Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Σήκωσαν μπόι τα …μικρά και πάνε αήττητα στο κυνήγι της άνοδου

Evropaiko neon_2015_paides

Evropaiko neon_2015_paidesΤο καλύτερο δυνατό στο πρώτο κομμάτι του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τις εθνικές μας ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης παίδων και κορασίδων. Έφτασαν με το απόλυτο των επιτυχιών στην κορυφή των ομίλων τους και ατενίζουν με διάχυτη αισιοδοξία τη συνέχεια στην προσπάθειά τους να υλοποιήσουν τη μεγάλη προσδοκία της ανόδου στην Α’ κατηγορία. Οι παίδες νίκησαν και τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 3-0 και πήραν την πρωτιά στο γκρουπ Fμε τον εντυπωσιακό απολογισμό του 9-0 στα επί μέρους παιχνίδια! Οι κορασίδες παίρνουν τη δική τους …ρεβάνς για την κακή πορεία στο αντίστοιχο πρωτάθλημα του 2014 στη Ρίβα ντελ Γκάρντα. Τότε είχαν μόνο ήττες στο γκρουπ, ενώ φέτος σημείωσαν μόνο νίκες!!! Η τελευταία επί της Ιρλανδίας με 3-0 είναι η 4η σερί στο γκρουπ F. Τα δύο αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θα παίξουν τώρα πλέι οφ με ομάδα, που θα προέρχεται από την Α’ κατηγορία και αν νικήσουν και μπουν στο ταμπλό των «16» αυξάνουν σημαντικά τις ελπίδες τους για την άνοδο. Αύριο Κυριακή, στις 10 το πρωί ώρα Ελλάδας, οι παίδες αντιμετωπίζουν τη Δανία και οι κορασίδες την Ουκρανία. Οι νέοι έκαναν την πρώτη τους νίκη στη διοργάνωση απέναντι στο Κόσοβο (3-0), αλλά περιορίστηκαν στην 3η θέση του γκρουπ G. Οι νεάνιδες είχαν ολοκληρώσει νωρίτερα το πρώτο στάδιο των αγώνων και με 2 νίκες-2 ήττες έμειναν επίσης 3ες στο γκρουπ F. Οι ομάδες μας στην εφηβική κατηγορία συνεχίζουν σε νέα γκρουπ και δεν μπορούν να κυνηγήσουν κάτι ουσιαστικό.

Οι παίδες του Κώστα Βατσακλή και οι κορασίδες του Κωνσταντίνου Κωστόπουλου είχαν εύκολο έργο στην τελευταία αγωνιστική των γκρουπ. Οι προπονητές χρησιμοποίησαν και τα τρία παιδιά, που έχουν στη διάθεσή τους και τα είδαν όλα να δείχνουν να κατάλληλη ετοιμότητα και να αποδίδουν. Νίκος Βλαχάκης και Αγγελίνα Δεβελέκου έπαιξαν στο διπλό. Στα άλλα παιχνίδια της 3ης αγωνιστικής των ομίλων η Φινλανδία ξεπέρασε την Αρμενία με 3-0 στους παίδες, ενώ η Λιθουανία νίκησε 3-1 τη Βουλγαρία στις κορασίδες. Στο γκρουπ F των παίδων η Ελλάδα αναδείχτηκε νικήτρια με 6 βαθμούς και ακολούθησαν η Φινλανδία με 5, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 4 και η Αρμενία με 3.

Evropaiko neon_2015_Terpou_matsΣτο γκρουπ F των κορασίδων η Ελλάδα επικράτησε με 8 βαθμούς. Πίσω της ισοβάθμησαν Λιθουανία, Βουλγαρία και Ιρλανδία με 6 βαθμούς και κατατάχθηκαν με τη σειρά που αναφέρονται, ενώ τελευταίο ήταν το Μαυροβούνιο με 5.

Το βράδυ προέκυψαν από την κλήρωση οι αντίπαλοι στα πολύ σημαντικά πλέι οφ. Η εθνική παίδων κοντράρει τη Δανία, η οποία χωρίς νίκη τερμάτισε 4η και τελευταία στο γκρουπ Β της Α’ κατηγορίας. Οι κορασίδες συναντούν την Ουκρανία, η οποία αρκέστηκε επίσης στην 4η θέση του γκρουπ Dτης Α’ κατηγορίας με 3 ήττες σε ισάριθμους αγώνες. Τα παιδιά θέλουν νίκη για να μπουν στην πρώτη 16άδα της διοργάνωσης, αλλά ακόμα κι αν χάσουν θα έχουν μία ακόμα ευκαιρία να φτάσουν στη 17η θέση, που επίσης οδηγεί στην κορυφαία κατηγορία.

Οι νέοι του Σωτήρη Ζήκου μετά τις ήττες από Εσθονία και Ιταλία ολοκλήρωσαν τα ματς στο γκρουπ  με άνετη νίκη απέναντι στο Κόσοβο. Αγωνίστηκαν ο Νίκος Αντωνιάδης, ο Στράτος Δαμιανής και ο Δημήτρης Κορδούτης, ο οποίος έκανε πετυχημένο ντεμπούτο σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Στον πάγκο ήταν ο Γιώργος Σταματούρος. Η ελληνική τριάδα έφτασε στο 3-0 με το Κόσοβο χωρίς να χάσει σετ. Επίσης στην 3η αγωνιστική η Ιταλία νίκησε 3-0 την Εσθονία και κατέκτησε την 1η θέση στο γκρουπ G με 6 βαθμούς. Η Εσθονία ακολούθησε με 5, η Ελλάδα είχε 4 και το Κόσοβο 3. Οι νέοι συνεχίζουν χωρίς υψηλό κίνητρο στο γκρουπ R, όπου βρέθηκαν με την Αρμενία και τη Μάλτα. Αύριο στις 12:00 παίζουν με τη Μάλτα και μεθαύριο στις 14:00 με την Αρμενία.

Εξάλλου, για την τελευταία αγωνιστική στο γκρουπ F των νεανίδων η Αγγλία κατέβαλλε τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 3-0 και η Ελβετία τη Φιλανδία με το ίδιο σκορ. Στην τελική βαθμολογία η Αγγλία είχε 8 βαθμούς, η Ελβετία 7, η Ελλάδα 6, η Φιλανδία 5 και η Βοσνία/Ερζεγοβίνη 4. Ύστερα από τη νέα κλήρωση η ομάδα της Μαρίας Καλογιάννη συνεχίζει απλά για θέσεις κατάταξης στο γκρουπ Ρ με αντιπάλους τη Δανία, τη Λετονία, τη Λιθουανία και (ξανά) τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Το πρόγραμμα αναφέρει ότι θ’ αναμετρηθεί αύριο στις 18:00 με τη Βοσνία, μεθαύριο με τη Λιθουανία (10:00) και τη Λετονία (16:00) και την Τρίτη με τη Δανία (10:00).

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Βοσνία/Ερζεγοβίνη-Ελλάδα 0-3 στους παίδες:

Λούκα Μιχαΐλοβιτς-Βασίλης Αντωνιάδης 0-3 (8-11, 9-11, 3-11)

Σάντρο Σόλντο-Γιάννης Σγουρόπουλος 0-3 (2-11, 9-11, 4-11)

Λούκα Μιχαΐλοβιτς/Νίκολα Μιχαΐλοβιτς-Νίκος Βλαχάκης/Σγουρόπουλος 0-3 (5-11, 7-11, 10-12)

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ιρλανδία-Ελλάδα 0-3 στις κορασίδες:

Κέιτ ΜακΓκλόουν-Ελισάβετ Τέρπου 1-3 (7-11, 11-6, 7-11, 17-19)

Κέιτ Γουίλαν-Έλλη Φίσερ 0-3 (5-11, 8-11, 7-11)

ΜακΓκλόουν/Γουίλαν-Αγγελίνα Δεβελέκου/Φίσερ 0-3 (5-11, 7-11, 7-11)

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Κόσοβο-Ελλάδα 0-3 στους νέους:

Πέτριτ Ντραγκιντέλλα-Δημήτρης Κορδούτης 0-3 (1-11, 8-11, 4-11)

Ιλ Ντραγκιντέλλα-Νίκος Αντωνιάδης 0-3 (1-11, 7-11, 8-11)

Μπλέντον Λούτα-Στράτος Δαμιανής 0-3 (6-11, 5-11, 7-11)

* Στη διεύθυνση http://www.ettu.org/en/events/european-youth-championships/draws—results/ παρέχεται και livescoringενημέρωση από τα περισσότερα παιχνίδια.

 

* Φωτό 1: Απόλυτα ικανοποιημένοι μετά την επιτυχία τους στα γκρουπ οι παίδες Σγουρόπουλος, Αντωνιάδης και Βλαχάκης ποζάρουν μαζί με τον προπονητή τους Κώστα Βατσακλή.

* Φωτό 2: Η Τέρπου στη διάρκεια της προθέρμανσης στον αγώνα απέναντι στην Ιρλανδία

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ