Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Λύγισε και την Τουρκία η εθνική παίδων, παίζει για θέσεις 9-10

Antoniadis Vasilis

Antoniadis VasilisΑκόμα πιο ψηλά η εθνική παίδων! Στο δεύτερο σημερινό παιχνίδι της έκαμψε και την Τουρκία με 3-2 και θα ολοκληρώσει την σπουδαία πορεία της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα αύριο στις 12:00 ώρα Ελλάδας αντιμετωπίζοντας τη Λιθουανία για τις θέσεις 9-10! Έχοντας πετύχει το μεσημέρι τον μεγάλο στόχο της ανόδου στην Α’ κατηγορία του θεσμού πραγματοποίησε νέα πολύ καλή εμφάνιση και κατέβαλλε τους γείτονες, που επίσης ανήκουν στην κορυφαία κατηγορία της ηπείρου και στην πρώτη φάση είχαν πάρει την 3η θέση στο γκρουπ Β. Όπως με τη Λευκορωσία, έτσι και με την Τουρκία, ήρθαν δύο νίκες από τον Σγουρόπουλο και μία από τον Αντωνιάδη στο καθοριστικό πέμπτο ματς, ενώ αγωνίστηκε και ο Νίκος Βλαχάκης στο διπλό. Το βράδυ εξάλλου, οι νέοι του Σωτήρη Ζήκου ξεπέρασαν με 3-0 και τη Νορβηγία και πέτυχαν την 4η σερί νίκη τους στην Μπρατισλάβα. Ολοκληρώνουν την προσπάθειά τους αύριο στις 14:00 αγωνιζόμενοι με τη Βουλγαρία για τις θέσεις 29-30.

Αξιοσημείωτο για τον αγώνα των παίδων ότι οι Τούρκοι έχουν στη σύνθεση αμυντικό αθλητή, τον Γκένσερ. Ο Αντωνιάδης, που τα πήγε και πάλι πολύ καλά, ήταν αποδοτικός και με την άμυνα και έχασε στην παράταση του 5ου σετ. Στο 2-2 όμως, απέναντι στον 2ο παίκτη των Τούρκων, τον Τοκ, είχε τον έλεγχο από την αρχή του ματς και δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία διαμορφώνοντας το τελικό σκορ. Σημειωτέον, ότι κόντρα στον ίδιο αθλητή συνάντησε μεγάλες δυσκολίες στο πρώτο ματς ο Σγουρόπουλος.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Τουρκία 3-2:

Γιάννης Σγουρόπουλος-Σελίμ Μπιλάλ Τοκ 3-2 (7-11, 11-3, 8-11, 11-4, 11-7)

Βασίλης Αντωνιάδης-Σαντετίν Γκένσερ 2-3 (3-11, 11-9, 9-11, 11-7, 11-13)

Νίκος Βλαχάκης/Σγουρόπουλος-Τουγκάι Γιλμάζ/Τοκ 0-3 (5-11, 7-11, 7-11)

Σγουρόπουλος-Γκένσερ 3-1 (11-6, 11-4, 9-11, 11-5)

Αντωνιάδης-Τοκ 3-1 (11-7, 11-2, 11-13, 11-7)

Οι νέοι παίζουν πιο ελεύθερα τις τελευταίες ημέρες, αποδίδουν καλύτερα και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απέναντι στις υποδεέστερες ομάδες. Το βράδυ νίκησαν και τη Νορβηγία με 3-0 και θέλουν άλλη μία νίκη στο τελευταίο ματς κατάταξης για ν’ αφήσουν θετικές εντυπώσεις στο φινάλε. Με τους Σκανδιναβούς κάθισε στον πάγκο ο Στράτος Δαμιανής.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Νορβηγία-Ελλάδα 0-3:

Φρέντρικ Μέρινγκνταλ-Δημήτρης Κορδούτης 0-3 (5-11, 12-14, 9-11)

Μάρτιν Γιον Χάνσεν-Νίκος Αντωνιάδης 1-3 (11-8, 9-11, 6-11, 10-12)

Άντριαν Ίβενσεν Γουέτζελ-Γιώργος Σταματούρος 0-3 (8-11, 9-11, 8-11)

ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ

Σήμερα εξάλλου έγινε η κλήρωση των ατομικών αγωνισμάτων του απλού και του διπλού σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες.

Στο απλό νέων η ελληνική παρουσία αρχίζει την Τετάρτη από τον προκριματικό γύρο. Ο Νίκος Αντωνιάδης θ’ αντιμετωπίσει τον Ούγγρο Μπένσε Μπάλαζ (17:20 ώρα Ελλάδας), ο Γιώργος Σταματούρος τον Ελβετό Νίκολας Σιμόν (επίσης 17:20) και ο Στράτος Δαμιανής τον Σλοβένο Ερίκ Παουλίν (18:00). Ο 1ος γύρος είναι των «128». Δυστυχώς, ένα λάθος δεν επιτρέπει στον Δημήτρη Κορδούτη να παίξει στο αγώνισμα. Όταν γίνονταν ηλεκτρονικά από την ομοσπονδία όλες οι δηλώσεις συμμετοχής, σβήστηκε κατά λάθος το όνομα του συγκεκριμένου αθλητή από το αγώνισμα. Κάτι παρόμοιο έγινε μ’ έναν αθλητή από την Κροατία κι έναν από την Τσεχία (παρατηρούνται τέτοια σφάλματα από τότε που εφαρμόζεται το online σύστημα δηλώσεων), εκπρόσωποι των χωρών ζήτησαν από τους διοργανωτές να δεχτούν τους αθλητές, αλλά η οργανωτική επιτροπή απάντησε κατηγορηματικά ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα.

Στο απλό νεανίδων θα περάσουν επίσης όλα τα κορίτσια από τη διαδικασία του προκριματικού γύρου. Την Τετάρτη στις 16:40 η Γεωργία Χατζηλυγερούδη θ’ αντιμετωπίσει την Έμιλι Κλιν από το Ισραήλ, η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου την Πίλα Έρικσον από τη Φινλανδία, η Παναγιώτα Ανδριανού την Ανίσα Ίγιερ από τη Δανία και η Ελένη Σοφρά τη Μαίρη Μάεσεν από το Βέλγιο.

Στο απλό παίδων ο Νίκος Βλαχάκης θα κοντράρει στον προκριματικό γύρο τον Φινλανδό Νόα Στιφ (την Τετάρτη στις 15:30 ο αγώνας). Ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο οποίος είναι νούμερο 10 του αγωνίσματος και ο Βασίλης Αντωνιάδης, που επίσης βρίσκεται απευθείας στον 1ο γύρο, πληροφορούνται στην πορεία τους αντιπάλους τους για τους αγώνες της Πέμπτης.

Στο απλό κορασίδων είναι και τα τρία κορίτσια στον γύρο των «128». Την Πέμπτη η Ελισάβετ Τέρπου θα συναντήσει την Τουρκάλα Ντίλαν Τεκ (14:00 ώρα έναρξης), η Έλλη Φίσερ την Ουκρανή Βικτόρια Κοντρατένκο (14:40) και η Αγγελίνα Δεβελέκου τη Λιθουανή Έρικα Σατκεβικιούτε (14:40). 

Στο διπλό νέων υπάρχει προκριματικός γύρος. Την πρόκριση στον 1ο γύρο (σ.σ. «64») θα διεκδικήσουν την Τετάρτη οι Κορδούτης/Σταματούρος απέναντι στους Τομ Χόφμαν/Κρίστοφερ Γκρίφιτις από τη Λουξεμβούργο και την Ουαλία αντίστοιχα (16:10 ώρα έναρξης) και οι Αντωνιάδης/Δαμιανής κόντρα στους Ιλ Ντραγκιντέλλα/Μπλέντον Λούτα από το Κόσοβο (16:10).

Στο διπλό νεανίδων και το ταμπλό των «64» οι Ισαμπάλογλου/Χατζηλυγερούδη κληρώθηκαν με τις Γαλλίδες Μαίρη Μιγκό/Οσέν Γκινσέλ και οι Σοφρά/Ανδριανού με τις Σελίν Ρέους/Σαλόμ Σιμόν από την Ελβετία. Την Πέμπτη οι αγώνες, στις 17:20 ο πρώτος, στις 17:50 ο δεύτερος.

Στο διπλό παίδων οι Σγουρόπουλος/Στανκεβίτσιους, που είναι 3ο φαβορί, θα παίξουν την Πέμπτη στις 18:50 για τον 1ο γύρο με τους Βούλγαρους Βίκτορ Διμιτρόφ/Νουράι Νιγιάζιεφ. Την ίδια μέρα και ώρα κι επίσης για τους «64» ο Αντωνιάδης με τον Βλαχάκη παίζουν με τους Ρώσους Βλαντιμίρ Σιντορένκο/Μαξίμ Γκρέμπνεφ.  

Ταμπλό των «64» υπάρχει και στο διπλό κορασίδων. Το απόγευμα της Πέμπτης οι Τέρπου/Φίσερ θ’ αναμετρηθούν με τις Γκιουλ Πέμπε Οζκάγια/Φατμέ Ακουτλού από την Τουρκία (18:20) και οι Δεβελέκου/Κουπρίκοβα με τις Γιόκε Γκούνσινγκ/Πατρίτσια Σάντος από την Ολλανδία και την Πορτογαλία αντίστοιχα (18:20).

Στο διπλό μικτό νέων και τον μοναδικό προκριματικό γύρο, μεθαύριο στις 15:00 οι Σταματούρος/Σοφρά αντιμετωπίζουν τους Ζοάο Ρέις/Ανίσα Ίγιερ από την Πορτογαλία και τη Δανία αντίστοιχα, οι Αντωνιάδης/Ισαμπάλογλου τους Σεργκέι Σιμονιάν/Σβετλάνα Γιεγκιζαριάν από την Αρμενία, οι Δαμιανής/Ανδριανού τους Κρίστοφερ Γκρίφιτις/Ρέλικα Χάνσον από την Ουαλία και την Εσθονία αντίστοιχα και οι Κορδούτης/Χατζηλυγερούδη τους Τούρκους Ζίβερ Γκουντούς/Μέρβε Οστούρκ.

Στο διπλό μικτό παίδων μετέχουν την Τετάρτη στον γύρο των «128» ο Βλαχάκης με την Τέρπου και ο Αντωνιάδης με τη Δεβελέκου. Οι μεν θα συναντήσουν τους Ντένις Ροσιέ/Μοργκάν Γκουιντόν από το Βέλγιο στις 18:40 και οι δε τους Γιόνας και Λένα Πρόπεμπεργκ από την Αυστρία στις 19:10. Ο Λιθουανός Στανκεβίτσιους με τη Φίσερ και ο Σγουρόπουλος με την Τσέχα Μπλάσκοβα είναι χωρίς αγώνα στον 2ο γύρο και περιμένουν αντίπαλο.

 

* Φωτό: Με τις καθοριστικές νίκες του στο τέλος ο Βασίλης Αντωνιάδης ήταν πρωταγωνιστής και στα δύο σημερινά ντέρμπι της εθνικής πάιδων με τη Λευκορωσία και την Τουρκία (φωτό Βασίλης Καραουλάνης). 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ