Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Οι αντίπαλοι των ομάδων του Γκιώνη και του Κρεάνγκα στο Τσάμπιονς Λιγκ

Champions League_Draw

Champions League_DrawΣτην Μπρατισλάβα και στο περιθώριο του 58ου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων πραγματοποιήθηκε νωρίς το βράδυ της Δευτέρας η κλήρωση της πρώτης φάσης του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών για την αγωνιστική περίοδο 2015-2016. Από τη διαδικασία έμαθαν τους αντιπάλους τους στα γκρουπ και τα ξένα κλαμπ του Παναγιώτη Γκιώνη και του Καλίνικου Κρεάνγκα, οι οποίοι θα είναι και φέτος άξιοι πρεσβευτές της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η Μπορούσια Ντίσελντορφ του Γκιώνη, φιναλίστ στον τελικό την περασμένη σεζόν, είναι επικεφαλής στο γκρουπ D και θα συναντήσει τη γαλλική Σαρτρ, την πολωνική Μπογκόρια και την τσεχική Οστρόφ. Η φετινή δευτεραθλήτρια Γαλλίας Ενεμπόν του Κρεάνγκα κληρώθηκε στο γκρουπ Β και θα έχει αντιπάλους τη UMMC από τη Βερκνάγια της Ρωσίας, την αυστριακή Νιντερόστεριχ και την πολωνική Ολύμπια Γκρούντιαζ. Το Τσάμπιονς Λιγκ θα κάνει πρεμιέρα στις 21 Αυγούστου.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Όρενμπουργκ από τη Ρωσία ήταν και φέτος το νούμερο 1 στα seeding και γι’ αυτό τοποθετήθηκε επικεφαλής στο γκρουπ Α. Η Μπορούσια ήταν Νο 2, επίσης όπως και το 2014, κι έτσι πήγε στο γκρουπ D. Ξαναβρίσκει μπροστά της την Μπογκόρια, όπως και στο περσινό γκρουπ, αλλά και τη Σαρτρ, δευτεραθλήτρια Ευρώπης το 2013, την οποία απέκλεισε φέτος στα ημιτελικά του θεσμού. Γενικά η τριάδα Μπορούσια-Σαρτρ-Μπογκόρια γίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και για τον λόγο ότι ήταν στο ίδιο γκρουπ πριν από δύο χρόνια όταν η ομάδα του Γκιώνη είχε υποστεί αποκλεισμό-σοκ και είχε συνεχίσει στο E.T.T.U. Cup.

Γνώριμους αντιπάλους συναντά και η Ενεμπόν, η οποία άλλωστε έχει πλέον σημαντική εμπειρία από το μεγαλύτερο Ευρωπαϊκό Κύπελλο. Από τη UMMC του Ιάπωνα Τζουν Μιζουτάνι, δευτεραθλήτρια Ευρώπης του 2012 και νικήτρια του E.T.T.U. Cup το 2013, αποκλείστηκε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ τη σεζόν 2013-2014. Την αυστριακή Νιντερόστεριχ, πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2008, η ομάδα του Κρεάνγκα την είχε αποκλείσει στην 8άδα της διοργάνωσης το 2009. Με την Ολύμπια Γκρούντιαζ τέλος, βρίσκει για δεύτερη συνεχή χρονιά στον δρόμο της πολωνική ομάδα, μετά την Μπογκόρια στα περσινά γκρουπ.
Το φετινό Τσάμπιονς Λιγκ περιλαμβάνει 4 ομάδες από τη Γαλλία, 3 από τη Γερμανία, 3 από την Πολωνία, 2 από τη Ρωσία, 2 από την Αυστρία, 1 από την Τσεχία και 1 από τη Σουηδία. Η εναρκτήρια αγωνιστική των ομίλων για την περίοδο 2015-2016 θα διεξαχθεί στο διάστημα 21 με 23 Αυγούστου. Η Μπορούσια αναμένεται να παίξει στις 21 διότι εκείνο το Σαββατοκύριακο είναι προγραμματισμένο ν’ αρχίσει και το γερμανικό διασυλλογικό πρωτάθλημα. Η σειρά των αγώνων δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.).

Όλα τα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ ανδρών:

Γκρουπ A
Όρενμπουργκ (Ρωσία)
FC Σααρμπρίκεν (Γερμανία)
SPG Βάλτερ Βελς (Αυστρία)
VS Ανζέ (Γαλλία)

Γκρουπ B
UMMC (Ρωσία)
Νιντερόστεριχ (Αυστρία)
GV Ενεμπόν (Γαλλία)
Oλύμπια Γκρούντιαζ (Πολωνία)

Γκρουπ C
AS Ποντουάζ Σερζί (Γαλλία)
KST Tορούν (Πολωνία)
SV Βέρντερ Βρέμης (Γερμανία)
Έσλοβ AL (Σουηδία)

Γκρουπ D
Μπορούσια Ντίσελντορφ (Γερμανία)
Σαρτρ ASTT (Γαλλία)
Μπογκόρια Γκρότζικ (Πολωνία)
STEN Οστρόφ (Τσεχία)

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ