Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων από αύριο οι εθνικές ομάδες με στόχο την άνοδο

Με τις ευχές όλων των φίλων της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης για καλή επιτυχία να τους συντροφεύουν, οι αθλητές και οι αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων μικρών ηλικιών αναχωρούν αύριο το μεσημέρι για την Αυστρία και το 55ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων. Πέντε αγόρια και πέντε κορίτσια μεταβαίνουν στο Σβέσατ με φιλοδοξίες και με σκοπό να πάνε κόντρα στα αντικειμενικά μειονεκτήματα, που έχουν να κάνουν με την προετοιμασία και την έλλειψη διεθνών αγώνων μέσα στη σεζόν. Η διοργάνωση αρχίζει την Παρασκευή με το ομαδικό και θα ολοκληρωθεί στις 22 του μήνα με τα ατομικά αγωνίσματα. Στην πρωινή τελευταία προπόνηση των ομάδων επί ελληνικού εδάφους μίλησε εκ μέρους των προπονητών ο Χρήστος Βατσακλής, ο οποίος είχε την ευθύνη του προγράμματος εδώ και δύο εβδομάδες. Αναφέρθηκε σε γνωστές δυσκολίες, αλλά την ίδια ώρα στάθηκε στη μεγάλη διάθεση των αθλητών κι έδειξε αισιόδοξος για διακρίσεις.

«Η προετοιμασία πήγε καλά. Δουλέψαμε σε κάθε τομέα και τις τελευταίες ημέρες δώσαμε βάρος στα τελειώματα πόντων και σε ασκήσεις ρυθμού. Θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω και νεότερα στελέχη της εθνικής ανδρών, όπως τους Φραγκούλη, Κωνσταντινόπουλο, Μάκρα, Ρηνιώτη, αλλά και την Παπαδάκη της εθνικής γυναικών, που βοήθησαν πολύ στην προπόνηση, καθώς έπαιζαν με τους μικρούς και τους συμβούλευαν», τόνισε αρχικά ο 39χρονος τεχνικός του Α.Ο. Πεύκης, που είχε αναλάβει ανάλογο ρόλο από τη ΕΦ.ΟΕ.π.Α. και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων της Κωνσταντινούπολης πριν από δύο χρόνια. «Όλα τα παιδιά έδειξαν όρεξη και απέδωσαν στους καθημερινά έντονους ρυθμούς παρότι οι συνθήκες δεν ήταν ιδανικές, λόγω της ζέστης. Επίσης, είναι το τέλος της σεζόν, υπάρχει κούραση, ενώ κάποια παιδιά προέρχονταν από τις πανελλήνιες εξετάσεις και άλλα προετοιμάζονταν, συγχρόνως με την προπόνησή τους, για τις πανελλήνιες της επόμενης χρονιάς και αναγκαστικά είχαν κι εκεί το μυαλό τους. Κουραστικό και το να πρέπει ορισμένα παιδιά να καλύψουν καθημερινά μεγάλες αποστάσεις από τα σπίτια τους για να είναι στην προπόνηση, ωστόσο με καλό κλίμα και συνεργασία όλα αυτά ξεπερνιούνται και νομίζω ότι το πετύχαμε. Έτσι κρατώ ως θετικό και πολύ σημαντικό ότι όλα τα παιδιά έχουν μεγάλη διάθεση για αγώνες, «διψάνε» για πινγκ πονγκ και διακρίσεις και περιμένουν πως και πως ν’ αρχίσει η διοργάνωση», ανέφερε ακόμα ο Χρήστος Βατσακλής και σχετικά με τους στόχους δήλωσε: «Αυτό που εγώ πιστεύω είναι ότι μπορούν να φτάσουν και οι τέσσερις ομάδες μας στην άνοδο στην Α΄κατηγορία. Ξέρουμε ότι τα παιδιά έχουν να παίξουν επίσημο ματς από τον Απρίλιο και ότι γενικά είχαν και φέτος πολύ περιορισμένη συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά, όταν οι αντίπαλοι είχαν περισσότερες ευκαιρίες για αγώνες. Ωστόσο, είναι σημαντικό για μας που υπάρχει δυνατό κίνητρο, καθώς πολλοί αθλητές αφήνουν φέτος την εφηβική κατηγορία, άλλοι πηγαίνουν σε αυτή από τις κατηγορίες παίδων και κορασίδων και θέλουν να δείξουν πράγματα τιμώντας παράλληλα τα ελληνικά χρώματα. Στο ομαδικό λοιπόν, επιδιώκουμε αρχικά την 1η θέση στα γκρουπ κι έπειτα την άνοδο, ενώ σε ατομικό επίπεδο εκτιμώ ότι η Τόλιου, ο Αγγελάκης και ο Κωνσταντινόπουλος μπορούν να φτάσουν σε διάκριση αν είναι σε καλή κατάσταση ψυχολογικά και σωματικά. Η είσοδος στη 16άδα του απλού θ’ αποτελέσει επιτυχία. Γενικά υπογραμμίζω ότι είναι καλοί αθλητές και οι δέκα, που θα φορέσουν το εθνόσημο και είμαι σίγουρος ότι θα τα δώσουν όλα και θα καταφέρουν πολλά».

Οι δέκα διεθνείς που συγκροτούν την αποστολή και οι υπεύθυνοι προπονητές σε κάθε ηλικιακή κατηγορία είναι οι εξής:

Νέοι: Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Παπαδάκης , Ηλίας Μιχαηλίδης. Προπονητής Χρήστος Βατσακλής.

Νεάνιδες: Κατερίνα Τόλιου, Δήμητρα-Θωμαΐς Τσεκούρα, Κωνσταντίνα Παρίδη. Προπονητής Σωκράτης Παπασάβογλου.

Παίδες: Κωνσταντίνος Αγγελάκης, Νίκος Αντωνιάδης. Προπονητής Λουίτζι Σκέμβρης.

Κορασίδες: Φιλία Εμίρη, Γεωργία Χατζηλυγερούδη . Προπονητής Γιάννης Κορδούτης.

Η γενική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Αναστασία Κοκκίνου θα είναι αρχηγός της αποστολής, η οποία είναι θα μεταβεί αεροπορικώς στη Βιέννη κι από εκεί οδικώς στο Σβέσατ, που απέχει μόλις 15 λεπτά.

ΜΕ ΔΥΟ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ Η ΠΑΤΡΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Στο Νταεγού της Κορέας βρίσκεται αποστολή του Δήμου Πατρέων, προκειμένου να πάρει μέρος στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες και η επιτραπέζια αντισφαίριση είναι μέσα στα αθλήματα που θα έχουν συμμετοχή. Οι αγώνες αρχίζουν αύριο 12 του μήνα, θα διαρκέσουν έως την Τρίτη 17 Ιουλίου και την ομάδα του πινγκ πονγκ αποτελούν ο Γιάννης Κωστακιώτης του ΑΟ Παγώνα και η Χριστίνα Αθανασοπούλου από τους Φοίνικες Πάτρας. Είναι αθλητές του κλιμακίου επιλέκτων Δυτικής Ελλάδας, με διακρίσεις στο ενεργητικό τους και για να συμμετάσχουν στη συγκεκριμένη διοργάνωση πέρασαν μέσα από τη διαδικασία αγώνων κατάταξης. Συνοδός των αθλητών είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής του κλιμακίου της Πάτρας Μιχάλης Κατσικαδέλης, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία από διεθνείς αγώνες μικρών ηλικιών. Να σημειωθεί ακόμα ότι αυτή είναι η 3η φορά που το άθλημα της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης παίρνει μέρος στους Παγκόσμιους Παιδικούς Αγώνες. Η αρχή είχε γίνει στη Πάτρα το 2003 όπου υπήρχε πολυπληθής εκπροσώπηση λόγω εντοπιότητας, ενώ και το 2006 στη Μπανγκόγκ το πινγκ-πονγκ συμμετείχε με δύο αθλήτριες.

                                                            

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ