Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στελέχη των τεσσάρων εθνικών συγκροτημάτων μιλούν για την πορεία στο ομαδικό

Evropaiko oi_proponites_mas

Evropaiko oi_proponites_masΈναν μίνι απολογισμό στην πορεία των γαλανόλευκων χρωμάτων στο ομαδικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων επιχείρησαν εκπρόσωποι των τεσσάρων ομάδων. Καθώς άρχιζε η προσπάθεια στα ατομικά αγωνίσματα ένα μέλος από κάθε ομάδα έκανε από την Μπρατισλάβα δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για το (ανέκαθεν πολύ σημαντικό για την Ελλάδα) πρώτο κομμάτι της διοργάνωσης. Ο Βασίλης Αντωνιάδης εξέφρασε τη μεγάλη ικανοποίηση για την 9η θέση των παίδων και τόνισε ότι με καλύτερη κλήρωση στο ταμπλό η ομάδα μπορούσε να μπει 8άδα. Ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, που κοουτσάρισε για 3η διαδοχική χρονιά τις κορασίδες, σημείωσε ότι μέτρησε καθοριστικά ο αγώνας με την Ουκρανία, στο να μην μπορέσει η ομάδα να κυνηγήσει πιο γερά την άνοδο στην Α’ κατηγορία. Ο Στράτος Δαμιανής υπογράμμισε ότι η οριακή ήττα στην πρεμιέρα από την Εσθονία καθόρισε ουσιαστικά την υπόλοιπη διαδρομή της εθνικής νέων, ενώ η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου  μίλησε ουσιαστικά για αποκόμιση πολύτιμων εμπειριών, αφού το συγκρότημα των νεανίδων είχε εντελώς καινούργια σύνθεση και τρία κορίτσια στην πρώτη τους χρονιά σε αυτή την ηλικιακή κατηγορία.

Βασίλης Αντωνιάδης (αθλητής της εθνικής παίδων, η οποία εξασφάλισε την άνοδο στην κορυφαία κατηγορία και αργότερα κατέκτησε την 9η θέση): «Από τους αγώνες στον όμιλο κιόλας πιστέψαμε ότι είχαμε όλες τις προϋποθέσεις ν’ ανέβουμε κατηγορία. Όταν κερδίσαμε όλους τους αντιπάλους μας με 3-0, όταν διαπιστώσαμε ότι ο Γιάννης παίζει πολύ καλά και παράλληλα σχηματίζαμε άποψη για όλες τις ομάδες, τότε σιγουρευτήκαμε απόλυτα ότι μπορούσαμε να φτάσουμε στον μεγάλο στόχο. Ήρθε φυσιολογικά η ήττα από τη Γαλλία στο ταμπλό, όμως δεν μας άγχωσε καθόλου. Άλλωστε είχαμε παίξει καλά και με τους Γάλλους, επομένως νιώθαμε ότι δεν θα ήταν τόσο δύσκολο να έρθει η καθοριστική νίκη, όπως και αποδείχτηκε. Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από την 9η θέση, πάντως πιστεύω ότι αν είχαμε καλύτερη κλήρωση μπορούσαμε να προκριθούμε στα προημιτελικά και να πάμε για ψηλότερη θέση. Είμαι ευχαριστημένος και προσωπικά από τον εαυτό μου, έπαιξα σύμφωνα με τις δυνατότητές μου και απλά πιστεύω ότι συνολικά από τα παιχνίδια μου είχα την ευκαιρία να προσθέσω μία ακόμα νίκη στο ενεργητικό μου».

Κωνσταντίνος Κωστόπουλος (προπονητής της εθνικής κορασίδων, η οποία πήρε την 21η θέση): «Θα έλεγα ότι η πορεία σημαδεύτηκε από το αποτέλεσμα με την Ουκρανία. Μία ομάδα, που πέρσι είχε μπει στην πρώτη 8άδα του Ευρωπαϊκού και φέτος πήρε την 11η θέση, την κοντράραμε στα ίσα και φτάσαμε πολύ κοντά στο να κάνουμε μεγάλο βήμα για την άνοδο. Δυστυχώς, στο 4ο στη σειρά ματς σπατάλησε ευκαιρίες η Έλλη, που έχασε σετ από 10-8 και από 7-3. Με βάση την απόδοση των κοριτσιών αξίζαμε τη νίκη στον συγκεκριμένο αγώνα. Και θεωρώ πως ήταν καθοριστικό γιατί, παρότι πιστεύω ότι ήμασταν καλύτεροι από τις ομάδες, που ήταν στο ταμπλό για τις θέσεις 17-24, ξέρουμε ότι έχει μεγάλη πέραση στην κατηγορία το αμυντικό στυλ παιχνιδιού. Το είχε με την πρώτη παίκτριά της η Εσθονία, η επόμενη αντίπαλός μας και γνωρίσαμε τη δεύτερη ήττα. Με εξαίρεση τον αγώνα με την Εσθονία η Έλλη ήταν πολύ καλή, αλλά δυστυχώς, από τη στιγμή που μείναμε στην ίδια κατηγορία, δεν θα έχουμε του χρόνου την ευκαιρία να δούμε τι θα μπορούσε να καταφέρει στην Α΄κατηγορία των κορασίδων. Η Τέρπου έφερε αποτελέσματα, αλλά εκτιμώ ότι δεν απέδωσε τόσο καλό πινγκ πονγκ, η Αγγελίνα έκανε αξιόλογη προσπάθεια και της έλειψε για λίγο το αποτέλεσμα, που θα βοηθούσε περισσότερο την ομάδα, ενώ πρέπει να τονίσω ακόμα ότι δεν είχαμε ούτε μία ήττα στο διπλό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, με όποιο ζευγάρι κι αν παραταχθήκαμε. Το διπλό μας έδινε πλεονέκτημα».

Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου (αθλήτρια της εθνικής νεανίδων, που τερμάτισε στην 28η θέση): «Στο ομαδικό πιστεύω ότι η παρουσία μας ήταν πολύ αξιόλογη, ειδικά για εμένα, την Ελένη και την Παναγιώτα, που ήταν και πρώτη μας χρονιά στην κατηγορία. Θεωρώ ότι σταθήκαμε λίγο άτυχες στην κλήρωση για την προσπάθειά μας να εξασφαλίσουμε τη 2η θέση στον όμιλο. Ήμασταν κάπως άτυχες στο ματς κατάταξης με τη Δανία επίσης, διότι όλα τα παιχνίδια ήταν πολύ κοντά στο να μας φέρουν τη νίκη. Με τα κορίτσια είχαμε πολύ καλή συνεργασία και η κάθε μία υποστήριζε την άλλη σε κάθε πόντο, σε κάθε στιγμή και το κλίμα ήταν πολύ καλό, τόσο μεταξύ μας όσο και με την προπονήτρια μας, την κυρία Μαρία Καλογιάννη. Πέρα από το αποτέλεσμα όμως, όλες προσπαθήσαμε για το καλύτερο και η εμπειρία που αποκτήσαμε ήταν απίστευτη».

Στράτος Δαμιανής (αθλητής της εθνικής νέων, που περιορίστηκε στην 29η θέση): «Είχαμε στον όμιλο μας μία πάρα πολύ καλή Ιταλία, η οποία όχι μόνο κατάφερε ν’ ανέβει κατηγορία, αλλά τερμάτισε στην 6η θέση της Ευρώπης. Μετά είχαμε μια Εσθονία, η οποία ήταν στα μέτρα μας. Είχε βέβαια, τον Λούσιν, που ξέραμε ότι θα βγάλει δύο νίκες, όπως κι έγινε, ωστόσο κυνηγήσαμε δυνατά το θετικό αποτέλεσμα στα υπόλοιπα ματς. Ήρθαν οι δύο νίκες, αλλά δυστυχώς εγώ δεν κατάφερα να το γυρίσω το παιχνίδι στο 2-2. Αν φτάναμε στη νίκη ίσως πηγαίναμε με άλλη ψυχολογία με τους Ιταλούς. Στη συνέχεια, έτσι όπως είναι το σύστημα του ομαδικού, βγήκαμε 3οι στον όμιλο και παίξαμε σε θέσεις, που δεν μας αντιπροσωπεύουν. Παρόλα αυτά ήμασταν σοβαροί σε όλα τα παιχνίδια και δεν κάναμε άλλη ήττα».

 

* Φωτό: Οι προπονητές των τεσσάρων εθνικών μας ομάδων στην Μπρατισλάβα. Από αριστερά Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, Μαρία Καλογιάννη, Κώστας Βατσακλής και Σωτήρης Ζήκος.

                                              

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ