Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νικηφόρα αρχή για παίδες και κορασίδες στην Μπρατισλάβα

Evropaiko neon_agoria

Evropaiko neon_agoriaΜε το δεξί άρχισαν το πρωί τις αγωνιστικές τους δραστηριότητες στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Μπρατισλάβας οι εθνικές ομάδες επιτραπέζιας αντισφαίρισης παίδων και κορασίδων. Αντίθετα, την ήττα γνώρισαν οι νεάνιδες, ενώ στη δεύτερη ενότητα της εναρκτήριας ημέρας, το απόγευμα, τα ελληνικά χρώματα δίνουν τρεις ακόμα αγώνες. Οι παίδες επιβλήθηκαν 3-0 της Αρμενίας για το γκρουπ Fτης Β’ κατηγορίας. Οι κορασίδες κατέβαλλαν επίσης με 3-0 και για το αντίστοιχο δικό τους γκρουπ το Μαυροβούνιο. Οι νεάνιδες κάμφθηκαν με 3-0 από την Αγγλία, επικεφαλής του γκρουπ F, επίσης στη Β’ κατηγορία. Οι παίδες και οι κορασίδες ήταν φαβορί στην πρεμιέρα και το επιβεβαίωσαν εύκολα. Οι νεάνιδες, οι οποίες επανήλθαν στον θεσμό μετά το 2013 κι έχουν καινούργια ομάδα, ήξεραν ότι αναλάμβαναν εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι σε συγκρότημα, που διαθέτει Κινέζα αθλήτρια.

Τα τρία αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα μπήκαν στη δράση από το πρώτο ωράριο στο Slovnaft Arena.  Οι παίδες …τελείωσαν γρήγορα τη δουλειά με την Αρμενία χάρη σε νίκες του Νίκου Βλαχάκη και του Γιάννη Σγουρόπουλου στο απλό, του τελευταίου με τον Βασίλη Αντωνιάδη στο διπλό. Όλα τα επί μέρους ματς έληξαν με 3-0 σετ. Στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ η Φινλανδία ξεπέρασε τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 3-0.

Οι κορασίδες, που είχαν αρνητική πορεία στο αντίστοιχο περσινό πρωτάθλημα, ήθελαν και για ψυχολογικούς λόγους ένα δυνατό ξεκίνημα στην Μπρατισλάβα και το πέτυχαν. Στο 3-0 επί του Μαυροβουνίου έχασαν μόνο ένα σετ στο διπλό. Η Έλλη Φίσερ και η Ελισάβετ Τέρπου (η οποία έκλεισε σήμερα το 15ο έτος της ηλικίας της) νίκησαν 3-0 στο απλό, η πρώτη μαζί με την Αγγελίνα Δεβελέκου επιβλήθηκαν 3-1 στο διπλό. Ντέρμπι έγινε στο άλλο ματς της πρεμιέρας του γκρουπ και η Βουλγαρία έκαμψε με 3-2 την Ιρλανδία.

Evropaiko Neon_pagos_neanidonΟι νεάνιδες έκαναν την προσπάθειά τους απέναντι στο 1ο φαβορί του γκρουπ F, την Αγγλία και μπορούσαν να σημειώσουν μία επί μέρους νίκη με τη Γεωργία Χατζηλυγερούδη στο δεύτερο στη σειρά ματς. Η Ελένη Σοφρά και η Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου έχασαν με 3-0 σετ. Στον πάγκο σε αυτόν τον αγώνα κάθισε η Παναγιώτα Ανδριανού. Στην άλλη συνάντηση της 1ης αγωνιστικής του γκρουπ η Φινλανδία νίκησε τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 3-1. Ρεπό είχε η Ελβετία.

Το απόγευμα (16:00 Ελλάδας) αρχίζουν τα παιχνίδια τους οι νέοι κόντρα στην Εσθονία. Την ίδια ώρα οι νεάνιδες αντιμετωπίζουν την Ελβετία και οι κορασίδες τη Βουλγαρία. Την αναλυτική ενημέρωση για όλα τα ματς παρέχει το σάιτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος μέσα από τη διεύθυνση http://www.ettu.org/en/events/european-youth-championships/draws—results/.

Η εξέλιξη του αγώνα Αγγλία-Ελλάδα 3-0 στις νεάνιδες:

Χο Τιν Τιν-Ελένη Σοφρά 3-0 (11-4, 11-8, 11-3)

Μαρία Τσάπτσινος-Γεωργία Χατζηλυγερούδη 3-2 (13-15, 11-3, 12-10, 8-11, 11-7)

Λόις Πικ-Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου 3-0 (11-8, 11-3, 11-2)

Η εξέλιξη του αγώνα Αρμενία-Ελλάδα 0-3 στους παίδες:

Αβέτ Βασιλιάν-Νίκος Βλαχάκης 0-3 (5-11, 8-11, 2-11)

Μέλκον Χοβανισιάν-Γιάννης Σγουρόπουλος 0-3 (2-11, 5-11, 2-11)

Βασιλιάν/Χοβανισιάν-Βασίλης Αντωνιάδης/Σγουρόπουλος 0-3 (3-11, 6-11, 1-11)

Η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Μαυροβούνιο 3-0 στις κορασίδες:

Έλλη Φίσερ-Νάντα Σεκούλοβιτς 3-0 (11-3, 11-5, 11-4)

Ελισάβετ Τέρπου-Ιβόνα Πέτριτς 3-0 (11-6, 11-9, 16-14)

Αγγελίνα Δεβελέκου/Φίσερ-Σεκούλοβιτς/Πέτριτς 3-1 (11-8, 11-13, 11-8, 11-6)

 

* Φωτό 1: Οι αθλητές των εθνικών ομάδων νέων και παίδων στην κερκίδα του γυμναστηρίου μαζί με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Σωτήρη Ζήκο.

* Φωτό 2: Στον πάγκο της εθνικής νεανίδων, στον αγώνα με την Αγγλία, η Μαρία Καλογιάννη δίνει οδηγίες στη Γεωργία Χατζηλυγερούδη 

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ