Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Χατζηλυγερούδη αποκαλύπτει τα όνειρά της στο kavala-sports.gr

Xatziligeroudi 2

Xatziligeroudi 2Μεγάλη συνέντευξη-αφιέρωμα στη διεθνή νεάνιδα Γεωργία Χατζηλυγερούδη δημοσίευσε προχτές η ιστοσελίδα kavala-sports.gr. Το σάιτ ασχολείται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό του νομού Καβάλας και έκανε θέμα για τη 18άχρονη πρωταθλήτρια με αφορμή την τριετή παρουσία της στον τοπικό Αθλητικό Σύλλογο Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και τη συμμετοχή της στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Το κείμενο έχει τον τίτλο «η Γεωργία Χατζηλυγερούδη βάζει ψηλά τον πήχη», φιλοξενεί φωτογραφία της από τους αγώνες στην Μπρατισλάβα και στο τέλος αναφέρει τις πανελλήνιες διακρίσεις της από την ηλικία των 11 ετών έως σήμερα.

Η ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. αναδημοσιεύει τον πρόλογο και πολλά σημεία από τη συνέντευξη και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν ολόκληρο το κομμάτι στη διεύθυνση http://kavala-sports.gr/index.php/2011-08-15-07-10-58/ping-pong/item/7195-xatziligeroydi-sinentefxi-pixis.

«Γνωρίσαμε τη Γεωργία Χατζηλυγερούδη μέσω της θητείας της στον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας. Τρία χρόνια δεν ήταν λίγα, όμως πλέον αποχωρεί και στη νέα σεζόν θα την δούμε να αγωνίζεται με την Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης στο πρωτάθλημα της Α1 γυναικών. Η νεαρή αθλήτρια επιτραπέζιας αντισφαίρισης, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Πάτρα, δέχθηκε να μιλήσει στο kavala-sports.gr για την χρονιά που πέρασε αλλά και γενικότερη ενασχόληση της με το άθλημα. Αναφέρθηκε με τα καλύτερα λόγια για την οικογένεια του Α.Σ.Ε.Α.Κ. και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο συνεργασίας στο μέλλον. Παράλληλα, παροτρύνει παιδιά και γονείς να γνωρίσουν από κοντά το πινγκ πονγκ.

Είναι προσγειωμένη και ναι μεν θέτει υψηλούς στόχους για το μέλλον (να παίξει στην Εθνική γυναικών, να διπλασιάσει τις νίκες της στην Α1 αφήνοντας σταθερές τις ήττες, να αγωνιστεί σε ομάδα του εξωτερικού και να μπει στο Τοπ 16 του Πανελλήνιου πρωταθλήματος γυναικών) όμως πάνω από όλα θέλει να κάνει μια ολοκληρωμένη προσπάθεια. Η φετινή χρονιά ήταν, όπως παραδέχθηκε, δύσκολη καθώς είχε πανελλήνιες εξετάσεις και μαζί τον πρωταθλητισμό και αυτά τα δύο έρχονται σε αντίθεση. Ευτυχώς, τα πήγε καλά στις εξετάσεις, μάζεψε 15.660 μόρια και με το 10%, που έχει για όλες τις σχολές, πάει στα 17.226 μόρια και διεκδικεί μια θέση στο τμήμα πληροφορικής στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Κάνε μου ένα μικρό απολογισμό για την παρουσία στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και για τη σεζόν με τον ΑΣΕΑ Καβάλας

«Η φετινή χρονιά για μένα ήταν πολύ δύσκολη και πιεστική θα έλεγα διότι υπήρχε και το βάρος των πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. Όσον αφορά στην Α1 κατηγορία, η παρουσία μου ήταν αξιοπρεπής και προσπάθησα όσο μπορούσα να βοηθήσω τον ΑΣΕΑΚ. Τα τουρνουά που έπρεπε να είμαι παρούσα για να διεκδικήσω μία θέση στην εθνική ομάδα ήταν αρκετά σε αριθμό και σε διαφορετικές περιοχές και αυτό με δυσκόλευε λίγο περισσότερο, όμως η παρουσία μου πιστεύω ήταν αρκετά ικανοποιητική, σε άλλα περισσότερο σε άλλα λιγότερο. Μεγάλη στεναχώρια ήταν το Πανελλήνιο πρωτάθλημα, στο οποίο δεν κατάφερα να μπω στη τελική τετράδα, κάτι το οποίο μου κόστισε. Το Πανευρωπαϊκό για μένα ήταν μία φοβερή εμπειρία και ευκαιρία. Όχι τόσο για μία διεθνή διάκριση διότι κάτι τέτοιο είναι αρκετά δύσκολο όσο για την επαφή με παίκτες του εξωτερικού και με προπονητές, το οποίο είναι χρήσιμο για την πορεία του κάθε αθλητή στο μέλλον.

Στο ομαδικό, η θέση ίσως να μην είναι τόσο ικανοποιητική σαν νούμερο όμως αν συμπεριλάβουμε το γεγονός ότι μέλη της Εθνικής νεανίδων ήταν δύο κορίτσια, που συμμετείχαν πρώτη φορά σε τέτοια διοργάνωση και είναι η πρώτη τους χρονιά στην ηλικιακή κατηγορία πιστεύω ότι είναι πολύ ενθαρρυντικό αποτέλεσμα.

Πρωταρχικός στόχος μου για το Πανευρωπαϊκό ήταν να γυρίσω με περισσότερες νίκες από ό,τι ήττες. Στο ομαδικό έφτασα τις 6 νίκες και τις 4 ήττες. Μαζί με το ατομικό αργότερα τελείωσα την πορεία μου με 8 νίκες και 6 ήττες πράγμα το οποίο σε συνδυασμό με τα ικανοποιητικά σχόλια των προπονητών μου, με χαροποίησε πολύ».

Είσαι ευχαριστημένη από την πορεία σου;

«Πιστεύω ότι έκανα μια αξιοπρεπή παρουσία. Ήταν σημαντικό χτύπημα για μένα ότι έμεινα χωρίς προπονητή τα 3 τελευταία χρόνια διότι ο προπονητής μου για προσωπικούς λόγους αναγκάστηκε να φύγει μόνιμα στην Καβάλα, ενώ εγώ ήμουν στην Πάτρα. Είχα, όπως πρέπει να σημειώσω, τη στήριξη του αδελφού μου που λειτουργούσε και ως προπονητής μου. Επίσης, ο ανταγωνισμός στην επαρχία δεν είναι ίδιος. Αν όμως δεν είχαν συμβεί αυτά ίσως να μην βρισκόμουν εδώ που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή διότι το πείσμα και ο πόθος μου να τα καταφέρω ήταν μεγαλύτερα».

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον; Θα παραμένεις στον ΑΣΕΑΚ;

«Όνειρο κάθε παίκτη, πιστεύω, είναι στο μέλλον να γίνει μέλος της εθνικής ομάδας γυναικών και αντρών αντίστοιχα της χώρας του κάτι το οποίο επιδιώκω και προσπαθώ. Πέρα από αυτό έχω τρεις επιδιώξεις. Πρώτη από αυτές είναι η εμφάνιση μου στην Α1, δηλαδή να διπλασιάσω τις νίκες μου αφήνοντας σταθερές τις ήττες μου. Δεύτερη είναι να παίξω σε μία ομάδα του εξωτερικού και συγκεκριμένα της Γαλλίας, που έχω ήδη κάνει επικοινωνία και πιστεύω να πραγματοποιηθεί σύντομα, ενώ 3η και τελευταία είναι η είσοδος μου στην 16αδα στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα γυναικών. Από τον ΑΣΕΑΚ δυστυχώς θα αποχωρήσω φέτος διότι δεν θα αγωνίζεται πλέον στην Α1 κατηγορία και θα αγωνιστώ με τα χρώματα της Χ.Α.Ν.Θ. Ωστόσο χαίρομαι που τελείωσε και η τελευταία μου χρονιά με τα χρώματα αυτής της ομάδας διότι τα τρία τελευταία χρόνια, τα οποία αγωνίζομαι γι’ αυτήν, με στηρίζει με κάθε τι που μου έχει προσφέρει. Το κλίμα που υπήρχε ήταν πολύ καλό τόσο με τα μέλη της ομάδας, όσο και με το πρόεδρο κύριο Χρήστο Κανάρη αλλά και τον προπονητή μου, τον κύριο Γιάννη Σταύρου. Και αν στο μέλλον ξανασμίξουν οι δρόμοι μας, σίγουρα δεν θα είμαι αρνητική σ’ αυτό».

Τί θα έλεγες στα νεαρότερα παιδιά, που τυχόν θελήσουν να ασχοληθούν με το άθλημα;

«Θα ήθελα να πω στα νεαρά παιδιά αλλά και στους γονείς τους, ότι αποτελεί πραγματικότητα το γεγονός ότι το πινγκ πονγκ δεν είναι καθόλου διαδεδομένο στην Ελλάδα, όμως αυτή τη στιγμή θεωρείται το γρηγορότερο άθλημα στο κόσμο και συνδυάζει το μυαλό την ταχύτητα και την δύναμη ταυτόχρονα. Είναι κυρίως τεχνικό άθλημα και για αυτό είναι δύσκολο για κάποιον που το κάνει ερασιτεχνικά ή για κάποιον που το πρωτογνωρίζει. Αρχικά μάλιστα ίσως φαίνεται και λίγο «βαρετό» διότι πριν μπεις στο τραπέζι προηγούνται κάποιες θεωρητικές ασκήσεις, που συνήθως, ιδίως σε μικρή ηλικία δεν είναι τόσο ευχάριστο. Είναι όμορφο άθλημα διότι δεν περιέχει άμεση επαφή με τον αντίπαλο και συνεπώς μειώνεται και η επικινδυνότητα. Επιπλέον είναι ένα άθλημα που δεν παραμορφώνει το σώμα αλλά αντίθετα το διατηρεί γυμνασμένο χωρίς υπερβολές. Σημαντικό είναι και το γεγονός ότι δεν χρειάζεται μεγάλη οικονομική δυνατότητα αφού ο εξοπλισμός δεν ακουμπάει καν τις τιμές άλλων αθλημάτων όπως τένις, ιππασία κ.α. Κατά την άποψή μου είναι ένα άθλημα το οποίο δίνει πάτημα στον υγιή αθλητισμό αφού τα φάρμακα ακόμα και σε πολύ υψηλό επίπεδο είναι περιορισμένα έως και μηδενικά».

Πιστεύεις ότι υπάρχει ταλέντο και χώρος στον ελληνικό αθλητισμό για το πινγκ πονγκ. Μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε; Έχουμε τις βάσεις για την ανάπτυξη του;

«Ταλέντο υπάρχει αρκετό στον ελληνικό χώρο και αυτό φαίνεται από τις διακρίσεις που έχουμε παρά τις ελλείψεις για το άθλημα αυτό. Λόγω του γεγονότος ότι δεν είναι διαδεδομένο αλλά και των δύσκολων καταστάσεων δυστυχώς δεν υπάρχει μεγάλη επένδυση σ’ αυτό. Αν τα ίδια άτομα ήταν σε άλλη χώρα, θα ήταν αστέρια. Μεγάλη αιτία αποτελεί και η μη ύπαρξη αθλητικών σχολείων. Στις μεγάλες χώρες του αθλήματος οι αθλητές είναι εσώκλειστοι σε σχολεία κάνοντας 7 ώρες τη μέρα προπόνηση ενώ την ίδια στιγμή εμείς κάνουμε 3 ώρες σε χειρότερες κιόλας συνθήκες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το ότι κάθε χώρα έχει για κάθε ομάδα της έναν φυσιοθεραπευτή, έναν γυμναστή, ένα γιατρό και έναν ψυχολόγο κάτι το οποίο για εμάς ανήκει στα απροσδόκητα. Τα τελευταία χρόνια βέβαια είναι αλήθεια ότι οι ομάδες έχουν αυξηθεί κατά πολύ και η κινητικότητα στο άθλημα είναι μεγαλύτερη. Αν αυτό συνεχιστεί σε συνδυασμό με μία μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια πιστεύω τα αποτελέσματα θα είναι πολύ καλύτερα».

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ