Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην Κωνσταντινούπολη για το E.T.T.U. Cup γυναικών η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

XANTH emvlima

XANTH emvlimaΤις αντιπάλους της στο εναρκτήριο στάδιο του φετινού Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτραπέζιας αντισφαίρισης γυναικών (E.T.T.U. Cup) έμαθε η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης. Στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων στην Μπρατισλάβα έγινε και η κλήρωση του δεύτερου τη τάξει Ευρωπαϊκού διασυλλογικού Κυπέλλου και στις γυναίκες θα μετάσχουν 25 ομάδες. Το σωματείο της Θεσσαλονίκης βρέθηκε στο γκρουπ C και θα δώσει τους αγώνες του στην Κωνσταντινούπολη τον Οκτώβριο. Μέσα στις αντιπάλους του είναι και η ιταλική Νορμπέλο, ομάδα στην οποία αγωνίστηκε μέχρι την περασμένη σεζόν και για 3 συναπτά έτη η διεθνής Αγγελίνα Παπαδάκη. Η Χ.Α.Ν.Θ. θ’ αντιμετωπίσει επίσης την οικοδέσποινα Ίστανμπουλ BBSK και την Μπαλαγκουέρ-Βιλάρ από την Ισπανία.

Τα γκρουπ είναι συνολικά 4. Όλα έχουν από 4 ομάδες εκτός από το τελευταίο που έχει 5. Λόγω της μικρής συμμετοχής η διοργάνωση αρχίζει από το δεύτερο στάδιο κι αυτό είναι προγραμματισμένο για τον Οκτώβριο και το χρονικό διάστημα 9 με 11. Οι δύο πρώτες ομάδες από το κάθε γκρουπ θα προκριθούν στον 3ο γύρο, ο οποίος θα γίνει από τις 20 έως τις 22 Νοεμβρίου. Ο προπονητής της Χ.Α.Ν.Θ. Δημήτρης Καραΐσκος χαρακτήρισε καλή την κλήρωση βλέποντας την από μία άλλη πλευρά και όχι την αγωνιστική. «Θέλω να πω ότι ήταν καλή κλήρωση από την άποψη ότι θα πάμε σ’ έναν κοντινό προορισμό, σε μία πόλη όπου είναι εύκολη η πρόσβαση για μας από τη Θεσσαλονίκη. Επίσης, είναι θετικό που θα παίξουμε Οκτώβριο γιατί θα έχουμε χρόνο να συνηθίσουμε την πλαστική μπάλα. Αν η διοργάνωση άρχιζε κανονικά από την πρώτη φάση, που είχε προγραμματιστεί για τις 21-22 Αυγούστου, τότε θα ήταν πολύ δύσκολο να εμφανιστούμε έτοιμοι μετά την αλλαγή της μπάλας. Τώρα θα έχουμε δώσει αγώνες και νομίζω θα εξοικειωθούμε. Τώρα για τις ομάδες, φυσικά είναι αξιόλογες και οι τρεις. Θα είναι πολύ καλή ευκαιρία για δυνατούς αγώνες, για νέες εμπειρίες και γιατί όχι να μην πάρουμε την πρόκριση όπως κάναμε στην προηγούμενη ευρωπαϊκή μας έξοδο, πριν από δύο χρόνια».

Τα υπόλοιπα γκρουπ των γυναικών όπως αναδείχτηκαν από την κλήρωση:

Γκρουπ A: KTTCAντβέρπεν (Βέλγιο), Βικ TT (Ισπανία), ACSΝτουμπράβιτα (Ρουμανία), AZSUMCSΌπτιμα Λουμπλίν (Πολωνία).
Γκρουπ B: Μπουντάορσι SC (Ουγγαρία), USD Ζευς (Ιταλία), Λινάρες (Ισπανία), GDTολέδος (Πορτογαλία).
Γκρουπ D: Καγιαζούρ Πριέγκο (Ισπανία), DTΡουέντ (Λουξεμβούργο), GDCPMανταλένα (Πορτογαλία), Ίρουν Λέκα Ένεα (Ισπανία) και TTΒερντιναμούρ (Βέλγιο).
Διοργανωτές των γκρουπ είναι η Λουμπλίν της Πολωνίας στο 1ο, η Λινάρες της Ισπανίας στο 2ο και η Καγιαζούρ Πριέγκο της Ισπανίας στο 4ο. Οκτώ σωματεία έχουν περάσει απευθείας στην 3η φάση και τα πρώτα φαβορί είναι η γαλλική Γκραν Κουεβίλ και η τσέχικη Μαρτ Χοντονίν.

Δημοσιεύτηκε εξάλλου, το πρόγραμμα των αγωνιστικών στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών, όπου μετέχουν η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Παναγιώτη Γκιώνη και η Ενεμπόν του Καλλίνικου Κρεάνγκα. Για το γκρουπ Dτο γερμανικό κλαμπ θα κάνει και φέτος αρχή στην έδρα του απέναντι στην πολωνική Μπογκόρια.

Η Ενεμπόν θα πάει για την πρεμιέρα του γκρουπ Β στη Ρωσία προκειμένου ν’ αντιμετωπίσει τη UMMC. Η 1η αγωνιστική των γκρουπ θα διεξαχθεί στο διάστημα από 21 έως 23 Αυγούστου.

                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ