη εξάλλου, αγωνιστική δραστηριότητα του 35άχρονου πρωταθλητή στη φετινή σεζόν θα γίνει στο μακρινό Σικάγο. Θα έχει βασικά χαρακτήρα επίδειξης, αφού πρόκειται για επαμειβόμενο τουρνουά με προσκλήσεις, που θα διοργανώσουν ιδιώτες στις 8 και 9 Αυγούστου. Οι Αμερικανοί προσκάλεσαν ακόμα τον θρυλικό Βέλγο Ζαν Μισέλ Σέιβ, τον Γερμανό πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του ομαδικού Μπάστιαν Στέγκερ και τον Πολωνό πρώην πρωταθλητή Ευρώπης του διπλού μικτού Λουτσιάν Μπλάζικ. Η αθλητική εκδήλωση θ’ αρχίσει στις 8 Αυγούστου με προκριματικά, στα οποία θα πάρουν μέρος άλλοι αθλητές και ο Γκιώνης μαζί με τα υπόλοιπα «αστέρια» θα παίξουν μόνο την επόμενη ημέρα σε νοκ άουτ ματς από προημιτελικό γύρο. Ο πρωταθλητής μας θ’ αναχωρήσει για τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 7 του επόμενου μήνα και θα γυρίσει στις 10 για να φύγει μία ημέρα μετά για τη συγκέντρωση προετοιμασίας στη Βέροια. Ανάλογα τουρνουά γίνονται συχνά στην Αμερική και μάλιστα στο Σικάγο έχει πάει κατά το παρελθόν ο Καλλίνικος Κρεάνγκα.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ